Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posmutniala :/ :/ :S

Chyba zaczynam zalowac seksu przed SLUBEM : / : /

Polecane posty

jestesmy razem ponad 3 lata od roku spimy ze soba, rewelacji nie ma i seks okazal sie nie az taki super jak sobie wyobrazalam :/ :/ orgazmu nie mialam jeszcze do tej pory ale wracajac do tematu... zawsze chcialam z seksem czekac do slubu zeby przezyc ta chwile z tym jedynym, albo przynajmniej "mezem" bo roznie w zyciu wychodzi, no ale moj facet starszy ode mnie napaleniec sam dlugo nie wytrzymal i ja uleglam tez :p do teraz nic z naszego zwiazku nie wynika, on jakos srednio sie deklaruje, wspomina o dzieciach, mnie jako zonie ale jak na razie nic... mysle ze gdybym sie zdecydowala czekac na seks do slubu pewnie juz by sie oswiadczyl a tak ma seks i wszytko wiec po co isc dalej :/

Gość Miliana23
Niestety masz racje,ale z drugiej strony nie wiesz czy by tak długo na ciebie czekał.

pewnie nie, ma juz za soba jednonocna przygode, i seks zawsze w zwiazku zaczynal sie po kilku mies a nawet 2 tyg wiec...

Gość ostatnia mohikanka
jak nie pokocha cie na brudno to i na czysto bedzie trudno

Gość Miliana23
Wkurzające jest to,że potem zostaje taka kobieta na lodzie,bo jak mówisz po co ma się facet deklarować,jak wszystko ma.

Gość Hubert, tak mam na drugie
Kiedyś czytałem badania na ten temat i wiele związków, które mieszkają razem i uprawiają regularny seks przed ślubem, rozpadają się po ślubie. Zakazany owoc tak już nie smakuje :)

kochac raczej kocha, walczyl o nas kiedy ja chcialam sie poddac, czasami napomknie cos jak fajnie jak bede miala jego nazwisko itp wiec nie iem moze on potzrebuje ogolnie na to wiecej czasu :/

ja mam 26 on 35

Gość aniela z wesela
no coz facet w tym wikeu juz raczej powinien cos zrobic i sie zdeklaroac, moze rzeczywiscie jest mu za dobrze jak jest i nie czuje potzreby zmiany :p

Gość kiedyś kobiety czekały z
seksem do ślubu, tym samym trzymały i facetów w szachu " kochasz to poczekasz". Wiele małżeństw trzymało się/ trzyma do dziś nawet po 30, 35, 40+ lat. Kiedyś też ze strony mężczyzn opłacało się "czekać" na wybrankę bo one robiły to samo. Ze strony faceta: Mam seks, mam podany obiad itp. to po cholere wydawać mam kase na śmieszny pierścionek i ślub?! Wszystko powinno iść odpowiednią kolejnością bo po pewnym czasie mieszkania razem wchodzi monotonia i możesz się nigdy nie doczekać oświadczyn i co w wieku 35 lat będziesz mówiła o nim to mój chłopak?!

jabys czytala dokladnie smimy ze soba od roku... nie sadze ze sam ograzm w seksie jest najwazniejszy... poza tym dopiero sie ucze seksu i rozwijam

Gość kiedyś kobiety czekały z
żaba na odwyku chcesz brać ślub z kolesiem, z którym od 3 lat nie masz orgazmu?!!! po cholerę? żaba - kobiety często same nie wiedzą co im sprawia przyjemność czy doprowadza do orgazmu a nawet jeśli nieliczne wiedzą to jeszcze mniejsza grupa mówi o tym mężczyźnie. Skąd facet ma to wiedzieć?????? Wy macie łatwiej co byście nie robiły z penisem będzie ok a My mamy trudniej bo każda z was pod tym względem jest inna, inne pozycje preferujecie, inne pieszczoty itp.

Gość Eeerrr
Seks przed slubem uprawia sie po to, zeby sprawdzic, czy jest sie w tej sferze dopasowanym. O ile seks nie jest najwazniejszy, to jest rownie wazny jak wszystko inne w zwiazku, powiedzialabym, ze to 50% zwiazku. Skoro Ciebie seks nie cieszy, ani nawet nie kreci, to z pewnoscia Twoj facet to widzi i byc moze zastanawia sie, czy taki zwiazek ma sens. Tez bym sie zastanowila, bo skoro teraz dobrze nie jest, to potem bedzie tylko gorzej, a to bedzie budzic frustracje, klotnie itp. Nie widze tego!

