Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o Boże jestem przerażona

Jestem w ciąży zobaczyłam jak wygląda poród jestem przerażona chce cesarkę!!!

Polecane posty

http://www.youtube.com/watch?v=5naQCzDi6aA&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D5naQCzDi6aA&has_verified=1 sama nie wiem po co obejrzałam ten film. będę o tym myśleć całą ciążę. chciałam rodzić naturalnie, ale teraz sama nie wiem,.,

Dlatego ja takie rzeczy obejrzałam po porodzie,jak dziecko miało conajmniej kilka tygodni, i wcale to tak strasznie nie wygląda,aczkolwiek miło też nie.Niepotrzebnie oglądałaś.Obejrzyj sobie cesarkę na żywo,ciekawe co jest bardziej nieprzyjemne?

Jestem naprawdę w szoku , bardzo chcę dziecko jest ono wystarane i oczekiwane, ale ja tego bólu nie przeżyję.

masakra jakas, ja chyba nie zdobede si na odwage zeby rodzic dzieci, na innych filmach pokazana byla cesarka, dalam rade tylko minute ogladac.

Gość emaliaaa 31
I dobrze bierz cc,porod to trauma nie chce juz dzieci,ja bolu nie zapomnialam,i jak jestes prawdziwa kobieta a nie wyploszem pomysl o kroczu,chociaz maz mowi ze oki,mnie to frustruje

To już faktycznie lepiej naturalnie,.

Gość przezyjesz
i jak zobaczysz maluszka zapomnisz;)

Autorko u mnie wszystko trwało kilka dni i dałam radę.Nie pokuszę się o stwierdzenie, że kiedyś kobiety rodziły bez znieczuleń ,gazów i dawały radę.Bo nie na tym rzecz polega, aby cierpiećprzecież po coś są znieczulenia,gaz,zastrzyk,masaż.Ja bardziej niż bólu bałam się komplikacji przy porodzie i tego,że coś może stać się dziecku.A ból? No niestety ,nie czarujmy się , że boli...Nie da się tego ukryć, ale można sobie pomóc w choć częściowym zniesieniu bólu np. epiduralem.Na temat cc się nie wypowiadam,bo nie miałam i nie wiem jak można się po cesarce czuć.Faktem jest, że i po sn i po cc jedna kobieta dojdzie do siebie szybciej, inna wolniej.

Gość ciezarowka31
poogladaj sobie jak wyglada porod z proznociagiem to jest dopiero jazda ja taki mialam:P

Mogę mieć wskazanie na cc od cioci która jest okulistką, wadę i tak mam dużą, bo ponad -5, nie wiem tylko jak z ciśnieniem dna oka.. O Boże żałuję, żałuję i jeszcze raz żałuję.

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy takie znieczulenie pomaga? Jeżeli tak to jakoś to przeżyję. A ja się bardzo boję i komplikacji i bólu. Oba porady wyglądaja fatalnie, wydaje mi się, że cc jest dużo bardziej niebezpieczna, miałam przypadek w rodzinie, że kuzynce źle zszyli macice i wdało się zakażanie, potem krwotok, ledwo przeżyła. Z kolei mam w rodzinie przypadek porażenia mózgowego, a wiadomo, czego skutkiem jest porażenie eh :(

Obejrzałam ten film z cc do końca, i kurde to przecinanie nie jest tak okropne, ale ciekawa jestem , czy coś czuć jak wyciągają to dziecko z brzucha.Wiem,że kobieta jest znieczulona, ale tak na moje oko widza to to może wydawać się niesamowity ból,tyo okroopne uczucie tego szarpania :O choć wiem, że cięta tego nie czuje.Ale już sobie sama to wyobrażam..

autorko bez przesady!!! Rozejrzyj się ile jest matek wokół i ile z nich ma wiecej niz jedno dziecko..... Poród boli ale nie ma co sie zle nastawiać, niektóre kobiety wola to niz wizyte u dentysty... Spokojnie bedzie dobrze!!!

Gość ej tam
he he dobre to zobacz blziny po cesarkach ,szczególnie te "spieprzone"

Gość ja mialam cc bo sie balam
rodzic. Pal licho ten bol w koncu sa znieczulenia, a ja mialam rodzic nie w PL ale sama mysl o parciu, wydalaniu odchodow (lewatywa to koszmar takze) mnie przerazala. Tu gdzie mieszkam klada nacisk na porod naturalny ale jak powiedzialam poloznej ze sie boje, ze predzej sobie dam reke odciac to nie bylo gadki, dali mi skierowanie na cc od razu:) Blizne mam malutka i dopoki majteczek nie zdejme to nawet nie widac:)

Gość bobalinkkaaa34
ja mialm cc na zycznie polecam zero bolu i komplikacjii w zyciu sn, po co sie katowac

