Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margolka123

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość margolka123

Witam wszystkie Panie. W tym roku kończę 21 lat. Przez prawie 2 lata stosowałam antykoncepcję hormonalną - tabletki (ze względu na nieregularne miesiączki, plamienia, no i zabezpieczając). Tabletki odstawiłam w sierpniu 2012. Dopiero w październiku dostałam pierwszą miesiączkę - 24 października. Później była 22 listopada, 20 grudnia, 18 stycznia. W międzyczasie dowiedziałam się o włókniaku w piersi i postanowiłam spróbować zwalczyć go leczeniem niekonwencjonalnym. Od lutego piłam ziołowe herbatki, brałam tabletki ogólne - tarczycowe, no i chińskie - na guza. Zdziwiłam się, gdy kolejna miesiączka pojawiła się 14 lutego (teraz po obliczeniu nie dziwi mnie to, bo cykle te były 27-29 dniowe). Dziś jest 15 marzec, a miesiączki nie ma i nic (np. bolące piersi, cierpkie nogi) nie wskazuje na to, że się zjawi. Owszem - współżyłam. O ile dobrze pamiętam, to w przeciągu tego miesiąca tylko i wyłącznie z prezerwatywą - w dodatku partner nie kończył we mnie. Ostatnio (bodajże 8 czy 9 marca) - przydarzyła nam się pęknięta gumka, ale nie wiemy w którym momencie pękła (lecz chyba po wytrysku, już na zewnątrz). No, ale teoretycznie wg. internetowego kalendarzyka wychodzi na to, że były to dni niepłodne. Ja - dostaję już schizów, od tamtego zdarzenia, po prostu tak już mam, że wszystko biorę do siebie bardzo emocjonalnie. Wyczuwam już objawy urojonej ciąży i szukam znaków na niebie i ziemi, które mi to potwierdzą. Postanowiłam napisać do Was, by zapytać - a co wy o tym myślicie? Wiem wiem, test ciążowy lub badanie ginekologiczne... ale problem w tym, że chyba wolę jeszcze troszkę pożyć w nieświadomości i łudzić się nadzieją na to, że jednak nie jestem w ciąży.

bierzesz jakieś dziwne leki i zioła. Zastanów się co robisz. Jak najszybciej wyklucz ciążę najlepiej u ginka lub badaniem z krwi.

Gość margolka123
Tak, biorę - nie mówię, że nie. Dlatego teraz tak bardzo się obawiam.

Gość czekaj zbadam cie
Przez monitor! Nogi szerzej!!! Uuu szyjka twarda, dluga, zamknieta, macica rozpulchniona - TAK!!! Jestes w ciąży :o skad my tu mamy wiedziec czy Ty jestes w ciąży? Skad tabletki bralas? Z forum czy od ginekologa? Idz do lekarza i się dowiesz! OMG

Gość margolka123
czekaj zbadam cie - wyraźnie napisałam, że leczę się metodą niekonwencjonalną.

Gość czekaj zbadam cie
A tabletki anty też Ci znachor przepisywal? Nie wiesz kto to ginekolog? Popros szamana o coś na glowe!!! Skad my na forum mamy wiedziec czy Ty jestes w ciąży? No zastanow się, sproboj wytezyc szare komorki, pomyslec ( mimo że Cię to boli jak się domyslam ) i powiedz skad my to niby mamy wiedziec? :o

Gość margolka123
czekaj zbadam cię - ja czekam i liczę na opinie od kobiet bardziej doświadczonych niż ja, które już kiedyś były lub są w ciąży.

Gość nanka mamka
jestem w podobnej sytuacji ..... i też uroiłam sobie że to ciąża wiem co czujesz :(

Gość margolka123
nnka mamka - jaka jest Twoja sytuacja? no kurczę schizować idzie! :(

Gość lulutoja
czary maryyyyyyyy - taaaak, jesteś, udałłłło się, hurrrrraaa

Gość margolka123
Czyli, że co, marne szanse na wpadkę? To, gdzie w takim razie mój okres? -nawet objawów, jak nie niego, nie mam.

Gość margolka123
zrobiłam test - wyszedł nieważny.

Gość anka112233
A ja mam takie pytanie - ostatnią @ miałam 17lutego (w 50 dniu cyklu, mam bardzo nieregularne). Mój narzeczony na początku lutego wyjechał, wiec od tamtej pory nie było opcji zajścia w ciążę. Za to w drugiej połowie stycznia jeszcze była. 26 lutego byłam u ginekologa, miałam badanie, usg dopochwowe - lekarka o ciąży nic nie powiedziała. Widziałaby już coś w 6-8 tygodniu? Do dziś nie widzę śladu objawów nadchodzącej miesiączki.. Co prawda ostatnio miałam lekko nabrzmiały biust, ale przeszło. Też miałam trochę stresu, mało snu.. Już po 35dniu cyklu i objawy powinny być od kilku dni.. Jaka jest szansa na ciążę, jeśli po ostatnich stosunkach miałam 'pełnowymiarowy' okres? Nie mam też objawów ciążowych, żadnych nudności, wahań nastroju, większego brzuszka, wagę mam na tym samym poziomie. Poradzicie coś? :)

Gość kasiolekk83
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa i liczę,że coś podpowiecie bo wizytę u ginekologa mam dopiero po świętach. Staramy się z mężem o dziecko,kochaliśmy się 14.03(owulacja).Ostatnią @ miałam 28 lutego.Od 2-3 dni strasznie bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i szczególnie sutki.Do tego raz na jakiś czas porządnie zakręci mi się w głowie tak,że ustac na nogach nie mogę a od wczoraj okropnie boli mnie brzuch tak w okolicach pecherza moczowego,cała prawa strona,dziwne ukłucia w pochwie tak jakby ktoś mnie tam kłuł szpilką;/ i co chwilę biegam do łazienki. Myślicie,że to może wkoncu upragniona fasolka czy zaczynam sobie coś wkręcać.

Gość czekoladkaka
kasiulka zrob test i sie dowiesz.

Gość kasiolekk83
czekoladkaka test leży w szafce i czeka;) Boje sie,poczekam jeszcze 2-3 dni bo nie wiem czy na to wszystko jeszcze nie za wczesnie.Byc moze to okres mi się zbliza,ale nigdy nie bolały mnie tak bardzo piersi no i te zawroty głowy. Mam nadzieję,że wkońcu się udało :)