Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeśli tak się zdarzy

Poród przed wyznaczonym terminem cesarki - Zdarzyło się tak którejś z Was?

Polecane posty

Witam, mam wyznaczony termin cesarki, ale boję się, że mogę zacząć rodzić wcześniej. Czy zdarzyło się którejś z Was, że zaczęła rodzić przed wyznaczonym terminem cesarki? Jak w takiej sytuacji należy postępować? Na pewno jechać do szpitala, a co dzieje się w szpitalu? Czy każą mimo wszystko próbować rodzić sn czy przygotowują do cc? Ile to trwa i czego można się spodziewać? Czy czułyście już bóle skurczowe zanim przeprowadzono Wam cc? Czy pozwolono aby poród zaczął się na dobre czy raczej szybko ustawiono pod cc? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość sddgg
no to przecież zrobią ci cięcie wcześniej, masz chyba jakis papier że musisz ją mieć??

Gość Izabelka......... ...:)
skoro masz miec cesarke to chyba cesarke będziesz miała. Gdy byłam w styczniu u ginekologa to recepcjonistka mówiła mi, ze 4 wizyty sa odwołane bo panie urodziły przed terminem cc :D

Gość Uważam takie zaproszenie
Ja tak miałam. Termin cc miałam w pierwszej połowie czerwca ustalony, już nie pamiętam dokładnie. A rodzic zaczęłam 6 maja. Miałam bóle krzyżowe, cc zrobiono po chyba około dwóch godzinach jak przyjechałam, ale ja na pewno nie urodziłabym sn, po prostu w ciąży się okazało, że nie mogę rodzić naturalnie. Jeśli cc jest z wyboru, a nie będzie Twojego lekarza, jak zaczniesz rodzić wcześniej, to mogą Ci kazać próbować sn. Mojego lekarza nie było wtedy w szpitalu, bo wszystko poszło nagle i bardzo szybko, ale nikt nie miał wątpliwości po zbadaniu mnie, że musi być cc.

Tak, martwię się jednak bo mój lekarz wyznaczył mi termin cc na 39 tydzień. Inny z kolei mówił o 37 tygodniu. Brzuch mnie boli i krzyż, miewam skurcze, dlatego boję się, że zacznę rodzić wcześniej

Gość oyfiy
ja tez się bałam i miałam róznego rodzaju bóle a dorwałam do terminu, też się tego bałam bo moim wskazaniem był stan po cc i duże dziecko, które okazało się nie takie duże znowu.

Ja miałam mieć cesarkę w czwartek o 7 rano, zgłosiłam się do szpitala w środę po południu i o 19 w środę dostałam mocnych skurczy. Zabrali mnie na salę operacyjną i o 20.18 malutka już była na świecie:)

Mi sie zdarzylo. Mialam miec cesarke 12 a wody odeszly 5. W 37 tyg ciazy.

Aha, nie mialam bolow ani skurczy zadnych. Mi nie kazali na Nic czekac, przygotowali sale I pod noz. Wskazania mialam 2. W tym dziecko ulozone posladkowo.

Gość Moja przyjaciółka się martwiła
taką opcją. Dwóch synów urodziła przez cc, oba terminy wyznaczone były na 38 tc. W trzeciej ciąży też stanęła na głowie, żeby mieć wskazanie do cc, ale rodziła w innym szpitalu i bardzo się niepokoiła, że mała się urodzi wcześniej, bo dziecko było małe i lekarz nie decydował się na cc. Wyczekał kontrolując dziecko do 39+5 tc i mała przyszła na świat cc, poród nie rozpoczął się naturalnie. Akurat tak na marginesie, to fajnie byłoby gdyby ogólnie panie dogadywały się w sprawie sn i cc tak jak my. Przyjaźnimy się, na porody mamy całkowicie inne spojrzenie (ona miała 3 razy cc nie wyobraża sobie inaczej, ja mam za sobą 2 razy sn i też bardzo sobie chwalę) i obie szanujemy swoje poglądy, sporo dyskutowałyśmy na ten temat:)