Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta;;;;;;

grzybica a nie działające leki...

Polecane posty

Gość kobieta;;;;;;

czy miałyście kiedyś tak, że leki przepisane przeciwko grzybicy nie poskutkowały????czy to możliwe, żeby nie przyniosły żadnej poprawy???ja dostałam doustnie flumycon i globulki dopochwowe a upławy wodniste jak miałam tak mam dalej chociaż ból minął, a upławy jak były tak są...

Gość kobieta;;;;;;
miała któraś z was podobny problem???

Gość i ja , 24 latka
tak, dostałam już dwa różne leki, teraz mam skierowanie na wymaz z pochwy. miałam nawet wrażenie, że po pierwszych lekach było nawet chyba gorzej

Gość kobieta;;;;
ja miałam robiony wymaz i wyszły mi grzybki i dostałam flumycon i globulki dopochwowe, ból minął, natomiast te wodniste upławy nadal są...i chyba bede musiala znowu isc do lekarza jak tylko skoncze te globulki....kurcze co za diabelstwo...

Gość pracowniakkkk
Niech lekarz zleci ci mykogram czyli jakie leki na grzyba podziałają - ja też miałam zmieniane dwa razy dopóki w końcu tego badania mi nie zrobił. Leki musisz brać tak długo jak zaleci lekarz, nie wolno przerywać kuracji, stale aplikowałam sobie invag , także po leczeniu - w końcu po dwóch miesiącach było ok.

Gość kasienia89rok
wiesz ja dostałam grzybicy po przyjmowaniu antybiotyków i to dostałam tak silnej ze myślałam ze zwariuje, ale dostałam FLUCONAZOLE i przeszło :) jestem z tego leku bardzo zadowolona, polecam!

Gość kobieta;;;;
leki biorę tak jak zalecił lekarz, jutro biorę ostatnią globulkę, niby te leki są dość silne a mimo to upławy jak były tak są...co do mykogramu to wątpię, żeby mi to zlecił skoro to badanie chyba sporo kosztuje a lekarze u mnie w przychodni nie są skłonni do zlecania jakichkolwiek badań...mi zlecił jedynie wymaz, w którym wyszło, że mam grzybka...a takich bardziej specjalistycznych badań to nie zlecają tylko leczą w ciemno...oszczędność i tyle

Gość kobieta;;;;
tak się zastanawiam czy te wodniste upławy napewno są efektem grzybka czy może są spowodowane np bakterią to raczej wtedy leki na grzybicę nie pomogą, nie wiem co mam o tym myslec...ehh

Gość anita mala
Zrób wymaz z pochwy, ostatnio na wymazie wyszła mi grzybica i zakażenie bakterią e.coli. Długo się leczyłam, potem dodatkowo robiłam wymaz z cewki moczowej i posiew z moczu, ponieważ infekcja nie przechodziła. Okazało się że drogi moczowe też mam zainfekowane. Po dwóch miesiącach leczenia udało się mi tego pozbyć. W trakcie leczenia wspomagałam się provagiem, który wzmacnia naturalna mikroflorę układu moczowo-płciowego. Zacznij od powtórzenia badań.

Gość ja mam__
J atak miałam, "porządną' grzybicę trudno wyleczyć, konieczny wymaz i naczej to jest metoda prób i błędów. Ja leczyłam grzybicę długo, na szczęście przypadkiem pod koniec leczenia byłam w szpitalu na ginekologii i robili mi jakieś płukanki i wreszcie przeszło

Gość Basia 001
Zrób posiew z pochwy, wtedy się dowiesz czy to grzybica czy infekcja bakteryjna. Tak czy siak wspomaga się probiotykami, jeżeli to infekcja to szybciej się wyleczysz, jeżeli podrażnienie to probiotyk przywróci w pochwie naturalną równowagę. Mi na upławy pomaga invag, już po pierwszej globulce odczuwam ulgę, po okresie też często go stosuje w ramach profilaktyki. Zawsze możesz spróbować.

Gość kobieta;;;;
za pierwszym razem lekarz zlecił mi wymaz właśnie i wyszły drożdżaki i dał mi doustnie flumycon i globulki gyno peravyl(czy jakoś tak)i wczoraj wzięłam ostatnią globulkę a upławy jak były tak były i zaczynam czuć lekkie pieczenie...idę do niego we wtorek bo szkoda czekać, skoro poprawy nie ma, chodze na nfz więc nie sądzę, że da mi skierowanie na jakiś posiew czy coś, bo nasz szpital oszczędza:P

Gość Młoda dama3434
W moim przypadku leki na grzybicę działały w trakcie stosowała, jednak zaraz po skończeniu leczenia problem powracał, taka sytuacja powtórzyła się 3 razy. Zrobiłam wymaz z pochwy i odbytu, okazało się że i tu i tu jest grzybica. Dostałam leki dopochwowe i doodbytnicze oraz probiotyk lactovaginal, w celu odbudowy mikroflory, który stosowałam po skończonym leczeniu. Dopiero takie postępowanie przyniosło zwycięstwo.

