Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikaku

ZMIANY NA TWARZY U NIEMOWLAKA

Polecane posty

Gość kikaku

Dziewczyny, córka od jakiś 3 tygodni ma zmiany na twarzy-suche, czerwone placki...pediatra rzepisała maść z hydrokortyzonem-stos 3 dni ale zaraz po zaprzestaniou nawrót.. maść cholestrerolowa z wit a też nie daje rady, piła przez tyydzień bebilon pepti z małą domieszką hippa w stos:5:1 i też lipa..czy u 2was też występował taki problem? z nowości nic nie dostała od tego czasu, więc to chyba nie alergia pokarmowa??jedynie co zmieniłam to proszek do prania wcześniej lovela teraz visir sensitive z silanem, ale pediatra mówi, że to raczej nie od proszku bo zmiany występuję tylko na twarzy...myślicie, że to możliwe, żeby zmiana proszku była winowajcą??zaczęłam właśnie pzrepierać wszystko.. czy u was tak było przypadkiem??

Gość adriankaaaa
od proszku raczej nie. Z reguły po zmianie proszku zmiany skórne pojawiają się tam, gdzie ubranie dotyka skóry

Gość MMM333
Z opisu podchodzi pod azs ale jeśli lekarz mówi co innego to może faktycznie alergia.Mój maluch też ma szorstkie policzki ostatnio i szukam przyczyny ale podejrzewam białko...

Gość kikaku
to nie prać tych rzeczy?? mmm33 no moja ma właśnie takie szorstkie te policzki i czym u synka było to spowodowane?

Gość MMM333
Karmię piersią i od początku syn był bardzo wrażliwy na nabiał w mojej diecie, całą buźkę miał w takich ostrych, szorstkich krostkach. Teraz podaję dodatkowo mm bebilon ha bo te zmiany ,które teraz wyszły to prawdopodobnie po zwykłym bebiko ...Bebilon daję dopiero dobry tydzień i czekam czy zmiany znikną bo jeśli nie to będę szukala dalej...

Gość kikaku
MMM ja w czasie karmienia pierisą-6 m-cy jadłam duże ilości nabiału i małej to w ogóle nie szkodziło, więc mam nadzieję, że nie od tego... Czy ktoś róznież ma podobny problem?

Gość zofia ślotała
te plamy to trąd:classic_cool: z tego się nie wychodzi

Gość MMM333
No wygląda na to ,że coś innego szkodzi. A bebilon pepti nadal pije? Bo zawsze trzeba jednak odczekać koło 2 tygodni na reakcję...

Gość Izabelka......... ...:)
mi tez to wygląda na azs, ale mojej kolezanki synek miał takie placki na twarzy po marchewce. Chodizła z nim po lekarzach, zapisywali masci, aż jedna kobieta w sklepie - gdy stały w kolejce do kasy - powiedziała jej, że jej dziekco miało takie same objawy właśnie z powodu marchewki.

Gość kikaku
tak, ale zero poprawy po tym, więc wydaje mi się, że nie to jest pzyczyną..tylko co...nie wiem popiorę partię ciuszków z pościelą, kocykiem i zobaczę przez kilka dni czy będzie jakaś poprawa

Gość kikaku
Izabelka mała marchewkę je od 2,5 m-ca, ale jak zmiana proszku nie pomoże to spróbuję z nią może:)

Gość kikaku
a azs czym się dokładnie objawia??bo mała ma tylko te policzki zmienione

Gość MMM333
posmaruj też oilatum lub emolium, to nie zaszkodzi na pewno ale może złagodzi....

Gość kikaku
mm dobry pomysł, właśnie myślałam, żeby kupić tego typu kremik, dzięki:)