Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łakowilk

Paznokcie a zmywanie

Polecane posty

Kurcze, dziewczyny, Wam też po zmywaniu schodzi pół lakieru z paznokci? Mnie to aż załamuje - muszę zmywać ręcznie jakiś czas, bo popsuliśmy zmywarkę i przez to codziennie wieczorem muszę malować paznokcie. Teraz też siedzę z pomalowanymi i czekam aż wyschną. Jak sobie z tym radzą te, które nie mają zmywarki wcale? Nie używacie lakieru, nosicie żel lub tipsy czy malujecie codziennie? Czy może są jakieś sposoby na trwałośc manicure'u? Dodam, że lakier przyzwoitej jakości, Może nie Chanel, ale też nie z dolnej półki. Kondycja paznokci 8 w skali 1-10. Zmywać w rękawiczkach nie znoszę:o

Gość tak i uwal cala wanne:D
wiesz, ja robiłam zelowe, ale jeśli ma się czesty kontakt z wodą to się nie sprawdzają, jak sama maluje klade na lakier odzywke z Sally Hansen i to przedluza trwalosc lakieru, spróbuj:)

Cholera, temat się zdublował:o Musze pokombinować, bo choć zwykle zmywa zmywarka, to jednak paznokcie niszczą się przy każdym sprzataniu z użyciem detergentów. Żelu nie chcę, bo jednak osłabia naturalna płytkę. Odżywkę też nakładam, z tymże nie Sally Hansen, a Nail Tek - tez niezła:)

Gość Bądź sobą
to kiepski żel miałaś... Ja miałam praktyki jako fryzjerka, jakieś 8h dziennie 3 razy w tygodniu, praktyka opierała się głównie na myciu głów... Więc kontakt z wodą non stop... Ani nie odprysły ani nic... Powietrze nie podeszło, nie łamały się... Obecnie chwilowo nie mam ale za kilka miesiecy znowu zaczynam robić pazurki, przez miesiąc-dwa (zależy na jaką długość mogę sobie pozwolić) mam spokój i zawsze ładne i estetyczne paznokcie...