Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAAMANAjestem23lat

Chce mi się płakac..juz wszystkiego prubowałam.

Polecane posty

Gość ZAAMANAjestem23lat

Moja broda to jakis cmentarz..non stop jakies pryszcze,ropniaki itp. Daradzcie mi jak się od tego odpędzic..jakas przyczyna musi byc.Tylko jaka??

Gość najpierw wylecz nerki bo to na
bank jakaś infekcja,jak masz jakieś ropne krosty,a potem przestań jeść tłusto.jedz więcej owoców warzyw i jarzyn.dostarcz witamin organizmowi.

Gość dona9898
maseczka aspirynowa ,zdecydowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ZAAMANAjestem23lat
nerki mam zdrowe.

Gość najpierw wylecz nerki bo to na
ale dziewczyno ja nie mówię o jakiejś niewydolności nerek tylko o zwykłej infekcji dróg moczowych.zawsze znajdują się jakieś bakterie w moczu.radzę udać się do lekarza i sprawdzić to.ale jak chcesz to słuchaj innych nastolatek...gówno mnie to obchodzi.

Gość roladinia
po pierwsze nie wygniataj brudnymi paluchami , po drugie zmień dietę , po trzecie herbaty ziołowe z pokrzywy,skrzypu, nagietek,bratek(fiołek) dwie szklanki minimum dziennie, nie trzymać moczu jak czujesz potrzebę to załatw się to samo tyczy wypróżnień , mniej słodyczy na noc smaruj maścią cynkową ...

Gość marylka744556
Jakie bakterie w moczu??? a czy masz jaki kolwiek objaw z tym związany??wymioty ,biegunka,gorączka,częste oddawanie moczu?? Boże ludzie siejecię taką ciemnotę ze aż płakac sie chce.Jeżeli nie masz żadnych objaw to szukaj gdzie indziej.

Gość Załamana23lata88
"po pierwsze nie wygniataj brudnymi paluchami , po drugie zmień dietę , po trzecie herbaty ziołowe z pokrzywy,skrzypu, nagietek,bratek(fiołek) dwie szklanki minimum dziennie, nie trzymać moczu jak czujesz potrzebę to załatw się to samo tyczy wypróżnień , mniej słodyczy na noc smaruj maścią cynkową ..." A PO 4 JESTEM PO LECZENIU U DERMATOLOGA I TAKIE PIERDOŁY JAK WYPISUJESZ SĄ JASNE.A MASC CYNKOWA TO JUŻ PRZEREKLAMOWANA.Niestety dermatolog wyleczył to czesciowo antybiotykami kwasami i laserem.Więcej pomysłów nie mam. Co wylecze to znowu jakas kur** mi wyskoczy i takw kółko.

Gość A nie masz przypadkiem
uczulenia na nabiał? Czasami daje takie objawy. Spróbuj odstawić nabiał na 2-3- tygodnie i zobacz czy nie bedzie różnicy.

Gość krakersy serowe
na pewno dieta ma wpływ i herbatki ziołowe dobrze robią, ale jak są ropne zmiany to myślę, że przydałby się antybiotyk. Przejdź się do lekarza, samą herbatką się nie wyleczysz.

Gość to nie bakteryjne
tylko hormonalne moze, moze powinnas sie leczyc pod tym katem, niektore biora pigulki wylacznie w walce z tradzikiem i owlosieniem

Gość to nie bakteryjne
masz pewnie za duzo testosteronu lub progesteronu i stad te krosty

Gość roladinia
no to przejdż się do kosmetologa (nie kosmetyczki )

Gość krakersy serowe
moja znajoma jest akurat w trakcie kuracji; miała paskudne wykwity, właściwie od lat, ale ostatnio na prawdę okropne. Po kilku seriach antybiotyków dostała jakiś silny lek - kuracja na 6 tygodni chyba i ma to powtórzyć jeszcze za jakiś czas. Niby ma to zlikwidować problem na zawsze. Z tym, że to bardzo silne leki, mają duże skutki uboczne, podobno ostateczność. Ty młodziutka jesteś, może jeszcze nie warto się szprycować chemią aż tak...

Gość fajnol dziołszka
wytnij ten paskudny ryjok !

