Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Maja_Tata

Histeria u 10siecio miesieczniaka

Polecane posty

Gość Mama_Maja_Tata

Słuchajcie potrzebuje pomocy! Od paru dni w moja córke wstapil jakis demon i totalnie nie moge jej opanowac. Piszczy i wrzeszczy, wszystko próbuje wymusic krzykiem. Jesli mowie jej nie wolno ona krzyczy jeszcze głosniej. Wszelkie próby odwrócenia jej uwagi w 70 procentach skutku nie przynosza ;/ Nie wiem juz co mam robic. Nie raz ona siedzi i wrzeszczy a ja kolo niej i czekam bo juz nie wiem jak ją uspokoić bez podawanie jej telefonu, pilota czy innego przedmiotu, którego od poczatku nie dostawała. Mąż po mnie wrzeszczy, ze ona jest mała i nic nie rozumie a ja ją męczę tym ciągłym zabranianiem.

Gość martula2402
moze wez przytul,poglaskaj i tlumacz ze nie wolno,ze to,ze siamto.najgorzej jak jej pozwolisz sie wykrzyczec bedzie myslala,ze jej to wolno

Gość Mama_Maja_Tata
Najgorsze jest to, ze to tez nie pomaga bo ona chce jakies konkretnej rzeczy i niczego innego. Nie chce jej na wszystko pozwalac bo boje sie, że za jakis czas polozy mi sie plackiem w sklepie i bedzie wymuszac ;/

Gość martula2402
swoja droga tez mam córk Maje i one chyba tak Maja bo tez potrafi zloscic sie i wrzeszczec ale szybko jej przechodzi i raczej reaguje na nie wolno

Gość martula2402
wiadomo,ze wszystkiego nie mozna pozwolic,a moze to taki okres i trzeba go przeczekac..wydaje mi sie ze poprostu trzeba konsekwentnie odmówic i powiedziec ze nie ze jest to np taty a Ty masz swoje zabawki moze pomoze

Gość looseends
A jak jej zęby? Moja miała taka koszmarną fazę gdy szły jej czwórki. To trwało aż ze 3 m-ce, dopóki wszystkie nie wyszły. Teraz ma 1,5 roku i znowu wrzeszczy żeby wymuszać to, chce.

Gość martula2402
fakt zeby tez moga byc

Gość zrób tak.........
To nie staraj się odwracać uwagi dziecka! Ono ma z tego tylko radochę i nauczkę: "wrzeszczę = zajmują się mną, rozśmieszają, tulą, itd.". Powiedz spokojnym głosem: "Nie dam ci telefonu, telefonem nie wolno się bawić", a wszelkie wrzaski i ryki ignoruj (odwróć się do dziecka plecami i ostentacyjnie się czymś zajmij). Zobaczysz, że podziała. A co do Twojego męża, to niestety w Polsce pokutuje jeszcze podejście "to jest malutkie dziecko, nic nie rozumie, jemu wszystko wolno, nie należy niczego wymagać ani zabraniać, a wychowywanie to tresura." :O

Gość ciekawostka hi
dziecko ma 10 miesiecy !!! moze ja cos boli?

Gość Mama_Maja_tata
Ida jej gorne jedynki (pozno zaczeła zabkowac) moze to w tez jakis wpływ na zachowanie ma ;/

Gość MMM333
Moje dziecko też ma 10 m-cy i od niedawna też histeryzuje. Jak czegoś nie dostanie albo coś jest nie po jego myśli zaczyna płakać.

Gość ciekawostka hi
no napewno!!!

Gość moje ma prawie 11
ale jest bardzo wesołe i kumate. Jak chce pilota lub komórkę to tłumaczę, ze nie wolno jak nie słucha się lub jest zmęczone to odwracam uwagę i skutkuje do histerii nie dochodzi.

Gość MMM333
To,że może twoje dziecko było aniołkiem w tym wieku nie znaczy,że wszystkie są takie. To normalny etap rozwoju.

Gość MMM333
pisałam odnośnie postów- ciekawostka hi

Gość tak normalne
Mój synek tez tak robi,ale w porównaniu do histerii 3 latki to pikuś. Dziecko w tym wieku jest juz bardziej rozumne i stawia juz wymagania,co chce ,co nie. Najlepiej juz teraz wdrażac wychowanie,bo pozniej bedzie łatwiej.