Gość wnikkkkkkkk
uwielbiam te "polecam" dot. cc :/ ja mialam tak silny bol po cc, ze przez pol roku praktycznie nie moglam sie rozprostowac, rana bolala mnie do roku kazda znosi to inaczej ja tez sie balam sn i marzyam o cc a teraz w drugiej ciazy marze by nie miec cc i nie przechodzic tego koszmaru ponownie

Gość masz urojona ciaze
cc boli kto powiedzial, ze nie? Tule, ze boli po a nie w trakcie. Dla mnie bol po oznaczal to, ze moglam zdychac z bolu a wiedzialam ze dziecko jest bezpieczne, bol w trakcie oznaczalby ze mam wplyw na zycie mojego dziecka. Nie podjelam takiego ryzyka. Poza tym podziwiam kobiety ktore podjely. I slynny temat pochwy po porodzie tez istnieje, kazda jaka znam mowila, ze jest luzniej, nie zle, gorzej czy tragicznie, ale luzniej. Ja tam lubie swoja pochwe i wolalam by byla taka jaka byla:P

Gość wnikkkkkkkk
"cc boli kto powiedzial, ze nie? " no kolezanka wyzej (bobalinka) napisala, ze zero bolu a to nieprawda, nie w kazdym przypadku no sorry ale jesli mnie przez pol roku bolalo tak, ze nie bylam w stanie sam zajac sie dzieckiem, to nie nazwalabym tego super wyjsciem bo jako matka musze miec te mozliwosc, by malucha nosic / przenosic a tymczasem nie dawalam rady jej nosic przy kolkach i tak sobie wylysmsy obie

Gość masz urojona ciaze
mnie bolalo a raczej blizna ciagnela z miesiac, ale maz mial 2 miesiace urlopu wiec nie bylo problemu:)

Gość wnikkkkkkkk
gdybym tak dobrze zniosla cesarke jak Ty czy czesc innych dziewczyn, to pewnie staralabym sie o kolejna (i raczej nie mialabym z tym problemu, bo mam wskazania) ale w obecnej sytuacji, zw. z doswiadczeniem z cc juz sie na to nie zdecyduje, chyba ze zaistnieje taka koniecznossc, ale nie z wyboru jako takiego.. bo nie moge sie drugi raz uziemic na tak dlugi czas, tym razem bedzie dwojka do opieki a maz ma taka prace, ze no raczej nie moge liczyc na jego urlop... dlatego sie w tym watpi wpisalam, zeby dziewczyna wiedziaa, ze moze byc roznie

Gość poroocznikova
Kobito,wez sie w garsc. Ja osobiscie obydwa porody wspominam fantastyczni. kapitalne polozne,wesola atmosfera,a bol -oj poboli i przestanie. Pierwszy mialam z zzo,bo nie postepowalo ozwqrcie i najnomalnij -zbym sie odpezyla,a w bolu trudno sie odprezyc. nie czulam bolu jic,abwoluni nic,choc kialo o i soje wady,bo parcie jakos oponi szlo -poltoej godziny. bez bolu tez,tylko dla dziecka ni za eobrz,no ale wszystko poszlo bez komplikacjidugi pood bez zzo i wcale tam jakiejs masaky nie bylo. troch bolu i tyle,al nie taki zjowu straszny. Aha przy pierwszym poroezi bylo naciecie - robi sie je w skurczu i ni boli. nie elatego,z tn poodowy bol go zaglusza -tylko przez ten stan skurczu. Nie nakrecaj sie i jao jestes taka wrazliwa -nie ogladaj tych bzrur. to jest naprawd zaden drakat. no jq swoje porody to wspominam naprawde z usmiechrm

Gość okaoka
mam dwójkę dzieci,urodzonych sn.mogę tylko polecić:-) gdybym miała warunki materialne,stała umowę to chętnie jeszcze dwoje bym urodziła. nie wiem czy lepsze porody sa sn czy cc.znam mamy po obu i sa takie które żałują sn i sa takie które żałują cc,tym bardziej,że było na zadanie. w życiu bym nie wpadła na to by oglądać porody przed swoim.w jakim celu?zwłaszcza jak ktoś ma słaba psychikę.ja obejrzałam filmy w necie już po swoim porodzie.i wtedy to nic strasznego już nie było. sama zobaczysz jak będziesz po.że wtedy to takie naturalne się wydaje.życzę lekkiego i szybkiego porodu:-)

