Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romanowiczka

Mamy niepracujące-Z czym mam iść do lekarza bo już glupieję....

Polecane posty

Gość Romanowiczka

Witam, dwa dni temu mąż zgłisł mnie do sewojgo zakladu pracy do ubezpieczenia, zglosil to swoje ksiegowej. I teraz tak - mam jechac d ZUS-u odebrać druk ZCNA? Tylko nei wiem po ilu dniach i drugie pytanie z czym do lekarza chodzicie? Mamy - z tym drukiem? i mam brać ka ązdym razem RMUa męża??

Gość Romanowiczka
dajcie proszę znać

Gość Floria Gloria
jakby mąż sam poszedl do zusu to by od razu dostał ten druk dla Ciebie..

Gość Romanowiczka
no może, ale dał znać księgowej i Ta od razu wziela moje dane i mnie zgłosila..

Ale jak idziesz do lekarza w przychodni, mają już wszędzie EWUŚ, więc żadnych papierów nie potrzebujesz. Druk powinnaś mieć na wszelki wypadek (szpital, karetka), ale od bidy wystarczy też rmua męża.

Gość hffffffffffffffffff
Ja jestem zgloszona w zakladzie pracy meza-do lekarza szlam bez niczego, wiec przypuszczam, ze oni sa w stanie na miejscu sprawdzic, czy sie ma ubezpieczenie.

Gość Romanowiczka
majonez- tak, mająna stówę, sama widzialam i wiesz, bylam 3 dni temu u lekarza...nie sprawdzili mnie i dali mi receptę, a ja wtedy nie bylam nidgzie ubezpiecznona (mam 1 msc przerwy..)az mi glupio co powiedża, bo czesto tam chodzę z dzieckiem...ono jest ubezpieczone, ale ja wtedy nie bylam i mam stracha ;0.

Gość Romanowiczka
to teraz najlepiej jak się udam do ZUSU? i odbiorę ten Druk i to wystarczy, tak miec go na wszelki wypadek? A po jakim czasie od zgłoszenia jest on gotowy ?

Gość Pesel wystarczy
J.w

przed chwilą ci napisałam na innym twoim topicu a poza tym z niczym możesz nie chodzić poza dowodem poniewaz jest wprowadzony system elektronicznej weryfikacji ubezpieczeń i po peselu cię sprawdzą czy masz ubezpieczenie

Gość gufijfdujg
Niech mąż poprosi o ZCNA ksiegową to jest dokuemnt potwierdzajacy twoje zgłoszenie

Słuchaj, w przychodni nie musisz mieć nic na wszelki wypadek, bo 1. wystarczy dowód osob., a po 2. nawet, jeśli poproszą o dokument potwierdzający ubezp., a Ty nie będziesz go miała, podpiszesz oświadczenie, że ubezpieczona jesteś i nie kłamiesz.

Gość Romanowiczka
Dziekuje wam bardzo, pytam bo pamietam ze jak maz zglaszal syna to sama odbieralam w ZUS-ie taki druk ZCNA i z tym chodzimy do przychodni,fakt, nigdy nie proszą o to, ale rok temu jeszcze pokazywalam to i RMUA męża.

Gość hsjsj
Nic nie trzeba brac kazdy lekarz powinien miec program identyfikacji ewuf,mozesz sie klocic

Gość Romanowiczka
oki dziekuje bardzo za pomoc

Gość Romanowiczka
udalo mi sie polączyć z zusem otrzymalam taką wiadomość od 01.01.2013 udając się do placówki medycznej podajemy numer PESEL w celu weryfikacji czy osoba jest osoba ubezpieczoną

Gość kasula86
Akurat wczoraj byłam na SOR-ze "ze sobą" i tylko nr pesel wymagali. Też jestem zapisana na ubezpieczenie męża.