Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubassssskaaaaa

mam dość!!!!! 122kg POMOZCIE!!!!!

Polecane posty

Gość aaapola777
powodzenia, przy małym dziecku to codzienny spacer powinien być Twoim punktem obowiązkowym, przyjemność dla dziecka, ruch dla Ciebie, postaraj się odstawić niezdrowe przekąski, zamiast chipsów, ciastek suszone owoce, warzywa. Nie są na pewno droższe a ile zdrowsze!

MamaMajki-ja też byłam na dukanie ale nerki mnie zaczeły boleć,niedało się już wytrzymać tych dni proteinowych...bleeee:) ale jem placek z otrąb owsianych codziennie na śniadanie-polecam!!

Gość DIETETYCZKA JEST ZA DARMO
j.w.

wklepałam w google. Trochę podobna do Dukanowej 1 fazy jeśli chodzi o mięso. Natomiast chyba bym odradzała wprowadzanie się w stan ketozy.

3 duże łyżki otrąb owsianych,jajko,pół cebulki w kostkę(można bez),i 2cm chudego białego sera,wymieszać i usmażyć bez tłuszczu:)

milinia ja nie odczuwam żadnych dolegliwości, na początku miała spadek energii i siły, ale po ok 2-3 tyg było ok. A otrąb nie znoszę i ich w Dukanie stosuję bardzo malutko. Nie pomagają mi na sprawy kibelkowe więc nie ma bólu ;)

Gość grubassssskaaaaa
Wlasnie wiem ze dzieki mojemu ruchowi mala bedzie szczesliwsza i to mnie przedewszystkim motywuje;-) dieta dukana? Ojj zgadzam sie ciezka bylam na niej po porodze i dzieki niej te kamienie w woreczku mi wyszly :-( ale wiadomo kazdy inaczej... Trzymam kciuki..Tez mysle ze jak bede mniej jadla i wlacze ruch to troche schudne bo teraz to nic tylko siedze... Oby sie udalo obym sie nie poddala...

Gość grubassssskaaaaa
Musze sprobowac tego placka ;-)

Ja juz jestem +50, ale właśnie od tygodnia zaczęłam sie odchudzać. Zaczęłam od oczyszczania organizmu. Wzoruję się na książce - Jak zyc długo i zdrowo - M.Tombak. W google wszystko znajdziesz co on ma ciekawego do powiedzenia. Zaczełam od oczyszczania jelita grubego i zeszło 3 kg. Oczyściłam wątrobę I-etap, ale waga nie drgneła. Ważę 75 kg (już 72) i chciałabym w ciągu 2 miesiecy zrzucić 7-8 kg. a do lata jeszcze ze 6. Trzymam kciuki za ciebie.

szkoda, że nie możesz skorzystać z pomocy lekarza bo mi się wydaje że przy wadze od: 80 kg wzwyż powinno się jednak odchudzać pod okiem lekarza....ja nie bardzo się orientuję jaki jest koszt dietetyka ale czasami coś warto zrobić dla swojego zdrowia....

Gość po pierwsze to
Po pierwsze zapoznaj się z tym artykułem: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_Łopatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najczęściej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html Po drugie zacznij się ruszać ;) Dla początkujących polecam ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=jMY7b2iIuW0 - CINDY CRAWFORD - "NOWY WYMIAR" 1/2 Są to bardzo prościutkie ćwiczenia idealne dla początkujących. Sama Cindy nagrała je jak była świeżo po ciąży. Nie ma tu nic trudnego, głównie rozciąganie, skłony i z 20 brzuszków, tzw. crunchy. Po trzecie zdrowie żywienie! I nie, nie mam tu na myśli diety, bo na dietach się bywa, a skoro przybyło ci tyle kg to znak że żywisz się źle, złe nawyki i żadna dieta tego nie naprawi. Masz się żywić zdrowo, tak żeby w przyszłości twoje dziecko również miało zdrowe nawyki żywieniowe! Na pewno już gdzieś to słyszałaś, ale powtórzę: 1) 5-6 małych posiłków dziennie, gdzie pierwszy posiłek do godziny po przebudzeniu, ostatni do godziny-dwóch przed pójściem spać --- żadne nie-jedzenie kolacji!!!! czy nie-jedzenie po 18!!! - jak chodzisz spać o 20 to ok kolacja o 18, ale jak kładziesz się o 24, to musisz zjeść kolacje! 2) "zdrowe" jedzonko, czyli mówimy baj baj wszelkim przetworzonym śmieciom! czytaj etykiety, czy na prawdę chcesz jeść te wszystkie glutaminiany, E262 E270 E282 E301... i inne śmieci? Chemia w jedzeniu zabija! Od dziś nie jemy żadnych mocno przetworzonych sosów w proszku i innego badziewia! 3) pij wode mineralna ok 1,5l dziennie 4) ogranicz kawe, alkohol (wiesz jak kaloryczne jest piwo? hoho!), pij czerwona i zielona herbate. 5) nie jemy slodyczy, bo patrz punkt 2). Ale żeby już się tak nie oszczędzac, możemy jeść domowe słodycze ;) Pyszne desery z owoców i jogurtu, gorzka czekolada, koktajne owocowo-kefirowe, mniam mniam! 6) tuczą węglowodany! tłuszcze, zdrowe tłuszcze są nam potrzebne, więc ograniczaj węglowodany: białe pieczywo, białe makarony, itp. Przerzuć się na pełnozbożowe produkty. Nie patrz na zawartość tłuszczu, tylko cukry! Tłusty łosoś jest jak najbardziej polecany! ;) Ostatnie i najważniejsze 7) twoje zdrowie żywienie ma być dobrym nawykiem, a nie dietą! Musisz się nauczyć jeść zdrowo, nie tylko ze względu na wage, ale równiez na zdrowie twojej rodziny. Zdrowe jedzenie, to zdrowe serce, sprawny umysl i świetne samopoczucie! Teraz może się to wydawać jakies super skomplikowane, ale jak się już wdrożysz, to zobaczysz, że to całe zdrowe odżywianie nie jets takie straszne ;) Teraz musze znikać zrobic mój wieczorny trening, postaram sie później wpaść :) Pozdrowionka!