Gość kaskada24
Autorko, to ja Cię zaskoczę - dla mnie to są najpiękniejsze filmiki jakie mogą być nagrane (chociaz sama nie odwazylabym sie nagrac, a potem tym bardziej wstawic to na youtube). Ale przyznam szczerze, ze w ciazy ich nie ogladalam. Teraz, majac juz male dziecko - przypomina mi sie moj porod, ktory byl najpiekniejszym dniem w moim zyciu. To jest tak naturalne i piekne, kobiety rodza dzieci od wiekow. Nie patrz na to jako cos strasznego, bo fakt - boli, ale patrz na porod jako na stworzenie nowego zycia - Waszego dziecka. Jako na chwile, w ktorej po raz pierwszy ujrzysz twarz Twojego dziecka - osoby, ktora bedzie obok Ciebie prawdopodobnie juz do konca zycia. Te chwile powinny byc zapisane w pamieci jako piekne (choc wiem, ze czasem dochodza komplikcje lub dlugie godziny rodzenia i psuja ten piekny dzien). Ja sama nie uwazam sie za matke polkę, ale ta chwila naprawde byla najpiekniejsza w moim zyciu :)

Gość Jak wyglada cesarka
Na poczatek: TO BZDURA ZE KOBIETY SIE NIE ZNIECZULALY !!!! Bol porodowy jest zajebisty i wieki temu kobiety nie byly idiotkami i nie chcialy go znosic wiec sie znieczulaly, tyle ze inaczej niz teraz. Np rodzily pod wplywem alkoholu, pily napary z narkotycznych ziol itd NIE DAJCIE SOBIE WMOWIC ZE SIE NIE ZNIECZULALY BO BYLY DZIELNE A WY NIE JESTESCIE A jesli chodzi o cesarke to po wejsciu na stol i podlaczeniu kroplowek do wenflonow praktycznie od razu sie dostaje zzo. Samo podanie znieczulenia nieco boli i jest nieprzyjemne ale bez przesady. Jesli zaloza wam cewnik przed podaniem zzo to tez bedzie troche bolalo i draznilo. Generalnie nic szczegolnego. Po podaniu zzo w ciagu moze pol minuty traci sie czucie od mniej wiecej klatki piersiowej w dol. Cala cearka trwa szybko. Czy cos czuc? Tak, czuc. Np mocne szarpanie podczas wyciagania dziecka, bardzo delikatny dotyk podczas ciecia skalpelem. Nic strasznego ani super nieprzyjemnego. Na sali jest wiele osob i one was beda "zabawialy" podczas operacji. Dziecko wyciagaja po zaledwie kilku minutach, wiec poziej na cale szycie nie bedziecie zwracac uwagi bo bedziecie zajete dzieckiem i rozmowa z personelem. Ja stan po cesarce znioslam bardzo zle, pierwsze kilka dni to byla masakra, nie bylam w stanie usiasc bez morfiny, ale nie sadze zeby kazda tak miala. Teraz jestem 10 tygodni po porodzie, w pasie zeszlo mi juz 30 cm z obwodu, blizna jest waziutka i po wstapieniu sie brzucha zrobila sie bardzo krotka. Zaczelam cwiczyc po 6 tyg od porodu i chociaz na poczatku nie bylo fajnie to teraz nie odczuwam juz zadnych dolegliwosci. Generalnie czuje sie tak jakby calego porodu nie bylo

Gość dbchdbhd
kiedyś to kobiety często umierały przy porodach, do tego też trzeba wracać? do rodzenia na polu? znieczulenie powinno być normą, bo po co cierpieć wtedy, kiedy nie trzeba?

Gość Icy Moon
Kobiety nie rodzily w zadnym polu, tylko w domach, szpitalach, prywatnych klinikach. A znieczuleniom podczas porodu sprzeciwial sie tylko Kosciol oczywiscie... Kosciol jod zarania dziejow myslal cieplo o kobietach wiec zalecal cytowanie Biblii zamiast srodkow znieczulajacych...

Ja rodziłam dwojkę przez cc i sobie chwalę:) Jedyny minus to cewnik i brak mozliwości wstania przez dobę, ale to szybko minęło. Bólu praktycznie nie było, doszłam do siebie błyskawicznie, blizna po pierwszej cesarce była malutka, po drugiej ciut większa, ale usunęłam laserem i w ogóle nie widać:)

Gość totka idiotka
ja tez dwoje,cesarka na zyczenie,rok po roku.Cewnik wyciagneli po czterech godzinach bo chcialam wziac prysznic.Pierwszy i dugi dzien mialam pas trzymajacy miesnie(rewelka,dlatego bolu wielkiego nie bylo).Do domu poszlam trzeciego dnia rano i z samochodu poszlismy na pierwszy spacer do parku.Dodam,ze mialam nadwage spora i jestem grubo po tzrydziestce.Blizny nie widac(ale ja mam jasna bardzo skore).Mieszkam w Stanach moze tu sie robi jakos inaczej te cesarki,bo nikt nie narzeka i dzieci zdrowe sa.