Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccccc

ILE kosztuje cesarka na Ujastek w Krakowie?

Polecane posty

Gość cccccccc

orientuje się ktoś? minęłam w necie 1000zł ale to cena z 2003roku:/ Zastanawiam się ile mój lekarz weźmie, co pytam mówi, że jest jeszcze czas, że jakos się dogadamy, a przecież tą kasę muszę uzbierać a jestem ju,ż w 7mc:/ orientuje się ktoś?

Gość cccccccc
nie bo na cc umawia się wcześniej tak, żeby nie zaskoczył naturalny

Gość mój mąż jest starszy ode mnie
mnie też kiedyś ktoś zbywał odnosnie ceny--jak oddałam towar do wykonania usługi. Pytałam ile to będzie kosztowało--to pani mi mówiła--dogadamy się,kredytu pani nie będzie musiała brać... o wykonaniu usługi zaśpiewała mi taką cenę,że 4-krotnie przekraczała cenę materiału. za materiał dałam 40 zł,a krawcowa za uszycie zaśpiewała 180. do dziś złamanej złotówki nie dostała,powiedziałam,ze mogę dac jej 40 a jak nie to... tak to jest z uzgadnianiem cen przed usługą

Gość masz wskazania do CC?
czy chcesz po prostu urodzić bez bólu? szycia krocza itp.?

Gość cccccccc
czy to ważne? waham się, mam bóle krzyżowe, gdyby nie one pewnie wybrałabym naturalny, ale te bóle są już nie do zniesienia, bywam przykłuta do łóżka:( no i gówniany sex po porodzie, obawa, że pochwa się nie zejdzie tak jakbym chciała, ryzyko opadania narządów, nietrzymania moczu.... stąd skłaniam się w stronę cc... wie ktoś ile?

Gość kijaneczka 5677
Nie wiem ile w Krakowie ale w W-wie 2500 na chwile obecna

ja miałam 2 cc na ujastek,jedną w 2005 drugą w 2010 nie zapłaciłam złotówki, natomiast wszystko bym oddała za poród sn, niestety u mnie były przeciwskazania, i zagrażało to mojemu i dziecka życiu .odradzam cc,chociaż lekarzy maja super, na opiekę nie narzekałam , drugą cc robiła mi moja gin dr. bobrzyńska w asyście ordynatora leszka juszczyka i to on mnie kwalifikował do obu porodów.ryczałam jak bóbr jak mi powiedział że 2 cc i nie mam szans na sn, operacji sie nie bałam , to nie moja pierwsza operacja w zyciu ale nie chciałam zinnnych róznych względów, i zdania nie zmienię nigdy cc róbcie tylko w razie zagrożenia nie fanaberii i zachcianki :)

Gość cccccccc
wychodzę z założenia, że sposób porodu to świadomy wybór kobiety. Jestem osobą tolerancyjną, co jest niestety rzadkością w dzisiejszym społeczeństwie. Jedne kobiety decyduja się swiadomie na sn, inne na cc, inne niestety nie maja wyboru, jak koleżanka powyżej.... każda metoda ma swoich przeciwników i zwolenników, każda niesie ze sobą komplikacje , ale mamy XIX wiek i wybór powinien być nasz. Oczywiście znajdą się ludzie jak przedostatnia osoba, które najchętniej wyjdą z założenia że kobieta w 2013 roku powinna rodzić w domu w szmatach bez znieczulenia ... pozostawiam to bez szerszego komentarza bo wydaje się on mocno zbyteczny.

Dzieci rodzone przez cc nie mają komplexu pożytecznych bakterii. Potem są alergie różnego rodzaju, nietolerancje pokarmowe..poczytaj.

Gość cccccccc
wszystko czytałam, znam wszystkie za i przeciw. Nie pytam o poradę który poród wybrać, pytam o cenę więc będę wdzięczna jeśli skupicie się na czytaniu ze zrozumieniem i odpowiecie mi na pytanie albo darujecie sobie dobre rady.

Gość agatanogazamiata
Niestey ja też nie znam cen, ale życzę szczęśliwego rozwiązania. Twoje ciało Twoja sprawa :)

Gość popieram cie autorko
wiadomo,ze beda tu glosy o tym jaka to jestes ksiezniczka,a te ktore rodzily naturalnie to jedyne prawdziwe matki polki. zasciankowosc. milego dnia :)

MIAŁAM CC 4 LATA TEMU I WIEM JEDNO PRZY DRUGIM DZIECKU NIE MA MOWY O PORODZIE NATURALNYM!! PO DWÓCH DNIACH PO CC ZAPOMNIAŁAM, ŻE MIAŁAM JAKĄKOLWIEK OPERACJE. DZIECKO ABSOLUTNIE ZDROWE BEZ ŻADNYCH ALERGII I INNYCH HISTORII OPISYWANYCH PRZEZ PRZECIWNIKÓW CC.

Gość 2132131313223323
ja tez mialam cesarke na zyczenie.... wspaniala sprawa! nie sluchaj tych co strasza ze to niby takie szkodliwe

Gość iksinska
mojej siostry lekarz sam sie zapytal czy chce cesarke, 1,5 roku temu hcyba to było ok 1800 zł chciała rodzic sn jak pierwsze dziecko niestety przy porodzie małemu zanikało tętno i zrobili cc, w tym wypadku za darmo.

