Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie ząb i szczena

Czy konieczny antybiotyk

Polecane posty

Gość boli mnie ząb i szczena

Witam! Od trzech dni odczuwam duży ból w dolnej części żuchwy z prawej strony(z zewnątrz twarzy), ból nasila się i pojawiła się opuchlizna. Mam trudności z jedzeniem, mówieniem, wysuwaniem języka i kręceniu głową w bok. Czuję tępy ból zębów w dolnej części żuchwy(prawa strona) w największy w końcowym odcinku. Od jakiegoś roku zaczęły wyżynać się mi ósemki(które jeszcze nie wyrosły całkowicie). Zęby mam zdrowe byłam wczoraj u lekarza(nie stomatologa), który stwierdził że to najprawdopodobniej zapalenie ślinianek ale nie ma pewności bo może to być też od ósemek. Przepisał antybiotyk xorimax 500. Od dłuższego czasu mam problemy z grzybicą niedawno brałam trioxal, a wcześniej flumycon przez miesiąc dlatego wolałabym uniknąć antybiotyku jeżeli to możliwe. Dziś rano zrobiłam badanie CRP które wykazało 8,130 norma do 5,000 więc wychodzi że jest tylko niewielki stan zapalny. Czy w moim przypadku antybiotyk jest konieczny? Proszę o pomoc

Gość alibababababa11
Nie czekaj na rozwój choroby. Antybiotyk konieczny.

Gość powinnas isc do dentysty
który ma w gabinecie aparat rentegowski i zrobił by ci zdjęcie z którego by było widac co ci jest.