Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmamaa mamamaammmkdds

Czym czestujecie dzieci w przedkolu kiedy wasze dziecko ma urodziny?

Polecane posty

czy wogole czestujecie dzieci?

Gość htc
Pomysl ze sa dzieci allergiczne i moze byc nieszczescie. W Se przdszkole czestuje dzieci lodami.

up

Gość kataaarzynnnaa
głupie pytanie zadajesz. A czym mamy częstować? pietruszką, schabowym??? od zawsze aż po dzien dzisiejszy częstuje się CUKIERKAMI!!

Gość nieidealna mama
w przedszkolu nie nosilismy nic w klach 1-3 cukierki

Gość nieidealna mama
klasach*

bo w zeszlym roku dawalam po lizaku. a jakie cukierki. i ile kupioc jak w grupie jest 25 dzieci?

Gość a ja kupuję
zawsze lizaki nimm2, nie wiem jak dokładnie to się pisze. One są ładnie zapakowane, poza tym takim lizakiem dziecko dłużej się pocieszy :P A lizaki, bo jest jedna dziewczynka w grupie uczulona na czekoladę.

a ile kupic cukierkow na 25 dzieci? i jakich tylko nie czekoladowych.

Gość jogurt malinowy
U mnie w przedszkolu dzieci przynoszą lizaki, gumy mamby, paluszki, kruche ciasteczka, biszkopty, wafelki, ptasie mleczko, delicje, żelki, zwykłe chrupki albo smakowe, cukierki czekoladowe, galaretki w cukrze; niektóre przynoszą też soki do picia - jeden 2 litrowy i wtedy nalewamy w kubki jednorazowe. Zdarzało się, że dzieci przyniosły mandarynki, winogrona.

Gość jogurt malinowy
Jeśli chodzi o ilość, to różnie. Są dzieci, co przynoszą wyliczone co do jednego, a inne przynoszą kilka rzeczy, np. cukierki, ciastka, mamby i wtedy jest to taka ilość, żeby każde dziecko dostało po jednym każdego rodzaju. To wszystko zalezy od rodziców, bo są i tacy co nic nie przynoszą i też jest ok, w końcu to nie jest obowiązkowe.

Gość olk
a jakich chcesz kupić ,landryny jak się któreś udusi ,ja bym kupiła czekoladowe i np lub właśnie jakieś gumy rozpuszczalne , żelki na wagę i po soczku bo tak tez dzieci przynoszą .

g

jakies zozole na wage.

Gość mama dwóch dziewczynek
JA swojej do przedszkola kupowałam lizaki, do szkoły cukierki /mieszanka wedlowska+zozole/ ;-) W przedszkolu dobrze sprawdzą się też cukiereczki mini, moja córka często dostawała.

Gość mama dwóch dziewczynek
kiedyś kupowałam żelki, takie malutkie paczuszki, żeby każdy dostał paczuszkę; w lidlu są takie.

u nas się przynosi tort, albo ciasto, najczęściej kupne, dzieci dostają w ramach deseru, nie ma problemu z podzieleniem

Gość jogurt malinowy
U nas nie można tortów ani ciast z obawy przed zatruciem. Wszystkie słodycze muszą być zapakowane hermetycznie, mieć date ważności i nazwę producenta.

A u nas tylko się zgłasza dzień wcześniej czy solenizant będzie w przedszkolu i wtedy w grupie przedszkolanka urządza urodziny, mają jakiś mały tort w ramach deseru :) Przedszkole/żłobek prywatne :)

Gość a nas stać :)
W przedszkolu do którego moje dziecko pójdzie od września też zgłasza się wcześniej (ok tygodnia) i przeszkole zamawia tort, organizuje soki. Przedszkole prywatne.

My zawsze cukierki kupowaliśmy, najczęściej mieszane, tj. trochę mieszanki wedlowskiej, trochę landrynek, trochę galaretek, itp. Liczyłam zawsze po 3szt na dziecko, zeby nie było żenującej sytuacji, że trzeba pilnowac, aby każdy wziął po jednym, bo potem dla kogoś nie starczy. Dzieciaki i tak brały z reguły po jednym, max dwa.