Oj dziewczyny!!ja rodzilam 20miesiecy temu na Ujastku silami natury!Nigdy wiecej!!!Mimo ze mialam.znieczulenie zewnatrzoponowe (ktore dziala tylko godzine)!Jak minely skurcze macicy to dopadaly mnie bole krzyzowe i tak na zmiane!niestety nikt na ujastku nie cial.zrobic cesarki mimo ze blagalam,wylam z bolu i mowilam ze zaplace! W koncu urodzilam ale te 14godzin mozna by bylo opisywac i opisywac! Jak by tego bylo malo mialam prze wstretna polozna ktora zamiast mi pomoc to odnosila sie do mnie strasznie nie milo np tekst-"Pania to powinni w psychiatryku zamknac a nie na porodowcw",natomiast Pani doktor"jak sie Pani nie uspokoji to Pania spoliczkuje"no.szkoda gadac poprostu! Mimo to marze o keszcze jednym dzidziusiu ale najpierw musze znalesc lekarza ktory zrobi cc-nie bede sie uzerac z polozna itd szybko i bez bolu.Wole zeby bolala rana (i tak daja leki przeciwbolowe baardzo silne bo morfine do kroplowy)niz cierpiec 14godzin!

Gość Justine123123123
Ja po porodzie siłami natury na Ujastek już nie chcę mieć więcej dzieci. Położna mimo rozwarcia, skurczy i odejścia wód tak mnie przetrzymała, że nawet na znieczulenie było za późno, synkowi zanikło tętno. To co tam przeszłam to horror. Jedyny plus dla Ujastek, to fantastyczna opieka nad noworodkiem. Byłam pod wrażeniem z jaką troską zajmowano się dzieckiem!

Gość Airfix
minimidimaxi chyba miałysmy tą samą położna. Zrobiła z mojego porodu koszmar, tak że 4-ty rok odsuwam myśl o macierzyństwie, chyba że kolejny porod przebiegłby z opłaconą położną lub poprzez cc

Gość martadariaaa
dziewczyny mogłaby któraś podać mi namiary na lekarza który wykona cesarkę na życzenie w Ujastku? jestem dopiero na początku ciąży ale wiem że nie urodzę naturalnie, strasznie się boję, nie jem, nie śpię, tracę kg, ciągle płacze. Jak pomyśle tylko o naturalnym to wpadam w panikę, boję się nacięcia krocza, kleszczy, nietrzymania moczu itd. W dodatku mam już 3 poronienia za sobą i nie chcę żeby coś stało się mojemu maleństwu bo już tego nie zniosę. Proszę o jakiś kontakt lub namiary. marta.daria.p@gmail.com

Gość gość
tysiąc zł

Gość meganam
Hej, niestety nie znam ceny, ja miałam za darmo bo dzidzia się zle ulozyła, mnie się udało bo nie chciałam rodzic naturalnie, mamy 21wiek i kobieta powinna wybrać sn czy cc, a z przeciwnikami cc nie ma co dyskutować, to ty zostaniesz z powikłaniami , a nie daj Boze z niepełnosprawnym dzieckiem a nie lekarz czy polozna. Moje dzieciatko jest zdrowe, zero alergii itp.pozdrawiam

Gość gość
odświeżam temat,wie ktoś cos więcej??

Gość gość
rownież jestem zainteresowana, nie tyle ceną ale w którym szpitalu oraz jaki lekarz? Proszę o namiary

Gość ffffffggggggggggg
Ja jestem w 4 miesiącu drugiej ciąży i na 1000% nie zdecyduje się na poród sn. Jeśli ktoś uważa że kobiety nie powinny mieć wyboru w kwestii rozwiązania ciąży to ,, niech się puknie w ten durny łeb ,, To my się męczymy przez 9 miesięcy: wymiotujemy, nie trzymamy moczu bo dziecko na pęcherz naciska, później skurcze i ból kręgosłupa, a na koniec jakiś kretyn mi powie że muszę rodzić naturalnie, bo nie mam prawa wyboru !!!! I nikt nie chce o tym głośno mówić ale sex później nie jest już taki przyjemny przynajmniej dla mężczyzn i znów my kobiety zmagamy się z niewiernością mężów, bo szukają przyjemności u innych i taka jest niestety prawda ( a sex w małżeństwie jest bardzo ważny ) A jeśli ktoś uważa inaczej niech się lepiej zastanowi nad swoim życiem zanim cokolwiek odpisze!!!!!!!!! A cesarka w Krakowie ok 1000zł kosztuje, pieniądze nieduże i święty spokój!!!

Gość ggggggggggghhhhhhhhhhhh
do: gość - Ujastek to fantastyczny szpital i najlepiej od razu udać się do ordynatora - rewelacyjny lekarz ( należy jednak pamiętać że się ceni :)

Gość gość
Ja zapłaciłam 1500zł 4 lata temu na Ujastku. Teraz na pewno jest droższa, ale myślę że 2000 nie przekroczy. Najlepiej wybrać się prywatnie do któregoś z lekarzy Z Ujastku i od razu zapytać. Byłam bardzo zadowolona z cc (pomimo ogromnego bólu po) oraz z opieki.

Gość gość
Przepraszam wiem , że wątek już stary , ale nie wiem skąd informacje że dzieci po cc sa alergiczne , bardziej podatne na choroby , i inne .... po prostu poród cc to be be a fuj )to jakaś bzdura . Pracuje w żłobku i nie widzę tych alergii i chorowitość u dzieci urodzonych przez cc . kobitki mam 21 wiek mamy prawo jak rodzić i serio czy argumentem przeciw jest TO ŻE wasze dziecko będzie alergiczne i chorowite . MOJA Dobra koleżanka w ciąży okaz zdrowia , zdrowa dieta , sport nikt w rodzinie nie ma alergii , a jej synek nie toleruje laktozy i glutenu rodziła naturalnie .