Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaano

przykry zapach ust - od czego zacząć aby się go pozbyć?

Polecane posty

Gość aaaaaano

Witam, jestem 17 letnim chłopakiem. Bardzo dawno temu zauważyłem, że najzwyczajniej w świecie śmierdzi mi z ust. Teraz chciałbym z tym jakoś walczyć. Zęby myję kilka razy dziennie, więc nie w tym problem. Do jakiego lekarza się zgłosić? Od czego w ogóle zacząć "walkę" z przykrym zapachem?

Gość gjtu
witaj w klubie. duzo o tym czytalam..podobno nie ma zadnych specyfikow zeby sie tego pozbyc, po prostu taka flora bakteryjna i tresci zoladkowe. Jedynie co...t zuc gume i szczegolnie dbac o higiene jamy ustnej

Gość aaaaaano
Tez trochę czytałem, i to nawet sporo i wyczytałem, ze może to być przez migdałki. A ja właśnie z migdałkami mam mały problem, bo zima nawet kilka razy choruje na anginę :P

Gość ollusia290190
moze masz popsute zeby ? to takze moze byc przyczyna. najlepiej isc na przeglad do dentysty.

Gość karamba...
Płukać usta i gardło wieczorem, po umyciu zębów wodą z łyżką wody utlenionej. Sprawdzone i działa, no chyba, że zęby macie popsute.

Gość ollusia290190
niedobory cynku rowniez moga byc przyczyna. dieta, odchudzanie.

Gość aaaaaano
karamba... a co to za sposób? pierwsze słyszę.. :P na pewno działa? :D

w zależności od przyczyny. zacząć od dentysty, drugi w kolejce laryngolog. sporo zależy od diety, bo ona determinuje to jakie bakterie zasiedlają naszą jamę ustną.

Gość zapytanie.
Podstawowe pytanie, czy masz biały nalot na języku, szczególnie po przebudzeniu?

Gość aaaaaano
zapytanie. - tak, mam, co w związku z tym? :P

Gość mami-016
Jeśli zęby ok, to może trzeba pomysleć o oczyszczeniu jelit? Bo być może jest to niewłaściwa praca jelit? Jeśli do tego dochodzą inne dolegliwości, np zaparcia, wzdęcia, gazy, biały nalot na języku, nieprzyjemny zapach ciała i potu, to może warto zrobić kurację oczyszczającą. Polecam produkty CaliVity - tu może nie będę pisać ale jeśli ktoś zainteresowany to proszę na maila: mami-016@gazeta.pl Do tego dieta zgodna z grupą krwi - polecam