"żaba - kobiety często same nie wiedzą co im sprawia przyjemność czy doprowadza do orgazmu a nawet jeśli nieliczne wiedzą to jeszcze mniejsza grupa mówi o tym mężczyźnie. Skąd facet ma to wiedzieć??????" ­ cóż, to ich problem, że nie mówią :)

Gość dfgfdsfg
Co to znaczy - on ma seks? A ty nie masz? W dodatku to że dziewczyna potrafiłaby bez seksu obyć się do ślubu oznacza że jest jakaś oziębła, że nie ma potrzeb w tej sferze. A od takiej lepiej trzymać się z daleka.

nie wiem czy oziebla czy po prostu "nie wie co traci", jak sie czegos nie smakowalo czy nie robilo to nie czyje sie takiej potrzeby...w poprzednim zwiazku to facet nie chcial seksu bylismy para 4 lata wiec czekanie do slubu to nie problem mam wprawe :p

dla mnie 2 lata czekania z seksem są nienormalne, ale co kto lubi :o jak widzisz, nie było na co czekać. przez 2 lata nie wiedziałaś, że twój facet jest kiepski w łóżku. to teraz go zmień ;)

Gość chyba ty
Posmutniała - na serio Ci współczuję. Ja zaczekałam do ślubu (nie jestem oziębła/nienormalna/itd) i bardzo się z tego cieszę, a mojemu małżeństwu wyszło to na dobre. Weź zostaw to duże, 35 letnie dziecko i spróbuj być szczęśliwa. Odwagi!

Ty się ciesz, przynajmniej już teraz wiesz, że seks będzie kiepski. Możesz się jeszcze rozmyślić. I całkiem serio mówię...

Gość Hubert, mam tak na drugie
Drogie kobiety zacznijcie się szanować. Związek skończy się i później płacz i lament. Seks wielu facetów nie traktuje jako dopełnienie miłości tylko rozładowanie popędu płciowego.

Gość morderca olemingów
uprawiają regularny seks przed ślubem, rozpadają się po ślubie. Naukowcy: warto czekać z seksem do ślubu 1 sty, 10:44 MK Większość par sprawdza swoje "dopasowanie w łóżku" zanim zacznie snuć wspólne, życiowe plany. Naukowcy z USA odkryli, że to podejście nie gwarantuje lepszego małżeństwa. O korzyściach, wynikających ze wstrzemięźliwości, piszą w "Journal of Family Psychology". Badanie objęło ponad dwa tysiące małżeństw. Z tej grupy naukowcy wybrali grupę par, które pod względem demograficznym reprezentowały "żonatą i zamężną" część amerykańskiej populacji. Badani odpowiadali na pytania z kwestionariusza, m.in. ujawniali, w jakim momencie ich związek nabrał "seksualnego charakteru". Analizując wyniki naukowcy ustalili, że w porównaniu z zakochanymi, którzy swą znajomość konsumowali stosunkowo szybko, w związkach osób czekających z seksem do ślubu pojawiały się pewne korzystne zjawiska. Przede wszystkim stabilność ich związków oceniano o 22 proc. wyżej, zaś satysfakcję ze związku - o 20 proc. wyżej. Natomiast "seksualna jakość" tych związków zyskiwała ocenę o 15 proc. lepszą i o 12 proc. wyżej oceniano komunikację pomiędzy partnerami. Cytowany przez serwis ScienceDaily główny autor badania, profesor Brigham Young University's School of Family Life - Dean Busby zauważa, że większość podobnych badań koncentrowała się na seksualnych doświadczeniach poszczególnych osób, a nie na momencie rozpoczęcia współżycia w określonym związku. "Ci, którzy dłużej czekają, są potem bardziej zadowoleni z seksualnego aspektu związku" - zwraca uwagę Busby. Jego zdaniem jest tak dlatego, że zdążyli się oni "nauczyć rozmawiać, posiedli też umiejętności potrzebne do rozwiązywania problemów, jakie się później pojawią". "Pary, które bardzo wcześnie rozpoczynają swój miodowy miesiąc, które od początku związku ponad wszystko przedkładają seks - uznają często, że ich związki są słabo rozwinięte pod względem cech, dzięki którym związek staje się trwały, a małżonkowie stają się dla siebie niezawodni i godni zaufania" - komentuje niezaangażowany w to badanie socjolog z University of Texas w Austin, Mark Regnerus. Ponieważ na decyzje związane z momentem podejmowania współżycia seksualnego często wpływa religia, Busby i jego zespół uwzględnili w swoich analizach jej potencjalny wpływ na wybory badanych ludzi. "Niezależnie od religijności, czekanie pomaga wytworzyć w związku lepsze procedury komunikacji. Te zaś pomagają poprawić stabilność oraz zadowolenie ze związku na długą metę" - mówi Busby.

Gość taki jeden facet 28
rozkładają mnie na łopatki stwierdzenia w stylu " jak kocha to poczeka" i ,że ON ma seks ...:D ..tak długo jak kobieta będzie podchodzić do tematu w stylu handlu wymiennego seks za małżeństwo tak długo będzie ona nieszczęśliwa.