Przy twojej wadze zrezygnowałabym z jajek, bo na pewno masz podwyzszony cholesterol, a 2 jajka to masz dawkę dzienną cholesterolu przekroczoną

Gość grubassssskaaaaa
Wiecie co? Przez miesiac sprobuje tutaj z wami daje sobie ostatnia szanse puki vo jestem zmotywowana i nawet mysle o kupieniu rolek... Jezeli mi sie przez miesuac nie uda schudnac cokolwiek to pojde fo lekarza rodzinnego moze on mi cos doradzi.. Puki co chce sprobowac sama bede miala wieksza satysfakche

Jeśli chodzi o diety to powiem tak. Tez jestem zdania ,że nalezy zmienic całkowicie swoje nawyki żywieniowe. Ja niestety należę do odób o bardzo słabej silnej woli no i okrutnie niecierpliwej. Żeby miec mobilizację do zmiany odżywiania muszę najpierw widziec ,że warto. Dlatego postanowiłam schudnąc żeby potem miec czego pilnowac. Łatwiej mi będzie się kontrolowac i odmówic zakazanych ;) produktów jeśli będę widziec co mogę stracic :D

Gość idz do lekarza tak po prostu
to motywuje, lekarz cie wesprze i da dobre rady. bo nie zalecane jest rezygnowac z ziemniakow i chleba:O bo jak potem zjesz, to spuchniesz. trzeba ograniczyc. niech w twojej diecie dominuja ryby i mieso gotowane i salatki, a do tego mozesz owszem ziemniaki ale zamiast calego talerza to np 2-3 ziemniaki i wiecej zielonego i chudego miesa. niestety, ale musze to napisac, bo nie wytrzymam-czy twoje dziecko w ogole nie wychodzi z domu? przeciez to niezdrowo!!!!!!!! a sama bys wiecej schudla na powolnym spacerku niz lezac w domu! tak nigdy nie wyrobisz kondycji! krotki spacer to nie katorga, a twoje dziecko no sorry kisi sie w domu caly dzien? to nie jest mega wysilek isc sie przejsc!!! dziecko w wozek i na spacer!

Cieżko po schudnieciu pilnować wagi. Miałam juz kilkakrotnie wzloty i upadki, efekt jojo nieublaganie nadchodził, ale życzę wam powodzenia.

no to kochana mam kciuki!!! ja ide spać bo rano trzeba wstawać dzieciaki do szkoły wybrać:) a ja luubię pospać:):):) zajrzę tu jutro może i mi się przydadzą jakieś rady..:) buzki kochane!!!!!!!!dobranoc:)

Gość idz do lekarza tak po prostu
i mieso i ryby! tylko gotowane i pieczone no i duszone tez, z warzywami. mmmmmmmmmmmmmmm ziemniaki tez mozesz se upiec bez przesady lub ugotowac, kasza i ryz sa lepsze na metabolizm, ja radze rowniez pic siemie lniane i dodawac otrab do jogurtu, to nie takie trudne ani nie jest niesmaczne. zycie masz tylko 1 wiec zmus sie dbaj o siebie i dziecko a nie zaszywaj w domu i zryj slodycze, bo spojrzysz przez okno-zycie plynie ob0ok siebie,a ty tylko zabijasz siebie. poZdro i powodzenia

Gość grubassssskaaaaa
Dobra laseczki ide spac z wielka motywacja... Mama nadzieje ze nie zniknie do rana... Rano sie zwarze zmierze itd przez caly dzien bede zapisywac sobie co robie i co jem a wieczorem wam wszystko opisze mam nadzieje ze bedzue dobrze i bedziecie ze mnie dumne heh :-P trzymajcie kciuki.. Dobranic :-*

Gość grubassssskaaaaa
Dziecko wysylam na spacer zazwyczaj z siostra badz ojcem zwykle lenistwo :-( od jutra KONIEC!!!!!

