Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jfhewj

Ciasto do pizzy.

Polecane posty

Gość jfhewj

Ja robie tak: 30dag mąki szklanka wody 20 g drożdży świeżych szczypta soli 3 łyżki oleju Ciasto jest dobre ale nie wyrasta takie jak w pizzeriach. Jest lekko twardawe. Szukam przepisu sprawdzonego ale żeby ciasto było mięciutki i pulchne:)

Gość lotta 23
1 szklanka mąki 3/4 szklanki wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 paczki suchych drożdży( 1 łyżeczka) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru , do letniej wody wsypać cukier i drożdże , po 10 min wlać do przesianej mąki, dodać resztę składników, wyrobić ciasto, odstawić na godz.do wyrośnięcia

Gość jfhewj
Dzieki za przepis:)

Gość z pizzerii ;))
ciasto na pizze pozostawiać do wyrośnięcia położone już na tacki, bo pozostawione wcześniej w misce już drugi raz nie wyrośnie tak ładnie.

Gość ciasto i nie tylko
tutaj przepisik na ciasto i całą pizze :) polecam, bo wszystko mi się udało i wszyscy byli zadowoleni :) http://alturl.com/g42qr

Gość ja mam sprawdzone ciasto
na pizze 2szkl maki 2/3szkl cieplej wody 3 lyzki oliwy 2 dag drozdzy sol cukier na koniec lyzeczki zawsze ladnie wyrasta , ale musi byc na chwile zostawione w cieplym miejscu juz na blaszce.

Gość lekka masa
1 kg mąki 100ml mleka 100ml oleju 100ml piwa jasnego 80ml wody Zaczyn: 1 łyżka mąki pół łyżeczki cukru mleko pol kostki drożdży Robimy zaczyn,zostawiamy aby zaczął "pracować". Do miski wsypujemy mąkę,dodajemy zaczyn i resztę składników. Wyrabiamy gładkie ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia. Z takiej ilości ciasta wychodzą 2 blachy od piekarnika (takie do pieczenia spodów do rolad) lub 3 okrągłe placki około 27 cm średnicy

Gość sprawdzone najlepszeeeee
2,5 kubka mąki orkiszowej \1 kubek wody gazowanej mineralnej \opakowanie suchych drożdży /szczypta oregano \łyżeczka soli \ 4 łyżki oliwy z oliwek wypracować ciasto i odłożyć przykre na godzine w ciepłe miejsce, lub do lodówki na całą noc na rozwałkowane nałożyć sos pomidorowy, dodatki piec 10-15 minut w baaaardzo nagrzanym piekarniku, ja nagrzewam na maks 250 stopni i pieke 10 minut

Gość sprawdzone najlepszeeeee
przykryte - a nie przykre :D