Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mega wkurw....

Ile Płacicie za prąd?

Polecane posty

Gość Mega wkurw....

Myślałam, ze dzisiejsze fatum już się skoczyło i że nic już bardziej nie popsuje mojego nastroju, a tu szok, otworzyłam rachunek za prąd i do zapłaty 310 zł zużyliśmy 460 kw w dwa miesiące a jesteśmy tylko we dwójkę, mieszkanie 60 m do godziny 16 nie ma nikogo w domu potem idzie tylko telewizor konsola i laptop... masakra.... za co takie zużycie

Gość my miezkamy w
Mieszkanie 60 m2 4 osoby 90-120 miesięcznie. Lodówka pralka led 42cale ,komputer stacjonarny i laptop-ze sprzetów to tyle.

Gość opiekiana
nie wierze,my mamy dom 190 m 2.Ja w domu z dzieckiem od rana,non stop leci tv,czasem laptop,gotuje obiad wiec piekarnik czy piecyk,maz od 16,tv do wieczora,lampy ogorodowe 4 duże,mnostwo halogenow w domu i nasze rachunki nie przekraczają nigdy 300 zl.

Gość ulica...
3 studiujące osoby 44m^2 i co miesiąc 130zł. nie wiem za co

Gość mama dziewczynki
60 metrów ,2 osoby dorosłe + dziecko i płacimy 180 zł na dwa miesiace

Gość Mega wkurw....
opiekiana to strasznie cos mało jak na tyle sprzętów, ja gotuje na płycie indukcyjnej, zmywarke włączam co 3 di, pralka 1-2 w tygodniu, piekarnik co 4-5 di bo pieke chleb ale to pieke przez ok 50 minut

Gość ARRiA
Mieszkanie 38m2, 2 pokoje, mamy telewizor, lodowke, pralke, czajnik i laptop. Za zeszly miesiac mialam 55 zl za prad. Mieszkam tu ja, mz i dziecko. Laptop mam caly dzien wlaczony, telewizor pol dnia chodzi. Piore 2-4 razy w tygodniu.

Gość opiekiana
tez mam plyte indukcyjna,piekarnik średnio 2 razy w tyg,5 pralek tygodniowo,wiadomo jak przy dziecku.Naprawde tyle płacimy.

Gość opiekiana
jeszcze mala zamrazarka

Gość hmm....hmm...
my 4 osoby, 68m2, prań dużo, ja z dziećmi cały dzien w domu. płacimy miesięcznie do 100zł

Gość hmm....hmm...
my 4 osoby, 68m2, prań dużo, ja z dziećmi cały dzien w domu. płacimy miesięcznie do 100zł

Gość Ola biel
Zmywarka codziennie, komp bo pracuje w domu, laptop ,4 tv, pralka codziennie, suszarka codziennie, żelazko codziennie, suszarka i prostowania tez. Piekarnika codziennie, czasem co drugi dzień. Podgrzewania podłogi, oświetlenie ogrodowe, podgrzewanie basenu. Solarium codziennie po kilka minut. Płace 300 miesięcznie.

Gość za 240m dom
250zł za m-c

Gość ja też płace dużo
450 na dwa miesiące, domek 144 m, telewizor lcd 40 cali, od 16 - 23, komputer stacjonarny i 2 laptopy tak samo, 2 x w tyg piekarnik, turbina wietrzna, wszystkie rolety i garaż na prąd, alarm, videodomofon, 4 pralki i suszarki w tygodniu, zmywarka codziennie, żarówki ledy wszędzie.

Płacimy 100-150 zł za dwa miesiące, czyli wychodzi zazwyczaj ok 50-75 za miesiąc, mieszkamy w dwie osoby, za niedługo już w trójkę :-)

50m kw 3 osoby 2 tv,komp,2 laptopy,pralka,lodowka,duzo swiatla,nie oszczedzamy 120zl miesiecznie

Gość fdsfsfsffssfss
my za 2 miesiace placimy ok.200zł. zuzycie ok.320kwh.

Gość a wiec jakaka
60 m2, 1 tv, laptop , komp stacjonarny pralka , mikrofala, lodówka, światło, suszarka prostownica codziennie- 250 zł za 2 mies

Gość ja placę mniej
od kiedy przeszłam na rozliczenie rzeczywiste i sama podaję przez internet stan licznika

Gość Mega wkurw....
MI oni odczytują stan licznika, ja chyba nie mam na to wpływu

Ostatni rachunek 350. O ok 55-60 więcej niz zazwyczaj. Nie mam pojęcia czemu tak duzo

Mało - ok. 60-80zł miesięcznie. Ale my niedawno remontowaliśmy kuchnię i wymieniliśmy wszystkie sprzęty na te o najwyższej klasie energetycznej i faktycznie rachunki widocznie spadły, bo wcześniej płaciliśmy jakieś 120zł miesięcznie lub jeszcze więcej. Pozostałe rzeczy (tv i laptopy) też niedawno kupiliśmy. Generalnie najwięcej prądu pochłaniają stare sprzęty, u nas głownym winowajcą była rupieciowata lodówka.

Zmienilismy żarówki na energooszczędne ale kilka jeszcze jest normalnych. Czesto chodzi pralka i zmywarka ale to i tak przesada.

Ola biel-jakoś strasznie mało!!!! my prawie 400 zł!!!!!2 tv ,laptop,pompa do studni i wentylator który jest przy centralnym ogrzewanie (przy piecu)i za cooooo tyle??? bardzo mało piekę w pikarniku....nie wiem..te energooszczedne żarówy tyle żrą????

ja place kolo 230 za dwa miesiace-pralka ,lodowka ,dwa telewizory,odkurzacz,prostownica,3 laptopy,zmywarka codziennie ..pralka 3 razy w tygodniu,odkurzacz co drugi dzien...aaa..jeszcze mikrofala ale to rzadko..i piekarnik

Gość pranie.sprzatanie.gotowanie
2razy tylko pralke wlaczasz w ciagu tygodnia? To ty w brudnych ciuchach chodzisz? U nas conajmniej 4razy w tyg po 7kg.

Gość Mega wkurw....
Nie... nie chodzę w brudach, mam po prostu tyle ciuchów, że wystarczy, że piorę dwa razy w tygodniu, nie chodzę non stop w tym samym przecież.

100zl na miesiac - 2 osoby, mamy ogrzewanie wody na prad, dbamy aby nic niepotrzebnie nie bylo podlaczone (laptop, ladowarki, wylaczamy listwy od tv)

Gość mama w desperacji
70-80zł na 2 miesiące. Wszystkie żarówki energooszczędne, laptop-codziennie 4h-praca plus rozrywka, tv-ok 2codziennie, PC-w weekend ok 4-6godzin, zmywarka zawsze na eko-2 razy w tygodniu, pralka na eko-2-3razy w tygodniu, mikrofala-kilka razy dziennie, robot kuchenny, blender- raz dziennie ładowarka do tel codziennie, depilator-raz w mcu, maszynka do strzyżenia włosów raz w mcu, lodówka ma 5lat,klasa energetyczna A+