Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikiwa221

Pomóżcie :(

Polecane posty

Hejka, od pewnego czasu pobolewa mnie w boku, i w okolicach nerek, jeszcze dodam ze odczuwam pieczenie podczas załatwiania się , więc zrobiłam badanie moczu ale chyba nie sa dobre : oto wyniki Barwa -żółty Ciężar właściwy -1,018 ( a dośc pije ) przejrzystość - przejrzysty pH - 6,5 , glukoza nb , Ketony nb , Bilirubina w normie, Białko nb , Azotyny obecne, Erytrocyty obecne , leukocyty obecne, Osad moczu : Leukocyty 10-20, Erytrocyty świeże 10-20, erytrocyty wyługowane 1-3, bakterie d.liczne To mogą być objawy chorych nerek ? Prosze pomozcie, a wizyte u lekarza mam dopiero za 2 dni :(

Gość eloeloeloeloeloeleoekcnasdk
obecnosc leukocytow swiadczy o infekcji drog moczowych

Gość eloeloeloeloeloeleoekcnasdk
i nie stresuj sie:) kup a prtece furaginum i wit c sama zobaczysz czy poczujesz ulge po zazyciu

zdązyłam zrobic USG dzisiaj, tak sprawdzic czy cos tam mi sie nie robi, i wyszło że w poszerzonym srodkowym kielichu nerki kamien o śr 8mm ( nerka prawa ), babka mi powiedziała ze jest mały zastoj moczu, musze chyba wybrac sie do Urologa .. Furagine biore ale nic,

jak kamień zablokuje się w przewodzie moczowym to dopiero będzie zabawa. weź wyniki usg, skierowanie i jak najszybciej do lekarza!

a co, nie ma szans żeby urodzić ten kamień ?? powiedziała ze zastoj jest mały więc nie ma poco się śpieszyć, ale do urologa musze sie zapisać ...

jeszcze dodam, ze mam takie same bóle jak w prawej nerce, tylko ze w lewej nerce nic nie ma wszystko ok jest, nie kumam tego ...