Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mekongoalabama

kurier. help!

Polecane posty

Gość mekongoalabama

witajcie, sprzedalam wozek przez ogloszenie w internecie, teraz mam go wyslac kurierem, nigdy tego nie robilam, czy musze go jakos zapakowac? jak to wogóle wygląda?

Gość sdfd
tak musisz go zapakowac tak, żeby nie uszkodził sie w transporcie , nie ubrudził itp. Potem zamów kuriera i po sprawie

Pakujesz najlepiej w wielkie pudło, zaklejasz. Możesz zamówić kuriera do domu. Wtedy drukujesz list przewozowy on przyjeżdża i zabiera.

Gość mekongoalabama
o matko i córko skad ja wezme takie pudlo. trageedia z tym wysylaniem.

trzeba było sprzedać z odbiorem osobistym:P A pudła po wózku nie masz>

Gość no to jak ty tego
nie sprawdziłaś wcześniej to możesz się lekko zdziwić jak zobacz jaki jest koszt takiej wysyłki bo pewnie około 100 zł ci wyjdzie za taki wózek, zwlaszcza jak będzie miał niestandardowe wymiary, a jak pudła nie masz to pewnie będzie paczka niestandardowa.

Gość mekongoalabama
oj to chyba sie wycofam, sprzedawalam na tablicy takze nie ma problemu, wysle smsa do babki zeby odebrala osobiscie albo wcale, nie bede sie szarpac z kurierami za 200 zł;) dzieki za informacje na przyszlosc bede wiedziec.

zapytaj w firmie kurierskiej bo niektore za doplata pakuja towar do wysylki, zawozisz im wozerk a oni ci go pakuja, wozek mozesz tez zapakowac w wielki foliowy wor i obwinac tasma, tak zeby nic nie klekotało w srodku.... i nie przesadzajcie ze za wysyłke wozka kurierem zaplaci 200 zł....

Gość czytaj uwaznie autorka
napisała ze sprzedala wózek za 200 zł a za kuriera zapląci pewnie z 80 do 100 zł wiec nie wiem czy jej się opłaca. Zalezy jaki to wózek i w jakim stanie. I uwierz mi ze tyle kurier bierze bo sama coś chcialam ostatnio wysłać i przerzyłam szok a tez mialo duze wymiary własnie jak wózek. Kurier jest opłacalny tylko jak sie ma podpisaną umowę z nim czyli jak sie jest firmą, ewentualnie mozesz pytac o poczteks czyli tego kuriera pp on jest tanszy ale tam musisz znów miec wszystko dobrze spakowane i określone wymiary przesyłki bo inaczej ci nie przyjma. Cytrynowa wejdz sobie na cennik UPC albo 7 czy nawet poczteksu i poczytaj to możesz sie zdziwić!