Gość kobieta;;;;
pójdę we wtorek do lekarza i zobaczę co powie a jak nie to będę szukała jakiegoś specjalisty prywatnie, bo w przychodni dla kobiet zrobic jakieś badania na nfz graniczy z cudem

Gość nastka -+
To zrób badania prywatnie, wymaz z pochwy i odbytu koniecznie często niedoleczona infekcja nawraca właśnie dlatego, że droga infekowania pochwy bakteriami i grzybami z odbytu jest prosta podcieranie w toalecie w niewłaściwym kierunku czy noszenie stringów ułatwia te problemy. Najlepiej by było gdybyś zażywała probiotyk doustny, ja ostatnio przy antybiotyku miałam provag, on ochranie jelita i pochwę prze infekcjami i wyjałowieniem. Mi pomógł.

Gość kobieta;;;;
stosowałam juz provag i lactovaginal...i nie było żadnej poprawy, myslalam ze teraz kupie sobie provag - bo lactovaginal mi nie pasuje i bede stosowac ale skoro infekcja nie przechodzi to nie ma sensu chyba na razie brać skoro leki nie pomagają...a czy posiew zrobię w pracowni cytologicznej w szpitalu???

Gość kobieta;;;;
byłam dziś u gina i powiedziałam, że mam nadal upławy i żeby dał mi coś innego, to skierował mnie na wymaz i co się okazało? okazało się, że nie mam już żadnego grzybka i nawet mnie zbadał:P stwierdził, że stan zapalny minął i ewentualnie dla pewności mogę jakiś czas stosować zewnętrznie clotrimazolum...ale nie jestem jakoś przekonana do jego diagnozy mimo wyniku wymazu...uplawy nie biorą się znikąd...

Gość truskaweczka4578
Jeśli wymaz wykazał że nie masz infekcji, to nie masz co panikować, na Twoim miejscu zastosowałabym probiotyk dopochwowy invag przez 7 dni jest on najlepszy i najbardziej skuteczny. Polecam dużo ruchu jest dobry na wszystko:):)

Gość kobieta;;;;
truskaweczka->stosuje obecnie provag doustnie, bo nie znoszę wkładania, wolę łykać, dla mnie to wygodniejsze, zobaczę co będzie dalej...najwyżej zmienię lekarza.

Leki mogły nie zostać odpowiednio dobrane. Lekarz nie zawsze jest w stanie ocenić 'na visus' rodzaj infekcji. Pobranie wymazu powinno pomóc określić co wywołuje infekcję, może okazać się że wcale nie jest to grzybica.

kobieta;;;;, ---> niestety to taka pozorna oszczędność. Bo zrobienie odpowiednich badań kosztuje, ale pozwala ograniczyć koszty długotrwałego leczenia czy uniknąć hospitalizacji.

Gość Skaczka123
Loceryl bardzo ładnie działa na grzybicę :)

Gość lusi99
Kiedyś koleżanka poleciła mi bym zastosowała invag na moje dolegliwości intymne.Mówiła że priobiotyk ten w szybki sposób odbudowuje ph pochwy i pomaga zwalczyć infekcje.Teraz i ja pogę potwierdzić jej słowa i szczerze go polecić bo to naprawdę dobry priobiotyk

Powinno się zastosować celowane leczenie, tak dobrać leki, by działaby na bakterie czy grzyby, które wywołują infekcję. A po skończonej kuracji konieczne jest odbudowanie naturalnej flory bakteryjnej. Inaczej organizm nie będzie miał jak się bronić przed ponowną kolonizacją i nawrotem choroby.

Gość Muszelka:)
dlatego nie warto leczyć się na własna rękę nawet jeśli masz jakiś polecony preparat warto zapytać o niego lekarza albo chociaż Pania w aptece

Gość gość
te panie w aptece to zawsze znają się na rzezy więc z tym bym raczej uważała

Gość gość
Dziewczyny nie wiem co robić od wczoraj odczuwam pieczenie, swędzenie, nie mam żadnych upławów, wizytę u ginekologa mam dopiero w przyszłym tygodniu, jak wytrwać do tego czasu. W aptece zaopatrzyłam się w provag żel, przyniósł mi znaczną ulgę, smaruję się nim kilka razy dziennie, polecacie coś jeszcze???