Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rób nikomu dobrze.....

niezręczna sytuacja w pracy

Polecane posty

pracuję w urzędzie ok 50 osób zatrudnionych; zaczęło się od tego, że ktoś mnie zagadnął skąd mam takie fajne spodnie; to zgodnie z prawdą powiedziałam, że mam dojście do spodni znanej marki drugiego gatunku. Koleżanki prosiły, żebym im coś przyniosła jak dam radę. Kilka razy zaniosłam, parę osób skorzystało, mówiłam o tym osobom z którymi mam bezpośredni kontakt w pracy. //Chyba któraś z osób doniosła o tym dyrekcji i boję się, że dyr może mieć mi za złe ,że jej tego nie pokazałam.

Gość szewi
A co na to powie urząd skarbowy?

Gość lee kuper
a co dyr ma do tego co ty robisz po pracy? i co cie obchodzi co ma ci za złe?

Gość czekam na paczki............
jak odprowadzilas podatek od wzbogacenia to wszystko jest ok:D

Gość singulina
nawet sie tym nie przejmuj powiedz ze dostalas to od znajomej bo ona kupila i sa za duze...nie kradzione wiec o co hcodzi to jest gtwoja [prywatnosc...:)

ale ja na tym nie zarabiałam ani grosza; po prostu mogłam kupić od producenta w niższej cenie i w takiej samej cenie przekazywałam dalej; po prostu cieszyłam się, że inne osoby mogą też na tym skorzystać, bo zarobki mamy marne, a koleżanki mają też dzieci i liczy się dla nich każdy grosz. Wydaje m isę,że moja dyr jest bardzo malostkowa i pamiętliwa i że się będzie na mnie odgrywać 0- bo u nas w pracy to wszyscy jej się podlizują, a ona to lubi

Gość lov_ee
czyli sprzedawalas....skarbowka sie klania

tak sprzedawałam bez zysku więc jaki miałam odprowadzić podatek, bo x% z 0 to zawsze będzie 0.

Gość do autorki........,
jasne, to kazdy moglby tak sie tlumaczyc i nikt by nie placil podatkow

o sprawy ze skarbówką to akurat jestem spokojna, bo jeśli ktoś decydował się na zakup, to przekazywał mi kwotę o jaką prosił producent, a ja dostawałam od producenta dowód zakupu i dawałam kupującemu. mąż mi mówił, że z tego wynikną same kłopoty, nie rób niekomu dobrze, a nie będzie ci zle - wcześniej jakos nie mogłam uwierzyć w prawdziwość tych słów

Gość wklej poprawnie linka
czyli zanieś spodnie dyrektorce w prezencie i będzie git

Gość wklej poprawnie linka
fabryka spodni w Radomiu?

gds

no właśnie chodzi o to, że ja nie wiem jak się zachować; prawda jest taka, ze nie zaniosłam tych spodni dyr bo one były z drugiego gatunku i zawsze miały jakiś feler i bałam się że ona to na opak odbierze - że noszę jej jakieś dziadostwo i stawiam ją na równi z biedakami, tak jakby jej nie było stać, żeby nawet 300 zł za spodnie dać...nie mam do niej tyle śmiałości i swobody, żeby powiedzieć normalnie co i jak, zresztą ona jest specyficzna i często odwraca kota do góry ogonem.....teraz nawet jak jej powiem prawdę, to pewnie mi nie uwierzy, tylko będzie obstawać przy stanowisku, że ja zlekceważyłam i pominęłam; są osoby, któe jej nawet jogurty z promocji wyhaczają, ale to jej bliscy współpracownicy, koleżanki - ja nie miałabym śmiałości

Gość odwraca kota DO GÓRY ogonem
odpadłam :D! Odwraca kota ogonem albo odwraca do góry nogami :D.

Gość ---------))))))))))
Czy to nie jest handel obwoźny....? A chyba w urzędach coś takiego jest zakazane?!?!?!

Gość bez wzgl na to ile na tym
Zarabialas ( bo w Twój altruizm nie wierze ) to zajmowalas się praca zarobkowa inna niż wynikajaca z zatrudnienia, za coś takiego smialo możesz dostac wypowiedzenie z par 52 kp ;) skoro przynosilas to do pracy i tam to przekazywalas dalej to z cala pewnoscia przekraczalo to zakres Twoich obowiazkow i zlamalas regulamin :) Ps. KOTA DO GÓRY OGONEM - pekam!!!

Gość szkoda, że angoli nie
lepiej sprawdź czy nie kradzione z USA hahahaha :D :D