Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inkaaaa88

Kolacja "zaręczynowa" dla rodziców

Polecane posty

Gość Inkaaaa88

Jakiś czas temu dostałam pierścionek od chłopaka, postanowiliśmy, że ta chwila będzie nasza a rodzice spotkają się nieco później. Bardzo Was proszę o pomoc w dobraniu menu na kolację, rodzice spotkają się pierwszy raz, więc chciałabym, aby była uroczysta wiem, że rodzice narzeczonego nie przepadają za sałatkami, więc chciałabym przygotować coś z dań mięsnych, jednocześnie prostego i smacznego. Nie stać mnie też na „podbój świata, czyli drogie mięska z wyższej półki. Moja mama zmarła i nie mam się kogo poradzić w tej sprawie. Pomóżcie mi skomponować menu, dodatki, zimna płyta itp. by było smacznie i w miarę elegancko. Czy wypada podać mały tort czekoladowy? Mam wypróbowany przepis i umiem sama upiec

Gość Inkaaaa88
nie no:) ciąży tu nie szukam:)

Gość fghhghghjjhk
smieszy mnie takie cos. pieprzą sie jak kroliki bez slubu, a teraz jakies kolacja zareczynowe, a potem slub koscielny

Gość Inkaaaa88
a tutaj jak zwykle prostactwo, i nic więcej, ehh margines niech poszuka innego portalu dla "leczenia swego zakompleksienia", więcej nie bedę się zniżać aby komentować...jeśli ktoś chciałby pomóc to chętnie poczytam:)

Gość fsssssssssss
co byś nie ugotowała teściowa i tak będzie cię nienawidzić

kolacja to nie tort...jesli nie masz pieniedzy to kup wedzonego lososia i podaj go szmapanem...wykwintne proste smaczne ...tort na slodko wieczorem jak dla mnie odpada. poza tym ja bym sie wstrzymala z kolacja jak nie mam pieniedzy ..uzbieraj i przyjmij gosci godnie...wlasciwie to nie wiem czy to rodzice nie powinni robic kolacji bo to ziec ich prosi o reke corki z kwiatami a oni go zapraszaja do stolu...no mozna roznie ja jak bylam pierwszy raz narzeczona to moja mama zaprosila nas do domu zrobila okazjonalny obiad a moj absztyfikant sie oswiadczyl mi ,mojej mamie wreczyl bukiet kwiatow tak jak mi ,a mojemu ojczymowi butelczyne. za drugim razem oswiadczyny zrobil moj narzeczony dla mnie i najblizszej rodziny czyli dla moich corek -sam zrobil kolacje ,kupil szampana i w ich obecnosci kleknal i mnie poprosil o reke..bez udzialu rodzicow....mam 42 lata wiec uznalismy ze tak ma byc

Gość cvdfgdsfds
na obiad proponuje zrazy z kluskami ślaskimi i surówką z czerwonej kapusty, może jakis krem z porów? albo schab ze sliwkąmi z ziemniakami i jakas surówka? sałatki żadnej nie chcesz zorbic? moze jedną? zrób deskę serów i wędlin, może jakieś koreczki albo kilka pieczarek faszerowanych? albo roladki łososiowe? (kupujesz tortile, serek jakis twarozkowy np. allmette z siołami, troche szpinaku z czosnkiem i plasterki łososia i zawijasz wszytsko w roladkę i kroisz) http://www.google.pl/search?hl=pl&q=roladki+z+%C5%82ososia+tortilla&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.43828540,d.Yms&biw=1280&bih=911&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=2RpDUcOgE5Dbsga7hYCACg

Gość cvdfgdsfds
miauczy..debilka.. nie przejmuj sie tym co pisze o "godnym pryzjmowaniu" ile masz kasy? mały tort czekoladowy bedzie super na deser nie wahaj się i go rób.

Gość Inkaaaa88
Dzięki za pomysł:) mam około 100,00 niestety i chciałabym żeby wystarczyło na danie gorące, deser, coś do picia i jakieś drobne dodatki na stół.

Gość ogrr7y
znam swojego ojca i on by nie przełknął placka tortilli tortilla to raczej dla młodego pokolenia

Gość lojer
100 złoty to daj im na kino,wykorzystaj wolna chatę i oddaj dziewictwo swojemu frajerowi

Gość gość
Dziewczyna chciała się poradzić a wy takie głupoty wypisujecie....Po co pisać jak sie nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia..Osobiście również szukam inspiracji w necie ale jak widzę takie forum, to mnie krew zalewa....100zł i za tą kwote można zrobic coś dobrego i gustownego