Gość ja na szczęście
Nigdy nie miałam tego problemu. Ale znajome sobie chwaliły że pomaga jak myly peelingiem garnier czysta skóra active i spirytusem salicylowym. No i przede wszystkim zdrowe odżywianie.

Gość Załamana23lata88
od miesiąca robie pilingi..czasem dosyc mocne peelingi,maseczki z glinki ,owocowe,DROZDZĘ . Juz nawet mam przebarwienia które ciągle smaruję. ale te pryszcze ciągle robia mi niespodzianki.

Gość cbadef
a przemywałaś skórę wodą utlenioną rano i na noc ? - można też pić 3% nadtlenek wodoru zaczynając pierwszego dnia od 1 - 10 kropli 10 dnia na 1/2 szkl. wody

Gość Załamana23lata88
utleniona wodą nie...ale dzięki za rade..napewno przetestuje.

Gość pacpacpac
nie mialam nigdy prawdziwego tradziku, ale problemy z cera owszem, jak to w okresie dojrzewania. stosowalam rozne specyfiki, zele, bardzo drogie. mam teraz piekna cere, jak nigdy, mimo ze jem ketcup iyp ( zawsze uwazalam na deite, bo myslalamze to glowny powod)i nie stosuje nic oprocz plynu do demakijazu i kremu nawilzajacego rano. moze sprobuj tak? dac odpoczac skorze od tej calej chemii. no i pani w lancome mi powiedziala ze pryszcze robia sie rowniez, gdy skora jest odwodniona. wiec krem nawilzajacy :)

Gość kofsgdfgstgr
Na pewno nie prÓbowałaś otworzyć słownika..

Gość rgrdagr
masz ten problem co ja :) tzn. ja już jestem po :P całą twarz miałam w pryszczach, ciągle jakieś nowe. używałam leków, specjalnych kosmetyków, płynów do mycia. a wiesz co pomogło?:) mydło bambino :) wyczytałam gdzieś, że pomaga. pomyślałam, że ktoś ściemnia, ale w desperacji postanowiłam spróbować :) dzisiaj mam na twarzy dwa maleńkie pryszcze :) i to tylko dlatego, że jutro okres :) myj bambinem twarz rano i wieczorem, na początku dłonią, a jak trochę pryszczy zniknie to gąbką. myj długo i porządnie, żeby dokładnie pozbyć się z twarzy makijażu, wyciskaj tylko te, które widać, że "same wyjdą". po tygodniu zobaczysz poprawę :)

Gość hyhymkiu0...
up.

Matko... współczuję Ci... byłaś u dermatologa ? Może spróbuj naturalnych sposobów ? Może olejek arganowy. Moja znajoma bardzo go sobie chwaliła przy trądziku. Może to kwestia hormonów ? U mnie często takie wypryski mają z tym coś wspólnego. Zrób podstawowe badania albo wybierz się do ginekologa. A olejek polecam: http://e-fito.pl/szukaj?tag=olej+arganowy

Gość bnjbjb
U mni ete pryszcze na brodzie robiły się od zaskórników, które dotykał stan zapalny i pojawiał sie pryszcz. Udało mi się pozbyć większości zaskórników i problem pryszczy też już prawie minął. Stosowałam kwas LHA na oleju zakupiony na Zrób Sobie Krem.

Gość bbbbbbbbkk
Załamana23lata88, nie wiem, co miałaś na myśli pisząc że robisz dosyć mocne peelingi, ale jeśli to peelingi mechaniczne, to odstaw, bo przy aktywnym trądziku zrobisz sobie tylko jeszcze większą krzywdę. W ogóle tego typu zabiegi, jak peelingi czy maseczki z glinki radziłabym stosować z umiarem, aby nie odwodnić skóry, bo to prowadzi do nasilenia problemów.

Gość Sylwia Krukiewicz
Borykałam się z tym dziadostwem i wiem jak to jest mieć problemy z cerą. Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( Ale poradziłam sobie z tym problemem dzięki tabletką IQface które mama sprowadziła mi ze Stanów. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) Ciesze się że to już za mną bo to okropne mieć problemy z cerą dla kobiety, a u facetów też mi się to nie podoba ;/