Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help co to jest?

czy to są rozstępy??

Polecane posty

Gość help co to jest?

Dziewczyny, pomóżcie! Od miesiąca odżywiam się zdrowiej, piję czerwoną herbatkę i do tego dorzuciłam kilka razy w tygodniu ćwiczenia aerobowe 10-30 min. I wczoraj oglądałam łydki i pod kolanami mam takie długie białe nitki. Czy to są rozstępy? Jeśli tak to co mam na to kupić. Jakiś krem na rozstępy? Podobne są dobre te dla przyszłych mam. Poradźcie. Jest tego dużo i kiepsko wygląda :(

Gość mozemozemoze
tak,najprawdopobniej to są rozstępy ,pojawiają się nie tylko w sytuacji kiedy nagle sporo sie przybiera na wadze,ale również kiedy się szybko zaczyna chudnąc,często wiele kobiet skarży sie na to iż przez całą ciaze brzuch byl jak talalala a dopiero kiedy urodziły i powracały do formy pojawił się ogrom rozstepuj,co do kremów to jest ich cała masa ,najlepiej poszperaj w sieci ,znajdz jakis ranking najlepszych masci na te dolegliwosc ,bo kazda kobieta reaguje lepiej na cos innego i nie ma sie co sugerowac ,ty samam musisz przetestowac na sobie co Ci bedzie odpowiadalo i pomagalo ,i pamietaj że rozstepy rzadko całkowicie znikaja ,ale w twojej sytuacji twoierdzisz że są wielkosci niteczek wiec zacznij dzialac od razu moze to jeszcze jakos zlikwidowac,rozstepy to sa najnormalniejsze blizny po pekającej rozciagnietej skórze ,wiec moze warto sie zde ydowac juz na jakas masc na blizny np contratubex itp ,a reszte narazonej skory potraktowac wlasnie kremami przeciw rozstepom.pozdro

Gość help co to jest?
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Po prostu nigdy się z tym nie spotkałam, dlatego pytam. Są słabo widoczne póki co. Ale białe. Może ja mam je dłużej, ale jakoś dopiero teraz mi się rzuciło w oczy, że coś tam jest i obejrzałam dokładniej. Właśnie czytam, że białych ciężko się pozbyć :( Chyba na początek przejdę się po aptekach i popytam.

Gość mozemozemoze
no fakt jesli już zbielały to raczej sa to stare rozstępy ,świeże rozstępy są czerwone lub bordowe,więc pewnie sie poprostu wczesniej nie przyglądałaś lub najzwyczajniej nie zwracałas uwagi a pod kolanami nie koniecznie się człowiek ogląda,w tym wypadku jedynie masc na blizny ,można zrobic zabieg usówania ale to już grubsza kasa idzie ,a i nie wiem czy w twoim przypadku gra warta swieczki skoro sa one w takim miejscu

Gość help co to jest?
No właśnie, jak już to uda oglądałam, bo walczę jakiś czas z cellulitem i może też temu się nie przyglądałam łydkom, bo co innego przyciągało uwagę :/ Teraz jestem zła na siebie, bo w takim razie musiały być widoczne wcześniej i trzeba było wtedy walczyć. No, ale już nie cofnę czasu. Maść na blizny, ok, z tego co kojarzę w aptece widziałam pełno, pooglądam, poczytam, coś kupię. Jeszcze raz dziękuję.