Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plisssssssssssssssssssssssssq

szybkie pytanie wejdzcie prosze!!!!!!!!!!!!!-mamy doświadczone:)

Polecane posty

moja starsza corka ma zapalenie oskrzeli -wynikiem jest chyba zejscie wydzieliny z noska (katar mialajuz tydzien) no i nie udalo sie nam zwalczyc katarku,teraz doszedl kaszel no i wyszlo teraz zaplanienuie okszeli..-czy drugie dziecko moze sie zarazic SAMYM ZAPALENIEM OSKRZELI? czy nie bardzo? bo ona to ma powikłania (tak sie mi wydaje) po nie wyleczonym katarze

Gość merime
tak moze sie zarazic u mnie bylo tak samo .

Gość gfouhiuy
moze sie zarazic

o

Nie może sie zarazić :) Nie da sie zarazić powikłaniem, a zapalenie oskrzeli to powikłanie, nie choroba. Można sie zarazić najwyżej przeziębieniem/infekcją i wtedy mogą nastąpić takie same komplikacje. tak samo jak np zapalenie płuc nie jest zaraźliwe

Gość t5546465656
zapalenie oskrzeli nie jest zaraźliwe, bo to nie wirus, a bakteria...

Mamą nie jestem ale przyszłą-mąż miał zapalenie oskrzeli jak ja byłam w 5/6tygodniu ciąży i pytałam pediatry czy moge sie zarazić-powiedział że nie że zapaleniem oskrzeli sie nie zaraża bo to nie wirusowe.

Gość mynameislove
nie wiem ale moj zarzil sie ode mnie a mialam tylko ktar... i u niego zaczelo sie od kataru, zastanawialm sie czy isc do lekara bo tylko katar a okazalo sie zapalenie pluc i ju tydzien jestesmy w szpitalu... :( biedny maluszek teraz juz i kaszel doszedl ale goraczki nie mial ani jednego dnia.

Gość sdwqdqwed
Niestety ale skoro nie wiadomo jakie jest podłoże, to trzeba założyć że może się zarazić. Ja sądziłam że nie-bo naczytałam się teorii z netu a potem okazało się że wszystkie dzieciaki w przedszkolu miały zapalenie oskrzeli a moja córka zaraziła też resztę rodziny: mnie, męża i swoich dziadków, no a mąż kilku kolegów w pracy i ich dzieci. :D Dodatkowo ja zbagatelizowałam objawy u siebie i skończyło się u mnie odoskrzelowym zapaleniem płuc. A to wszystko zasadniczo niezakaźne i zaczęło się od kataru i kaszlu.

to w końcu jak jest???? można się zarazić czy nie????? Bo widze,ze nikt tu wiedzy nie ma bo zdania sa podzielone

Gość tasia216
Co za bzdura ze zapalenie oskrzeli moze byc tylko bakteryjne .Moze byc i wirusowe.Po drugi nawet jak to jest powiklanie zarazic sie mozna zawsze i wszedzie.Proste.