Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Floria Floria

Jak wyrobić paszport dla dwulatka??

Polecane posty

Gość Floria Floria

byłam w urzędzie po wnioski i nie spytałam, a dzisiaj przeczytalam teraz, że dziecko musi posiadać dokument - tzn jaki?? Bo wiem, ze ma być akt urodzenia, ale nie musi chyba mieć wcześniej dowodu wyrobionego???

Gość musi miec
dowod tymczasowy

tylko akt urodzenia, zdjecia, obecnosc obojga rodzicow ich dowody i podanie. nie musi dziecko miec wczesniej wyrobionego dowodu.

Gość Floria Floria
zimowa dziekuje!!!

Gość ooooo jestem jaka jestem
wlasnie mam podobny problem, jak mam zrobic zdjecia paszportowe dla polrocznej corki? mam trzymac ja na kolanach? jak to wyglada w praktyce?

Moj syn mial troche ponad rok jak wyrabialismy mu paszport i do zdjecia o ile pamietam trzymalismy go na rekach troche w odleglosci od nas ( wiecie o co mi chodzi). Ale fotograf napewno bedzie wiedzial jak zrobic zdjecie :)

Gość kafeMoniiiii
jak byłam u fotografa (córka trzy miesiące) to leżała na poduszce i były robione zdjęcia z góry

Gość Katef_Polfff
ja robiłam 5-miesięcznej córce tak: polożylam na podłodze białą tkaninę, na to córke i zrobiłam zdjęcie. Oczywiscie bylo milion powtorzeń ale udalo sie :) pani w urzedzie przyjęla zdjecie bez zastrzeżen. W przypadku niemowlat nie są aż tak restrykcyjne przepisy jak u dorosłych co do zdjecia

ja robilam fotke paszportowa synowi jak mial 3 miesiace. robilismy sami w domu, polozylam go na bialym przescieradle i zrobilismy od gory :P bylo ok - ale to byl paszport wyrabiany w ambasadzie, nie wiem moze w Pl w urzedzie maja inne wymagania :P jak starszemu robilam to mial 10 miesiecy - poszlismy normalnie do fotografa. tak samo zrobilismy przy dowodzie dla mlodszego (mial 9 mies jak wyrabialismy).

Gość Kura Domowa numer 1
Gdy ja robiłam synowi zdjęcie to musiałam unieść go wysoko a pózniej fotograf wyciął moje ręce

Gość Kura Domowa numer 1
Zimowa mama a czy ty czasem nie mialas kiedys innego pseudonimu?

Gość Kura Domowa numer 1
Tak,mialas Mała_Agatka chyba

mialam :) nawet w "kilku slowach o mnie" pod nowym pseudo mam to wyjasnione :) nie ucieklam od starego, po prostu zmienilam :)

Gość technik ekonomista, obecnie
tu pisze jeszcze wiosenna mama-ale ona ma 3 pociech. z wiosenną mamą ci się skojarzyło,prawda?

Gość technik ekonomista, obecnie
3 pociechy**

Gość Kura Domowa numer 1
Skojarzyłam po Franku,w pamięc mi zapadło,bo ja urodziłam się 3 grudnia i syna urodziłam tego dnia co Ty:)