MamaMajki-musze to napisać!!! jestem dokładnie taka sama!!! chciałabym jak najszybciej zobaczyć efekty a potem będzie mi o niebo łatwiej je utrzymać jak będe widziała efekt!!!!że warto.ja podgryzam w ciągu dnia,kurde dzieciaki jedzą takie dobroci to ja też skubnę...wstyd:(najchętniej nie jadłabym wcale-żeby jak najszybciej zobaczyć efekt) tyle że ja kocham jeść i gotować....wrrrr..czemu chłopy nie mają takich problemow???:)

milinia ja jestem raczej ciastowo słodyczowa. W sumie to się hamuję ale czasem jak upiekę pyszne ciasto i zapach rozchodzi się po całym domu to mi język do tyłka ucieka :O Czasem sobie zgrzeszę. W sumie jak mi stuknęła - dyszka to postanowiłam ,że będę grzeszyc tylko na wyjątkowe okazje jaką np mam w sobotę lub jak upiekę komuś ciasteczka na prezent no to muszę posmakowac żeby wtopy nie było :P :D

Gość ehhhh.prawda jest taka
ze gdybyscie sie ruszaly to byscie mogly zrec co popadnie

ruszam się codziennie i to nie po płaskim bo w górach mieszkam więc w jedną stronę dymam zawsze po górkę. No ale zawsze musi się znaleźc ktoś ze złośliwymi dobrymi radami :O

Gość ehhhh.prawda jest taka
spacery to niestety nie wszystsko jak obzeracie sie namietnie slodkosciami nie jestem zlosliwa, tylko obiektywna. faceci z reguly maja prace fizyczna, wiec nie maja takich problemow i nie musza sie zameczac tym, czy zjesc ciastko czy nie. to nienaturalne.

Gość po pierwsze to
Dziewczyny, ale zdrowa dieta, to nie tylko odchudzanie! To też lepszy wygląd i lepsze samopoczucie! Poczytajcie sobie czasem, co jecie! Ja teraz nim coś kupie, to wnikliwie czytam skład. Wszelkie produkty, a szczególnie wędliny z jakimiś benzono-czymśtam od razu idą w odstawkę! To samo słodycze! Poczytajcie skład! Aż się odechciewa tego wo ust brać, fuu! Mężczyźni nie mają pod tym względem łatwiej, że u nich odchudzanie (prawie) zawsze zaczyna się siłownią! To my baby zwykle odchudzamy się dietami. Taki facet spędzi na siłowni 2h, spali 1500 kcal, to potem w domu może sobie i 3000 kcal zjeść, bo i tak później wyjdzie mu te 1500... Do lekarza nie odsyłam, bo niektórzy nie znają się na odchudzaniu! Moją koleżankę dietetyk wysłał na dietę 500 kcal.... ;/ Co za patałach jeden... Pamiętajcie, że otyłość nie bierze się znikąd - coś musisz robić źle i twoje ciało cierpi! A potem uczysz tego swoje dziecko, karmiąc chemią i słodyczami. Potem bardzo ciężko oduczyć takiego dzieciaczka i przestawić go na zdrowe jedzenie, bo to chemiczne smakuje "lepiej" - przykładem niech tu będą orzeszki paprykowe z mnóstwem wzmacniaczy smaku! Potem jak będziesz chciała przyrządzić takie w domu, to smakują inaczej, bo nie masz tych wzmacniaczy ;/ Dlatego od małego trzeba dzieci zdrowo karmić. Są tez dobre słodycze i przekąski, tylko niestety trzeba się przy nich narobić ;)

Gość grzybek po deszczu
a wiec mozesz schudnac podaje moja diete: 8:00 bolka zwykla lub platki owsiane 11:00 snikers lub inny baton niestety tylko jeden :-) 15:00 obiadek zupa lub bulka z szynka lub piers z kurczaka z salatka przekaski:jakis owoc marchew 19:00buleczka z serem bialym

Kochana zapraszam do naszego watku 'pamietnik wypasionej na maxa (120 kg)' wpisz sobie w wyszukiwarke:-)

Gość grubassssskaaaaa
No kobietki jest masakra wstalam z goracxka zatkany nos kaszel.. Okropnosc i zero apetytu ale postanowilam ze chudne od dzis wiec walcze.. Puki co sniadanko za mna... Zjadlam garsc musli zalane troche mlekiem.. Do tej pory moje sniadanie to dokonczyc po dziecku i do tego usmarzone dwa jajka z boczkiem i dwie kromki z wedlina i majonezem itd... Wiec mysle ze zastapienie to musli to i tak krok do przodu... Zobaczymy jak bedzie dalej.. Z ruchu dzis raczej nici bo wszystko mnie boli... :-( ale znalazlam fajny nie trudny zestaw cwiczen ktory kiedys wykonywalam i jak sie lepiej poczuje napewno wezme sie za nie ;-)