Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaś dziwna wysypka

od około roku dostaje jakąś dziwną wysypke, swędzące czerwone kropki pomożcie!

Polecane posty

Gość jakaś dziwna wysypka

Siemano, mam 16lat i od roku mam problem z tym gównem. Potrafią wyskoczyć mi w każdym miejscu, oprócz miejsc intymnych. Z kilku swędzących jak cholera kropek potrafi się zrobić ok 100, jak się drapie zaczyna mi puchnąć, kilka razy doszło nawet do takich stanów jak widać na tym zdjęciu http://www.dermal.pl/?,85 pisze tam, że to atopowe zapalenie skóry. Naczytałam się o tym z 2 godziny i większość moich objaw raczej do tego nie pasuje. Teraz w zimę nie wyskakiwało często, ale teraz, gdy pojawiło się odrobinę słońca znowu się zaczęło. Już w tamtym roku na wiosne po opalaniu się miałam spuchniętą szyje, dekolt i plecy, wyskakuje mi to też na drugi dzień po opalaniu się w solarium no i przy gorączce. Ostatnio miałam 40 stopni gorączki, nie będę opisywać powodów. Miałam to samo jak na podanym zdjęciu na zewnętrznej strony dłoni, mniej na wewnętrznej, na rękach i na plecach. Zawsze ta wysypka znika w ciągu max godziny, gdy nie drapię. Za przeproszeniem wkur.wia mnie już to, bo byłam u lekarza i nic. Pogotowie, gdy mnie zabierało, bo 4dniowym gorączkowaniu zlekceważyło moje skargi na tą wysypke, ponieważ zdążyła mi zniknąć. Zawsze gdy zamierzałam się wybrać do lekarza z tą wysypka, to zawsze znikała ;/ taki nie fart. Wie ktoś może co to może być ?

Gość lekarz pierwszego kontaktu
Badania w kierunku pasożytów, zmiana diety.

Gość blue bird, nissan
to może być także alergia, na przykład pokarmowa - marsz do alergologa zwróć uwage kiedy dostajesz wysypki, co wczesniej jesz albo pijesz

Gość kajabba
ozon przestan wszdzie wciskac to badziewie

Gość Marta37,.,.,'
Prawdopodobnie jest to pokrzywka.Moze byc spowodowana przez alergen,gorączke,stres....sama sie z tym meczyłam około poł roku i znikła nagle sama .Proponuje Ci zebys zrobiła zdjecia podczas takiego ataku pokrzywki i wybrała sie z tymi zdjeciami do alergologa.Z tego co wiem leczy sie to lekami p-histamionowymi,lekami uspakajajacymi,w powaznych przypadkach sterydami.Pozdrawiam.

Gość kajabba
taaa jeszcze sterydy sobie ładować :-o oj ludzie ludzie. Zmiana diety i po sprawie.

Gość sprawdź jak Twoja tarczyca
j.w.