"Gwarantuje"? To cokolwiek można "zagwarantować"? Co za kretyn to napisał? Poza tym czekanie z seksem może być wynikiem, a nie przyczyną. Tacy ludzie prawdopodobnie mają silniejsze zasady moralne, inne podejście do związku, gdzie badania na ten temat? Równie dobrze ludzie dla których seks jest najważniejszy mogą po prostu nie mieć podstaw do tworzenia udanego związku.

no ja nawet nie doczekalam sie spelnionej transakcji :p

Gość Hubert, mam tak na drugie
Handel wymienny seks za małżeństwo to bardzo częsty motyw, tylko w praktyce nie wychodzi. Kobiety powinny się szanować inaczej nie pokochają i nie będą kochane prawdziwą miłością. Ja nic nie mam do seksu, wręcz uważam, że jest wspaniałym dopełnieniem miłości, tylko o tej miłości i szacunku do partnerki zapominamy i idziemy na skróty na ślepy tor...

Gość asdaddad
A ty to co, cierpisz podczas seksu czy też masz z niego dużo przyjemności? Baby to są dziwne, tak piszą o seksie, jakby to było jakieś dla nich poświęcenie. A mają często więcej z tego przyjemności niż facet, dziwne hipokrytki.

Gość da wiecie dlaczego rospadaja
małzenstwa kture wspuułzyły przed slubem Współżycie przedmałżeńskie nie dlatego jest grzechem, ponieważ Bóg jest złośliwy i odmawia każdej przyjemności człowiekowi, ale dlatego jest grzechem, ponieważ przynosi fatalne skutki w przyszłości. Nawet na miłości można się zawieść, ale na Bogu nie! Tysiące młodych kobiet pochyliło się w życiu z powodu : porzucenia przez męża, zdrady małżeńskiej, agresji małżonka.. pogardy i bestialstwa. Jak to jest, że ten, który przed ślubem ubóstwiał swoją narzeczoną, po ślubie, po trzech, czterech latach, pomiata nią jak ubikacyjną szmatą? Przyczyna tkwi w grzechu przeciw pierwszemu przykazaniu: Nie będziesz miął innych bogów przede Mną! Kiedy ktoś słucha tego przykazania myśli sobie :zapewne: „Przecież wierzę w Boga, o co chodzi? Nie jestem szintoistą ani buddystą, ani ateistą? Tymczasem „bogiem dla niego może być uczucie miłości, stan zakochania się, ubóstwienie partnerki czy partnera. Owszem trzeba kochać, ale miłość nie jest bogiem! Kiedy ludzie się kochają, uchylają się od czystości, mówiąc: „My się kochamy, nie uważamy tego za grzech! Jeśli nie uważają współżycia za grzech, to znaczy, że lepiej :że lepiej niż Bóg wiedzą, co jest dla nich dobre, a co złe... już skądś to znamy Słychać tu echo szeptu węża z raju! Jeśli Bóg się pomylił, zakazując współżycia ludziom, którzy nie są małżonkami, a ludzie wiedzą lepiej, co im wolno a co nie, to Bóg już nie jest Bogiem. Bóg, który się myli, nie jest Bogiem! W tym momencie dwoje młodych Europejczyków o subnordyckich kształtach staje się bogami, ponieważ mówią: „Boże nie masz racji my lepiej wiemy, co jest dla nas dobre! Ty mówisz: „nie cudzołóż! My mówimy: „Kochamy się! pomyliłeś się, a my mamy rację. Skoro się pomyliłeś, to nie Ty jesteś Bogiem, tylko nasza miłość, która nas zbliża! W tym momencie dokonuje się me tyle złamanie szóstego :przykazania, ale pierwszego, którego przekroczenie eksploduje nieszczęściami. Ileż razy pytałem młodych kobiet, które płacząc mówiły mi: „Mąż mnie zdradził, bije mnie, odtrącił mnie; mówi mi, że czuje do mnie wstręt... „Czy współżyliście prze ślubem? Zawsze w takich okolicznościach jest to samo. Zawsze jest tak, że były grzechy przeciwko czystości. Często niewyznawane przy spowiedzi, przyjmowane świętokradcze Komunie święte. Czyste ubrania na kobiercu weselnym nierzadko ukrywają brudne sumienia. Często nie odczuwają najmniejszego żalu za grzechy współżycia przedmałżeńskiego. Pokuta nie da się odtrącić, wraca zawsze jako pokuta:. odtrącenia. Nigdy nie pozostaje to bez skutków. Grzech przynosi przekleństwo: miłość staje się nienawiścią; pożądanie przeradza ::się w odrazę; bliskość w odrzucenie. Nienasycona seksualno. nigdy nieposkramiana, szuka nowych obiektów konsumpcji. Po kilku latach wykrzywione, młode żony, porzucone przez: mężów, stają w świątyni w pochylonych postawach i nie wiedzą nawet, co się stało w ich życiu.

nie wiem ja tam nic z seksu nie czuje oprocz satysfakcji zaspokojeia swojego faceta :/ czesto tez mam otarcia bo moj moze cdziennie dwa razy a jak odkad zaczelam brac tabletki strasznie sie w tej sferze ograniczylam :/ i zmianna ich na inne wcale nie pomogla, widocznie nie mozna miec wszytskiego :/ no tak po co brac slub jak mozna miec wszystko bez tego