Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwisia marysia

pomóżcie-testy ciażowe

Polecane posty

Gość sylwisia marysia

czy testy ciążowe nie powinny codziennie być coraz ciemniejsze??? porównywała któraś z was tak co dzień? bo u mnie 3 dni temu była mocniejsza niż jest dziś :(( mam te testy z allegro maskowe, w sobotę robiłam beta hcg wynik 102, jutro dopiero mogę iść na następną Martwię się, jestem po poronieniu

nigdzie nie jest napisane ze ma byc ciemniejsza z uplywem czasu, a jej zabarwienie zalezy od wielu czynnikow, pory wykonania, tego czy cos pilas przed testem itp

Gość sylwisia marysia
wiem, ze po 48 godz ale dopiero jutro będę miała możliwość jej zrobienia, ( gdybym mogła wcześniej to na pewno bym zrobiła :(()w pierwszej ciąży były coraz ciemniejsze tylko nie robiłam ich chyba dzień po dniu i nie porównywałam tak, bo widziałam, że jest ciemniejsza i dlatego teraz się boje, bo z

Autorko,to fakt,ze nie nalezy robic testow dzien po dni,powinnas odczekac ze 2-3 dni,wtedy moglabys zauwazyc roznice.Rozumiem,ze sie boisz,bo sama stracilam 2 ciaze.Jedyne co Ci zostaje,to isc jutro na bete i sprawdzic czy urosla,no i przede wszystkim uspokoic sie,bo stres nie sluzy ciazy

Gość sylwisia marysia
no tak ale ta z różnicy 3 dni jest ciemniejsza niż te z 2 dni temu i dziś :( bardzo się boje :((((

Gość sylwisia marysia
dziękuje :( napisze jutro jak już będzie wynik ale aby był miarodajny trzeba będzie zrobić i 3 badanie chyba :/ co zrobić by się nie bać ?:(

Gość sylwisia marysia
tak bardzo mi z tym źle- dziękuje za wsparcie, napisze jutro co i jak, martwię się bo zwykle moje przeczucia się sprawdzają :(( czemu ten czas tak wolno płynie :( Widzę, że masz dwójkę dzieci- gratulacje!!! :)

Gość MADZIALLLLA
szczerze mówiąc, to żeby się nie bać lepiej na początku bety nie robić.. niczego to nie zmieni a stres okropny i szkodzi.. sama przeszłam 2 spadki bety i obiecałam sobie że jeśli uda mi się jeszcze kiedyś zajść to bety nie zrobię... mam nadzieję że wszystko będzie u Ciebie dobrze.

Gość sylwisia marysia
miałam wczoraj napisać ale nie byłam w stanie. rano pojechałam zrobić betę , potem miałam wizytę na nfz w przychodni i opowiedziałam ginowi co i jak zrobił usg i było widać to co powinno być na ten tydzień i powiedział, ze ok wszytko jest. jednak przed badaniem zobaczyłam plamkę na wkładce i kazał mi brać duphaston, potem pojechałam po wynik bety i spadła :((((((( niecałe 29. powiedziałam ginowi a on na to, że nie dobrze i że dalej brać wszystko i być u niego 3.04 bo wcześniej nie ma terminu. pytam go czy może być jeszcze dobrze , bo nie powinna spadać, a ten, ze teraz to wróżenie z fusów i zobaczymy :/ zaproponowałam że zrobię betę w sobotę i zadzwonię bo 3 tyg czekać to nie dam rady o on, ze ok. Zadzwoniłam do mojego gina do którego chodzę prywatnie bo tylko tak przyjmuje i kazał mi odstawić duphaston :/ i czekać na poronienie co o tym myślicie ?? czy jest możliwe że beta wzrośnie jak już spadła ??

Gość sylwisia marysia
MADZIALLLLA- dziękuje, nie jest dobrze :( ja na bete pojechałam bo mój lekarz mi kazała jak mu powiedziałam, że mam 2 kreski na teście

Gość dedededede
odstawić duphaston :/ i czekać na poronienie xxxx delikatny jak jelenie w rui ten Twój lekarz

Autorko,bardzo mi przykro,ale skoro tak bardzo spadla beta,to juz raczej nic nie da sie zrobic,wspoczuje Ci bardzo z calego serca.A jak sie teraz czujesz,czy cos sie dzieje,mam na mysli plamienie,bol brzucha?

Gość sylwisia marysia
:( tak myślałam, że tak napiszecie, trudno mieć nadzieje, gdy beta spada :((( mam plamienia delikatne lekko brązowe czasem brzuch trochę boli, pewnie jak odstawie duphaston to się pogorszy i się zacznie. teraz to nie wiem czy jest sens łykać go do soboty by tą betę robić :(( dziewczyny jest mi tak źle!!!!! tego nie sposób opisać :(

Gość MADZIALLLLA
bardzo mi przykro... też poroniłam 2 tyg. temu, wiem co czujesz. Chyba jak spada beta to nie ma już sensu robić sobie nadziei, mi też kazała Duphaston odstawić, ale jak tylko beta spadła, jeszcze przed krwawieniem. Tak jest lepiej bo szybciej sama się oczyścisz. Trzeba się pogodzić z tym że tak się stało, niczego załamywanie się nie zmieni, trzeba żyć dalej, tak już jest. Trzymaj się :* Ps. dlatego też nie zrobię tego badania nawet jak będzie mi kazać, nie chce przechodzić tego koszmaru po raz trzeci.

