Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja akurat z tych

Naturalna metoda anty.

Polecane posty

Gość A ja akurat z tych

Jestem ciekawa czy są tutaj jakieś kobiety, które stosują TYLKO metodę objawową jako zabezpieczenie przed ciążą. Zależy mi na wypowiedziach takich kobiet, a w necie jesteśmy anonimowi, więc liczę, że znajdą się osoby, które szczerze napiszą o tym. :)

Gość ja wyliczam dni płodne
i w te dni mąż nie konczy we mnie, stosujemy tą metode od 5 lat, raz tylko zle coś wyliczyłam i za 9 miesiecy urodzila się corcia, zreszta i tak juz myslelismy o dziecku, wiec dobrze się stało:). Dodam ze mam cykle regularne i zawsze wiem kiedy mam owulacje.

Gość A ja akurat z tych
Tak, tylko że mi nie chodzi o wyliczanie dni płodnych, a o metodę objawową, czyli obserwację swojego ciała i śluzu.

Gość ja stosuję
Witaj :) ja stosuję tą metodę od jakichś 15 lat. Mam 2 planowanych dzieci. Na początku przez 2 lata dodatkowo stosowałam prezerwatywy oraz po ciążach zanim mi wszystko wróciło do normy. Wg mnie jeśli się dobrze pozna organizm, to ta metoda jest niezawodna. W obie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu starań, więc nie mam żadnych problemów z płodnością, na które można byłoby zrzucić skuteczność tej metody.

Gość kfjka
próbowałam, ale wystarczy lekkie przeziębienie i wszystko bierze w łeb

Gość ja stosuję
Bzdura! Nic nie bierze w łeb! Jeśli prowadzi się obserwacje z głową to ani przeziębienie, ani zmiana klimatu nie stanowi problemu. Wiem co mówię, bo jesteśmy na etapie szajby na punkcie wycieczek zagranicznych. 2 lata temu byliśmy w Meksyku i zima w Alpach- organizm wyraźnie dawał znaki co i jak. Wystarczy dać sobie szansę żeby się poznać.

Gość a my tak
do niedawna stosowaliśmy stosunek przerywany (przez ok 2 lat). Jakbyśmy wpadli to tragedii by nie było, jesteśmy dorośli. W końcu jak zdecydowaliśmy się na ślub (za 5 msc) nie chce na weselu być w cąży i stosujemy prezerwatywy. A potem znowu przerywany i dzidziuś.

Gość Ladysmerfettta
'' w te dni mąż nie konczy we mnie'' CZYLI ROZUMIEM MĄŻ FAJDA NA KOŁDERKĘ??

Gość Ladysmerfettta
Albo lepiej do paszczu??

Gość Ladysmerfettta
Pisać kobitki której jeszcze mąż/chłopak spuszcza się do paszczu albo na kołdrę

Gość A ja akurat z tych
Ja stosuje tę metodę od dwóch lat. Na razie z powodzeniem. Ale też jest taka kwestia, że chcemy mieć dziecko, choć jeszcze nie teraz, ale w razie czego nie będzie tragedii. Tylko tak sobie myślę czy są kobiety, które całe życie na tym "jadą". Po ja stosuję widać, że są. :)

Gość A ja akurat z tych
Stosunek przerywany to jest metoda objawowa? :D Sorry, ale mi się skojarzyło, że chyba jak mąż ma objawy że zaraz skończy i na tej podstawie tutaj piszesz. :D Ale to nie o to chodzi. :)

Gość upupuppuuuuuuuup
bo ciekawam. :P

Gość nie,na podłogę
kończy

Gość ja stosuję
Mój w buzi a co Cię to obchodzi?

Gość agiew
Ja używam cyclotestu. To jest komputer cyklu do metody obj-term. Jestem zadowolona, w końcu zdrowa, skuteczna antykoncepcja. Plusem jest też to ze poznałam zdecydowanie lepiej swoje ciało

Gość ciekawa mama :)
u nas niestety naturalna metoda anty zawiodla ;)