Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodziutka_Mamka

Zęby w ciąży.......... !!!!!

Polecane posty

Gość młodziutka_Mamka

Kochane... już sama nie wiem jak sobie radzić... W pierwszym trymestrze ciąży nie chciano mi leczyć zębów, gdyż nie mogłam mieć podawanego znieczulenia, a bez znieczulenia mnie za bardzo bolało... W wyniku tego, mam 2 zęby do wyrwania... i boli mnie cała dolna szczęka... w poniedziałek idę do lekarza, ale szczerze mówią już ledwo wytrzymuję... wszystkie zęby mnie bolą. Mam nadzieje, że już teraz coś się ruszy do przodu i uda mi się o nie zadbać, ale powiedzcie mi kochane.. czy macie jakieś fajne domowe sposoby w ciąży na wzmocnienie zębów >? Mam dopiero 22 lata i nie chce stracić wszystkich zębów do porodu...

Gość Kalineczka ...
cytat "gdyż nie mogłam mieć podawanego znieczulenia, a bez znieczulenia mnie za bardzo bolało,, ty dopiero zobaczysz co to znaczy słowo BÓL przy porodzie

Gość darnaturyyy
Kalineczka, ćwoku słyszlas kiedys o ZZO? pewnie nie wiejska przekupo z mozgiem wielkosci orzeszka

Gość a co wam przeszkadza, że
Kalineczka - jak ja nie lubie takich komentarzy! "przy porodzie dopiero zobaczysz", " a co to bedzie jak ebdziesz miala dziecko" Co do zebow to myc, myc, myc, plukac plynami do plukania. a teraz jak cie bola to moze plukanka z szalwii pomoze?

Gość może pomoże
żel elmex - teraz go znalazłam w necie (na wizażu dużo pozytywnych opinii) i sama zapytam o niego w aptece

Gość a co wam przeszkadza, że
obys tylko stanu zapalnego nie miala bo wtedy byc moze bedzie potrzebny antybiotyk.

Gość ta kropka nad i
a może sztuczna szczęka ;)

Gość młodziutka_Mamka
niestety, ale ja jestem bardzo wrażliwa na ból.. to nie jest mój wymysł, ale tak już mam od dziecka. Dla mnie borowanie w zębie bez znieczulenia jest porównywalne do tego jakby mi ktoś nogi i ręce na żywca wyrywał. Bardzo boli i jestem bardzo zestresowana, dlatego dla dobra dziecka stwierdzono, że trzeba wizyty u dentysty przełożyć na drugi trymestr i dopiero wtedy podać znieczulenie dla kobiet w ciąży. Dlatego w poniedziałek się wybieram, ale nie wiem co zrobić teraz... kiedy tak bardzo boli, że nie mogę nawet jeść i ciągle się łapię za szczękę. Tabletek przeciwbólowych też brać nie mogę... ajj... ciężki nasz los mamuśki ...

Gość może pomoże
i dodatkowo można pić wodę z sokiem z cytryny (tylko sok dodaje się do zimnej wody) poza tym że wzmocni nam zęby ponieważ zawiera wapń to oczyści organizm i pomoże w prawidłowym rozwoju układu nerwowego u płodu w czasie ciąży, poza cytryną dobre jest też kiwi oprócz wapnia zawiera min żelazo, też potrzebne w czasie ciąży

Gość princessaofpersia
w ciazy mozna stosowac znieczulenie stomatologiczne-poszukaj dobrego stomatologa a nie sluchaj byle konowala bez pojecia leczylam dwa zeby w ciazy, oba ze znieczuleniem, jeden kanalowo....

Gość wnikkkkkkkk
dokladnie jak pisze poprzedniczka, oczywiscie ze w ciazy mozna stosowac znieczulenia, ja w I trymestrze podawane mialam znieczulenie trzykrotnie... inna sprawa, ze niestety nie zadzialalo na mnie wcale (a pierwsze znieczulenie "nieciazowe" dodstalam bo nie wiedzialam jeszce o ciazy, i tez nie zadzialalo), wg mnie lekarz do natychmiastowej zmiany w II i III trymestrze mozna wykonywac przeswietlenia, jesli sprzet jest nowoczesny (w I tez ale lekarze wola unikac robienia zdjec w I trymestrze) tu nie ma raczej na co czekac, stan zapalny, jesli sie wdal, jest zagrozeniem dla plodu

Gość wnikkkkkkkk
i co to za pierdzielenie "poczekaj na porod"?! ja tez jestem wrazliwa na bol, roddzilam juz a i tak nie dalabym sobie rozwiercic zeba bez nieczulenia!

Gość poroocznikova
Kobity dobrze prawia -bardziej szkodliwe jest chodzenie z bolacym zbem niz znieczulni. i sa znieczulnia dla ciezanych. I tez mnie wkurwiaja gadki 'zobaczysz jqki bedzi porod'. Przzylam jeden porod z zzo,jeden bez i te bole to ja sobi gorzej wyobrazalam. Jak dla mnie sa mniej dokuczliwe niz przy borowaniu bolqcgo zebq. zreszta po prostu inne,co tu z czym porownywac. Poza tym nie sam bol pzy borowaniu jest w tym wypadku zly,a niebezpiecznwtwo,ze wtrach i stres moze miec konskwencje niebezpieczne dla xiazy

sprobuj gozdziki suszone przykladac na bolace zeby i lekko przygryzac by puscily soki. Ja bralam, troche pomoglo, tylko ze u mnie zab obumieral i bol byl z kosmosu.

A jak poszlam do dentysty dwa dni pozniej to niestety zab juz umarl i czyscil go bez znieczulenia ale znieczulenie jak najbardziej mozesz dostac bo sie pytalam. Jakis zacofany ten Twoj dentysta. Ja bylam wtedy w 11tc. Zmien lekarza dziewczyno!!

Gość faustynaa
Główki gozdzika wloz do dziury w zębach. Mi tylko to pomagało. Na pocieszenie powiem że w tym miesiącu miałam usuwane już dwie ósemki. Jestem w 29 tyg ciąży.

Gość gość
Przede wszystkim - wykluczcie fluor, chociaż na pierwszy trymestr. Moja koleżanka miała problem, który przełożył się na dziecko. Istnieją pasty bez fluoru, fluor jest zbędny, co już dawno udowodniono. Zacznijcie zdrowo myśleć o swojej przyszłości!

Gość gość
W ciąży nie miałam problemów z zębami, za to po ciąży kompletnie się posypały. Zaczęły się kruszyć i pękać. Żeby je wzmocnić zaczęłam brać specjalny suplement acidolac dentifix z ksylitolem i witaminą D