Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balonowa

PROBLEM ZE WZDĘCIAMI!

Polecane posty

Gość balonowa

Mam wiecznie wzdęty brzuch! Przez to wyglądam 10 kg grubiej. Czy znacie jakieś sposoby na ten problem? Dodam, że ani aktiwia ani espuminas nie spęłniają roli.

Gość marcia39
ja kiedys pilam drenafast i mialam plaski brzuch

Gość moze sprobuj
pic mielone siemie lniane. reguluje prace jelit, dobrze wplywa na zoladek

często wzdęcia spowodowane są złą dietą, dzisiaj żyjemy w pośpiechu jemy szybko, zazwyczaj na mieście, nie zastanawiając się nad tym jak to może wpłynąć na pracę naszego organizmu, czasami warto bliżej się przyjrzeć naszej diecie.

Gość Piruetka
Podobno problem z wzdęciami pojawia się jak organizm ma problem z trawieniem gdy łaczymy węglowodany z bialkami. Gdzieś czytałam też, że pojawia się jak mamy niedobory vit b12. Ale ogólnie dobrze jest mieć coś pod ręką czym możemy sobie ulżyć. Ja zazwyczaj też biorę ten nowy Espumisan easy i nie bylo opcji żeby nie zadziałał.

przyczyn wzdęć jest wiele ale fakt nieodpowiednia dieta to główna przyczyna wzdęć, masz rację zawsze warto mieć coś przy sobie na wzdęcia w razie problemu, nie ma to jak niespodziewane bulgotanie brzucha na randce czy ważnym spotkaniu, można się wtedy najeść małego wstydu :)

Gość Robotka
U mnie niestety wzdęcia to problem na tle nerwowym. mam troche stresow na codzień i do tego jem na szybko, bo nie bardzo mam jak wygospodarować czas. Odbija się to na moim zdrowiu czego mam świadomość. Od niedawna mam przy sobie zawsze Espumisan i jak tylko coś się dzieje to bardzo mi pomaga, ale wiem też, że muszę iść w końcu do lekarza.

no niestety w dzisiejszych czasach żyć bez stresu to cud, każdy z Nas ma jakieś stresy, które wpływają na nasze codzienne życie, musisz trochę wystopować, wiec może i wzdęcia ustąpią.

Gość gość
No coz, moze to przejdzie, ale nieraz trzeba nauczyc sie zyc z choroba!

Gość NicNiePoradzi
Leki nie leczą tego, że wzdęcia się pojawiają, ale jak już je mamy, to powodują, że znikają. Tak działa espumisan, z którego jestem zadowolona. Ale sam problem pojawiania się to inna sprawa i tu trzeba pomyśleć nad zmianą nawyków żywieniowych.

to prawda jest cała masa produktów których warto unikać aby nie mieć problemów ze wzdęciami.