Gość sylwisia marysia
sylwisia marysia- dziewczyny posłuchałam i tak tego gina by brać do soboty duphaston, zrobiłam bete i była 7,7 więc odstawić mi kazał, od wczoraj leci ze mnie krew :( mam takiego doła, mąż nie chce o tym gadać, moja mama unika tematu, reszta nie wie, powiedziałam dobrej znajomej to ona mi na to poczekaj z pół roku. nie chce czekać , z drugiej strony się boje. dziewczyny dlaczego tak jest? czy przemęczenie i stres ma taki wpływ??? tyle kobiet nawet nie wie, ze jest w ciąży i wszystko jest ok, tyle nie chce być, noi inne patologiczne zachowania kobiet. nie mam siły pisać ani ochoty, ale tylko Wam mogę marudzić. też sobie bete już raczej daruje, po co mi gin pokazał że na udg wszystko ok, było, teraz nie mogę o tym zapomniec :(((

Gość MADZIALLLLA
nie martw się, jeszcze będzie dobrze, następnym razem na pewno:* każda z nas zadaje sobie takie pytanie, dlaczego mnie to spotkało? spotkało i nic już tego nie zmieni. Trzeba być dobrej myśli i lepiej nie śpieszyć się z testowaniem i betami tylko spokojnie poczekać z 3 tyg dłużej, ja tak przynajmniej zamierzam. Przemęczenie, stres... wiele rzeczy może na to wpłynąć ale to są nie odłączne elementy życia, lepiej nie rozstrząsać tego i się nie obwiniać. Trzeba wziąć się w garść i żyć dalej. Przytulam Cię mocno:*

Gość sylwisia marysia
MADZIALLLLA- dziękuje, tylko, że po 1 poronieniu też mi tak mówili i co ???? :(((((((((((((((( jeszcze raz Ci dziękuje, mam nadzieje, że nam się uda i ciąża przebiegnie wzorowe i bez powikłań ! Ile Lekarz kazał Wam się wstrzymać ??? bo mi 2 okresy? czym to niby jest spowodowane? czemu 2 a nie jeden albo 3 ? tak sobie strzelają zksiężyca ?

Gość MADZIALLLLA
a było tym razem widać coś na usg?

MI za pierwszym i drugim razem kazali czekac od 3 miesiecy do pol roku.Po pierwszym poronieniu nie moglam zajsc w ciaze 3 lata,po martwej ciazy zaszlam po pol roku i donosilam synka do 40 tygodnia bez zadnych powiklan,ciaza byla wrecz wzorowa,ale z racji tego,ze wczesniej urodzilam corcie wczesniaka,pozniej poronienie i martwa ciaza,to byla ciaza zagrozona.Mam nadzieje,ze Tobie tez sie uda szybciutko zajsc i urodzisz zdrowego maluszka.Powiedz czy lekarze kazali Wam zrobic badania genetyczne?bo my z mezem robilismy

Gość MADZIALLLLA
a nie sory mała była beta. Ja Ci powiem tak, jeśli jest większa ciąża 7 tydz i więcej to się robi zazwyczaj zabieg. Dlatego też po zabiegu lepiej się 3 miesiące wstrzymać. Jeśli jednak sama się oczyszcza to tak mówią miesiąc, dwa, zaczekać do pierwszej miesiączki, ale to bardzie pod względem złego stanu psychicznego kobiety po poronieniu. Jesli dojedzie do zapłodnienia nawet bez odczekania znaczy że organizm jest gotowy, w innym przypadku nie dochodzi do zapłodnienia. Duże znaczenie ma tu psychika.

Gość sylwisia marysia
MADZIALLLLA- niestety to też musi by teoria, mi gin powiedział, że możemy starać od razu i zaszłam w ciąże 3 tyg po 1 poronieniu i same wiecie jak to się skończyło :(((( drugi gin ten co prywatnie chodzę raz powiedział, że od razu można raz ze odczekać do pierwszej miesiączki. teraz mówią ten z NFZ że 2 miesiączki poczekać i że żadne badania nie są potrzebne, ze to był 5 tydzień ( wcześniej był to 7-8 tydzień) i tak się często zdarz a kobiety nawet niby nie wiedzą. a ten co prywatnie- mówi, ze mam zadzwonić jak będzie okres i mam wtedy zrobić badania na jakieś białka ale powie dokładnie co i jak jak zadzwonię bo on musi mi dać skierowanie ????? a niby prywatnie nie mogę?? i ma m przyjść na kontrole i dodał bym na razie nie zachodziła w ciąże. i jak wcześniej chciałam od razu z myślą, ze bezie ok bo być musi tak teraz boje się podwójnie tak bardzo mi z tym źle- martwa ciąża -jezu to straszne, przykro mi bardzo! a w którym tyg się dowiedziałaś o tym? Przy następnej ciąży musiałaś mieć takie stresy czy wszystko dobrze :(((( dobrze, że teraz u Ciebie ok i masz dwójkę :) może ktoś jeszcze przeczyta kiedyś ten temat, na pocieszenie napisze to co mi znajoma powiedziała " miała 3 poronienia a po nich 3 ciąże i trójka dzieci zdrowa, szczęśliwa" choć mnie to nie pociesza bo zawsze u mnie może być inaczej, tak jak po pierwszym poronieniu wszyscy mówili, że teraz NA PEWNO BĘDZIE DOBRZE! taa jasne

sylwisia marysia o martwej ciazy dowiedzialam sie w 11 tygodniu.Kiedy zaszlam w ciaze z synkiem,do 13 tygodnia nikomu nie chcielismy mowic,bo balismy sie,ze cos sie stanie.Kazdy tydzien ciazy byl niesamowity,a starch ogromny do samego konca,przy kazdej wizycie w toalecie patrzylam czy nie ma czasem krwi.Wierze,ze i Ty doczekasz sie swojego malenkiego szczescia i zycze Ci tego z calego serca

Gość MADZIALLLLA
lepiej zrobić badania, moze przyczyna się znajdzie i uda się wyeliminować problem, ja jestem przed badaniami...