Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie chce mi sie logowac

spirala bezhomonalna a sex

Polecane posty

mam problem, od wrzesnia mam spirale bezhormonlna zalozona na 5 lat, z racji tego ze mialam dosc tabletek i jestem po 30tce osoba palaca, takie zabezpieczenie polecil mi moj ginekolog. wygladalo to u mnie tak, okres normalny, moze bardziej bolesny, ale..w polowie cyklu mniej wiecej ok12-14 dnia pojawialo sie plamienie owulacyjne badz prawie normalny okres, tak bylo do minionego miesiaca, gdzie gin mi dal luteine zeby to plamienie(okres) nie wystapilo, i pomoglo, teraz jestem w 17 dniu cyklu, o dziwo plamienie sie nie pojawilo, tylko 10 dc bole i wieksza ilosc sluzu, co sie jeszcze utrzymuje do dnia dzisiejszego. do czego zmierzam-nie mialam okazji sie kochac w dniu plodne z ta spirala do teraz, wlasnie od 10 dc dwa stosunki co prawda przerywane ale wiadomo..rozmawialam ze znajoma polozna ktora rowniez miala spirale ale zawsze uzywala dodatkowego zabezpiecznia, i mimo iz moj lek uwaza ze jest ono zbedne zaczelam sie nad tym zastanawiac. nie jestem pewna co do dnia owulacji tylko podejrzewam ze to bylo ok 10dc.boje sie ciazy, tak jak kiedys chcialam miec dziecko i je mam tak teraz nie wiem jak dalabym rade miec 2gie. powodem dla ktorego tu napisalam jest pojawienie sie bolu piersi, wiem objawy ciazy tak szybko nie wystepuja..prosze napiszcie o swoich dosciadczeniach ze spirala. dzieki

Gość ojtam ojtam
przecież spirala bez hormonów nie powoduje zatrzymania owulacji itd - masz wszystko normalnie jak zdrowa płodna kobieta tyle że jak zajdziesz w ciąże to dziecko niema się gdzie zagnieździć bo tam jest to żelastwo i poprostu jest poronione.. także możesz być w ciąży ze 20 razy nie wiedzac o tym a każdy okres może byc poronieniem

wiem ze nie powoduje zatrzymania owulacji. tylko martwi mnie to wspolzycie w dni plodne, jak to uslyszalam ze nalezy dodatkowo sie zabezpieczac, w takim razie po co ta spirala? chyba ze polozna to z jakiejsc innej planety..