Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubię zabaw z dziećmi

Co robić? nie lubię zabaw z dzieckiem

Polecane posty

Na naszej stronie znajdziesz również pomysły na kreatywne spędzenie czasu z dzieckiem, np. możecie wspólnie wykonać ekozabawkę. Koniecznie wejdź na ekodzieciaki.pl. Zobaczysz, że sama też będziesz się świetnie bawić!

Gość drzewoczereśniowe
Dziewczyny a co to jest w ogóle zabawa z dzieckiem ? Mam 3 dzieci i robię z nimi wszystko co było tu napisane, po prostu spędzam z nimi czas, na dworze spacery, rower, boisko, a w domu zawsze jest pełno roboty, dzieci kręcą się to daje im w kuchni coś porobić, pomagają przy sprzątaniu, dla nich to zabawa, pomaganie i naśladowanie, do tego czytam, rysuję z nimi....poza tym ciągłe rozmowy, rozmowy i jeszcze raz rozmowy...no i jeszcze bardzo dużo tańców, śpiewania, wygłupów i kańczanek-gilgotanek :) Dzieciaki mają pełno zabawek, do starszej przychodzą koleżanki, mieszkamy w domu i dzieci są całymi dniami na dworze. Toteż naprawdę nie wiem jak niby matka ma się z dziećmi bawić jeszcze- lalkami w dom, wyścigi samochodzikami, w sklep, klocki układać ? no litości ?ileż można ? kto miałby na to czas i ochotę ? czy z nami w dzieciństwie tak się bawiono ? rodzice nie są od tego. Dzieci też mają bawić się z innymi dziećmi, same i tymi zabawkami, których ma każdy tyle.

Gość gość
Ja też już traciłam cierpliwość do zabaw. Tylko wydaje mi się, że one były po prostu nudne. Dziecko marudziło, ja się zniechęcałam i jakaś masakra była! Jak juz nie macie pomysłów to ogarnijcie kraftownia.pl. Mnie ta strona trochę uratowała, sporo można się nauczyć i dowiedzieć. Polecam bardzo!

Gość Jowwelka
Faktycznie wymyślanie zabaw dla dzieci wcale nie jest takie proste, jak może się wydawać. Na początku też nie bardzo wiedziałam, co mogę robić z własnym dzieckiem. Ale z pomocą przyszła mi siostra, która miała już dwójkę swoich dzieci. Teraz syn jest w przedszkolu i znalezienie rozrywki dla dzieci w jego wieku wcale nie jest łatwiejsze. Ale wspólnie z narzeczonym staramy się wymyślać jakieś zajęcia i wciąż szukamy inspiracji jak http://blog-juniorangin.pl/ Do tej pory na placu zabaw organizujemy wspólnie małe zawody sportowe, tak samo u dziadków w ogrodzie, poza tym chodzimy na spacery i poznajemy okoliczne drzewa, zwierzęta, rozmawiamy o przyrodzie, puszczamy latawce albo robimy bańki. W domu -budujemy bazę, opowiadamy sobie historie (w przerwach od czytania książek), malujemy, razem z narzeczonym majsterkuje, bawi się samochodami albo rozkładają starą kolejkę górską, które jeszcze pamięta czasy mojego dzieciństwa. Pomysłów na zabawy jest na szczęście obecnie całkiem sporo, tylko faktycznie trzeba to lubić albo się przekonać do takiej, nieco innej formy aktywności, bo wszystko trzeba dostosować do dziecka.