Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość d;[ppriooueijdekajdelka

Ile przytyłyscie miedzy 14stym a 18 tygodniem ciazy

Polecane posty

wiem ze sprawa jest indywidualna ale jesli mozecie prosze napiszcie dzieki

Gość qatra
ja na tym etapie ciąży nie przytyłam

18 tydzien to juz poczatek 5 miesiaca,czy jest mozliwe przytyc niewiele albo wcale

Gość ktojb
nie pamiętam, ale w całej ciąży przybyło mi 9 kg.

Gość vfdsfvds
ja to wtedy schudlam, do 7 mca rzygalam jak kot, wszystko mi smierdzialo, masakra

Gość vfdsfvds
jakos wtedy bylam w szpitalu na kolke nerkowa, i wazylam 62 kg, a przed ciaza 60 ,cala cieze przytylam 12kg

bardzo malo,jak to zrobilas?

ktojb-9 kg to bardzo mało,jak to zrobilas ze tak malo

ja wiem w ciazy nie trzeba przytyc 20 kg ani wiecej,ale myslalam ze 8-9 kg to za malo

moja kolezanka np schudla w ciazy 10 kg i nie byla otyla tylko po prostu strasznie wymiotowała i nie mogla jesc,ale dziecko dobrze sie rozwijalo i urodzilo sie zdrowe. Natura Nas tak skastruowala ze dziecko wybierze sobie z organizmu kobiety to co dla Niiego najpotrzebniejsze. Moj maz tez panikowal ze malo przytylam i mam maly brzuch ale lekarz mu wytlumaczyl ze dziecko miesci sie we wszystkich normach i nie ma sie czym martwic.

troche mnie pocieszylyscie,wiem ze to zalezy tylko ode mnie,nie jem duzo,jem zdrowo,nie jem na noc i spaceruje duzo

czym sie smarowałyscie w ciazy,zeby nie miec rozstepow

ale od poczatki ciazy prawda 4,5 kg a mi chodzi miedzy 4 a 5 tygodniem:)

Gość ja zaczdelam tyc rowniez okolo
20 tygodnia,wczesniej waga taka sama

Gość ja nie przytalam do tego czasu
nic ale moja siostra byla juz na plusie 6 kg,ale to sie nie ma co dziwic,wczesniej sie ograniczala ze wszystkim a jak zaszla w ciaze jadla duzo,sadze ze jak bedziesz sie pilnowac,nie bedziesz jadlam slodyczy i smieciowego jedzenia to duzo kg ci nie grozi,zycze ci tego z calego serca,bedziesz sie lepiej czula i mniej kg bedziesz miala do noszenia,

Gość Izabelka......... ...:)
ja jestem w 17 t.c. i jak do tej pory przytyłam ok 2 kg. ale mało sie teraz ruszam bo jestem na zwolnieniu a jezeli tylko wyjde na dwór to zaraz mnie jakies przeziebienie bierze więc czekam na cieplejsze dni.

Gość skldkslds
Izabelko a jaki masz brzuszek? chodzi mi o to czy juz bardzo widac?

Ja jestem w 12 i 2 kg na plusie. Widać mi brzuch! Lekarz też sie zdziwił, ale taka uroda. Waże teraz 61.Myslę że do 14 duzo nie przytyje bo od poczatku(7tc) mam 2 na plusie-chyba woda mi sei zatrzymuje. Rzygałam raz do tej pory.

Gość FEGHDFS
W 1. ciąży vbyło na plusie chyba 8kg. W tej może 1kg albo nic. Obecnie 8 msc i +8,5 kg. Mam malutki brzuszzek ale zatrzymuje mi sie woda w organizmie, puchna mi czasem nozki ale procz tego nic sie nie zmienilo w moim ciele. No piersi o jeden rozmar poszly ale to akurat ok, bo w 1. juz w 3 miesiacu byly wieksze o 2.

Wogóle ginekolog mi powiedział że jedna dziewczyna u niego przytyła do 11 tygodnia 6kg -i była cała napuchnięta-musiał jej dać tabletki jakieś na to- tak jej wode zatrzymywał organizm-czesto jest to właśnie wina wody. Bo ja np. jem 1700-1800kcal dziennie -zapisuje sobie co jem i żadnych słodyczy bo mnie odrzuciło..i i tak mam 2 na plusie i to od początku:) nie ma reguły.

Gość FEGHDFS
dodam, że mam brzuszek w obw. 90cm... bardzo mało i słyszzę ciągle, że nie wyglądam na 8 miesiąc... Ale jak ktoś wyżej pisal - nie jem śmieciowego jedzenia, słodycze codziennie albo co 2 dzień- zależy cy mam ochotę i jak już małe ilości. Po 1. ciąży w której przzytyłam 20 kg schudlam szybko, ćiczyłam dużo i ciało miałam po prostu boskie. Przemiana materii po 1. o niebo lepsza niż przed ciążą. Mogłam jeść dużo i nie tyłam więc nic tylko ćwiczyć. A... i mimo 8 miesiąca ćwiczę w domu na nogi, tyłeczek, ramiona. Nie mogę przdstać za to ciało dalej jędrne warto dbac o siebie:)

skldkslds - brzuch widac ojjj widac :D szczegolnie gdy mam zalożone leginsy bo gdy mam jeansy to aż tak nie widać. Zawsze mialam płaski brzuch ( chodz nie idealny oczywiscir ) więc róznice widac gołym okiem.

dodam jeszcze, że woda mi sie chyba nie zatrzymuje w organizmie bo chodze siku strasznie czesto mimo, że za dużo nie piję bo jakos nie mam ochoty. Do ok 9 t.c. miałam bardziej wydęty brzuch ale to pewnie przez gazy bo niestety jakoś nie mogłam ich wydalic i ciągle wzdęta byłam - cos okropnego!

Gość aska000000009
d;[ppriooueijdekajdelka ja zaczelam od wagi 65 - po czym do 22 tyg schudlam 6 kg :P i dopiero od 22 tyg zaczelam tyc :)

Gość skldkslds
ja jutro zaczynam 14 tydzien,dwa kg na plusie mam,brzuszka nie widac,moze jak bym ubrala bardzo obcisla bluzke to byloby widac ale raczej wygladalo by to na sadleko a nie na ciaze,sadze ze nie przytyje do 18 tygodnia za duzo,

Gość skldkslds
aska000000009 pewnie wymiotowalas duzo

Gość alllikjjja
nic ;p do 31 tc mialam kilogram na plusie, teraz jestem w 35 tc i + 3 kilo od wagi wyjsciowej