Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ywette28

Jestem w 16tc a jakoś w ogóle nie czuję tej ciąży fizycznie.

Polecane posty

Gość ywette28

Nie czuję żadnych ruchów, nie mam żadnych dolegliwości, lekarka kazała mi leżeć (małe plamienia miałam ale nic groźnego). I tak się zastanawiam czy wszystko dobrze z tą ciążą, bo chyba powinnam cokolwiek odczuwać? Czy niekoniecznie? Sama nie wiem :o

Gość 16 tc to wcześnie na ruchy, ma
sz jeszcze czas. Leż spokojnie jak kazała, jak pojedziesz na kontrol to się okaże co i jak :) ja jestem w 22 tc i też żadnych objawów nie mam :) od pewnego czasu zaczęło mnie dopiero dziecie pukać od środka. a tak to nic zupełnie. Brzuch dopiero teraz podrósł, a tak do nic nie było widać i jak mówilam że w ciąży to nikt nie wierzył

Gość ddfghh
Na ruchy jeszcze za wcześnie, ale już niebawem poczujesz ;). Wiesz na tym etapie, to jet najlepszy czas ciąży, zazwyczaj, tzn. II trymestr, najmniej dolegliwości ;). Ciesz się, że jest dobrze, dzieciątko jeszcze malutkie, nie ma co ciązyć ;)

Gość OJ TAM OJA TAM
Też tak miałam. na ruchy masz jeszcze czas, na takie regularne nawet jeszcze ok 2 miesięcy. Z ruchami jest inaczej, chociaż i tak ciężko sobie wyobrazić, że tam jest mały człowiek. ;)

ja po 20tc zaczelam czuc ewidentne ruchy i dopiero po tym jak mój mały zaczął porządnie kopać uświadomiłam sobie,że jednak ktoś we mnie mieszka i zaczęłam czuć,że na prawdę będę mamą :)

Gość dioperro okolo 22 tyg zaczal
ci rosnac brzuszek,to gratuluje,naprawde jestem w szoku,mi zaczal rosnac juz 14 tydogniu

Gość Izabelka......... ...:)
ruchy to dopiero od 21-22 tyg. tak i mówiła gin. Ciesz sie, że nie masz żadnych dolegliwości. Gdybys miała takie mdłości i wielokrotne wymioty w ciąu dnia jak ja miałam przez pierwsze 15 tygodni to bys miała dosyć.

Gość kluseczka z czerwona kokarda
Ruchy mozna juz poczuc od 16tc,ale malo ktora mama je rozpoznaje przy pierwszym dziecku.Ja jestem w 3 ciazy w 24tc,i pierwsze ruchy poczulam wlasnie w tym czasie 16-17tc,nie byly to silne kopniaki tylko takie bulgotanie jakby mala rybka laskotala mnie od srodka :) W pierwszej ciazy nie pamietam kiedy pierwsze ruchy poczulam bylo to dosyc dawno 16 lat temu :P a w drugiej kolo w 18tc.