Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla bla bladam

Czy ktos się na prawie pracy? POMOCY!!!

Polecane posty

Gość bla bla bladam

Mam umowę na czas nieokreślony, jestem do konca maja na urlopie wychowawczym. Chce wrocic do pracy w czerwcu ale na pol etatu z racji tego, ze nie mam z kim dziecka zostawić. Pracuje 15 dni w miesiącu (pełen etat) chce wrócić na pół (7-8dni) czy musze złożyc jakies pismo, czy szef sie moze nie zgodzić?

Gość kikaku
zadzwoni sobie do bip-u tam sa prawicy, tylko trzeba troche czekac na konsultanta bo kolejka http://www.bip.gov.pl/

Gość Izabelka......... ...:)
szef może sie nie zgodzic.

Gość sylabiosa
do bipu ma zadzwonić??????:D:D:D:D bip to biuletyn informacji publicznej i nie ma nic wspolnego z prawem pracy....PANSTWOWA INSPEKCJA PRACY ciemnoto czyli PIP :D:D:D:D

Gość kasssiiiiaaa
oczywiście że może się nie zgodzić!!

Gość kasssiiiiaaa
musisz złożyć pismo-prośbę i czekać na rozpatrzenie. Szef może się nie zgodzić. A wykorzystałaś cały wychowawczy? Ile ma dziecko?

Gość bla bla bladam
Dziecko ma 8 miesięcy, więc mam dużo wychowawczego do zużycia, natomiast sytuacja finansowa zmusza minie do powrotu do pracy.

Niezgodzenie się pracodawcy jest raczej mało prawdopodobne bo muszą zachodzic szczególne przypadki. Zamiast słuchac porad prawnych na Kafe wystarczy poszukac. Ehhh to takie trudne, prawda??? http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/427648,czy_pracodawca_moze_nie_zgodzic_sie_na_obnizenie_wymiaru_czasu_pracy_pracownika.html

Gość bla bla bladam
MamoMajki, dziękuję. Czytałam podobne artykuły ale myślałam, że ktoś się podzieli jak to wygląda od strony praktycznej :)

Ja nie słyszałam,żeby ktoś nie uzyskał zgody, sama jestem jeszcze na wychowawczym więc nie znam z autopsji ale też nie zamierzam wracac :)

Gość kikaku
sylabiosa cóż za wyszukane słownictwo!!! autorko tak do bipu zadzwoń, tam mają porady prawne:)