Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaosiemnastka

czy jest refundowany? POMOCY!

Polecane posty

Gość smutnaosiemnastka

Witam, mam 18 lat i przez 5 lat zmagałam się z uporczywym trądzikiem. Po kuracji Izotekiem, wreszcie mój problem minął. Niestety pojawił się i nowy.. BLIZNY -,- są głębokie i bardzo brzydko wyglądają. Czy wie ktoś, czy NFZ refunduje zabiegi laserowe likwidujące blizny? interesuje mnie np. 'fraxel' gdzie można go zrobić prawie za darmo? proszę o pomoc.

Gość drusilla
chyba żartujesz? oczywiście ze nikt tego nie refunduje. zabiegi laserowe maą prywatne kliniki dermatologiczne. nie mają podpisanej umowy z nfz :D fraxel jest bardzo drogi więc nie licz na koszta refundacji.

Gość smutnaosiemnastka
Pytam, bo słyszałam, że nie które zabiegi tego typu są refundowane. Może masz i rację. Fraxel jest drogim laserem, a coś innego? Tak z ciekawości tylko pytam, bo jeśli można zrobić za darmo, albo za połowę ceny, to czemu miałabym płacić 2tys!? i jeśli zabiegi tego typu nie są refundowane, to polecacie jakąś dobrą klinikę, w której zrobią mi to bez żadnych powikłań?

Gość drusilla
Wiem że dermatolodzy na blizny robią kwasy np. kwas TCA. Jednak on też nie jest refundowany, a zrobić go można w prywatnych klinikach. Cena to ok. 250 zl, a pewnie trzeba będzie kilka zrobić. A skąd jesteś? Jak będziesz szukała informacji w internecie to uważaj na reklamy. Poza tym radziłabym Ci zajrzec na forum "chirurgia plastyczna" i poczytać opinie o fraxelu i o zabiegach laserowych. dziewczyny pisały m.in. o poparzonej skórze, zaniku kolagenu w skórze (konsekwencja: obwisłe policzki) itp. Musisz poczytać sporo na temat tego zabiegu nim się zdecydujesz.

Gość blizenka
Jestem z okolic Radomia, interesowałaby mnie dobra klinika medycyny estetycznej gdzie wykonaliby mi zabieg na blizny, zna ktoś jakąś sprawdzoną klinikę? i orientuje się ktoś w cenach i ilościach wykonywanych takich zabiegów? mieliście już robiony jakieś laser, peeling, na głębokie blizny potrądzikowe? wyleczyliście się? jakie są wasze opinie na ten temat? ktoś może mi pomóc?

Gość blizenka
odpowiedzi brak...? :C

Gość drusilla
blizenka, wejdz na forum "chirurgia plastyczna". tam jest temat odnośnie fraxela.

Gość iwa24
Co do laserow hmmmm znalazlam ale to w bielsku klinike dermatologiczna ktora ma podpisanie z NFZ i lecza ludzi mam zamiar sie tam wybrac tylko ponoc gojenie sie jest dlugie.Bede dopiero dzwonila wiec dam znac czy rzeczywiscie beda za darmo dostali na to kase wiec cos w tym musi byc pozdrawiam

Gość iwa24
tez jest polecany zabieg CO2 bardzo skuteczny lecz cena do 450 zl