Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inKAAntka

Ból brzucha minął w dniu spodziewanej @

Polecane posty

Gość inKAAntka

czesc dziewczyny z gory prosze odpuscic sobie złosliwe komentarze, ja wiem,ze tu nikt nie wróży i tez o to nie proszę.Ale chcialabym przeczytac zdanie osob, ktore mialy podobnie Otoz dzis powinnam dostać @. Brzuch już mocno mnie bolał od tygodnia, w nocy była po prostu masakra-bolał bardzo, jakies takie skurcze miałam, myslałam,że już już będzie malpa jak amen w pacierzu,no ale nie ma. No i dzisiaj brzuch już boli z godziny na godzinę coraz mniej. Nic takiego wcześniej mi się nie zdarzyło, nie wiem co mam o tym myśleć. Czy miała ktoras z was tak?

Gość inKAAntka
nikt nie miał podobnie?

Gość inKAAntka
to jest wręcz niemożliwe, nie potrafię nic w necie znaleźć na ten temat :( będę chyba jutro po pracy musiała iść po test, mam tylko nadzieję,że to nie ciąża.

Gość asdfokkook[]'
nie chcę Cię martwić ale ja tak samo miałam przed @. Najbardziej brzuch bolał w nocy i byłam przekonana, że jak wstanę to mnie ''zaleje'' ale nic, w dzień bolał mniej, raczej ćmił z przerwami. No i po kilku dniach coś mnie tknęło i zrobiłam test.... pozytywny. Jak zobaczyłam drugą kreskę na teście to myślałam, że zejdę hehe;) ale to tylko lekki szok teraz już jest dobrze. Jestem w 4 miesiącu:) trzymaj się. aa no i kreska na teście może wyjść troszkę bledsza jeśli już ale to nic. Poczekaj parę dni i zrób test. Jutro też możesz ;) ale lepiej powtórz za kilka dni jeśli wyjdzie negatywny.. Pozdrawiam🌼

Gość inKAAntka
generalnie się zabezpieczamy (prezerwatywy), ale kochaliśmy się w dni płodne.Oczywiście z prezerwatywą! Normalnie bym się nie przejmowała, ale w zyciu mi się taka sytuacja nie zdarzyła :( zwariuję chyba do jutra

Gość ziele sycylijskie
a masz inne objawy zbliżajacej się miesiączki? drażliwość, powiększenie piersi, spuchnięcie na całym ciele od zatrzymania wody? Więcej ważysz? Jak tak, to pewnie lada dzien okres dostaniesz ;]

Gość inKAAntka
o Boże :( zmartwiłaś mnie :( Tobie gratuluję z całego serca oczywiście... :) Teraz brzuch mnie nie boli, właśnie tak od czasu do czasu zaćmi, ale zaczął boleć jajnik.. Nie chce nawet myśleć o tym,że to mogłaby być ciąża.

Gość ziele sycylijskie
Jak się kochacie w dni płodne w prezerwatywie, to niech on jak będzie kończyć wyjdzie z Ciebie, żeby nie miał wytrysku w Tobie. Tak jest bezpieczniej ;]

Gość inKAAntka
ziele- wyjątkowo jakoś nie mam pms-u, albo mam ale jakiś bardzo lajtowy ? piersi normalne, śluz jakiś dziwny tylko, żółty i ciągnący się. Może to infekcja jakaś? O matko,żeby to infekcja była

Gość asdfokkook[]'
Dziękuję:) I nie martw się !! Możliwe, że po prostu przesunął Ci się okres, może schudłaś ostatnio albo się stresujesz? Albo po prostu taki cykl. To niekoniecznie musi być ciąża ale ja opowiedziałam o swoim przypadku bo miałam dokładnie tak samo. Jeśli była prezerwtywa to są małe szanse także spokojnie kochana, po prostu lepiej być przygotowanym na wszystko;)

Gość inKAAntka
tak bardzo mi z tym zle- ja tez tak myślalam, ale jak powiedziałam mojemu ginekologowi,że zabezpieczamy się prezerwatywami, to stwierdził,że to jest żadne zabezpieczenie. Nie wiem czemu.. ?

Gość ziele sycylijskie
Jak ciągnący to może być spóźniona owulacja, to się zdarza ;) jak prezerwatywa była cała i nie spadała to nie ma stresu ;)

Gość asdfokkook[]'
sprawdź czy bolą Cię sutki, lekko je ściśnij. Mnie bolały i to mi dało do myślenia bo zwykle bolały całe piersi przed @ a wtedy nic, same sutki. I były drażliwe baaardzo.

Gość asdfokkook[]amp;#039;
bo prezerwatywa może pęknąć lub się zsunąć:)

Gość inKAAntka
hmmm nie chyba jakoś specjalnie nie bolą :) owulkę miałam normalnie, aż tak ciągnący się nie jest, ciągnie się tylko trochę (nie jest lepki jak w niepłodne). Mi się tylko raz zdarzyło zsunięcie gumki, nigdy nam nie pękła a używamy ich od 6 lat. Ale ja to już chyba jakąś fobię mam czy cos...

Gość ziele sycylijskie
Jak wszystko z prezerwatywą było okej to nie powinnaś się denerwować :) a jak juz tak bardzo się stresujesz idź rano do apteki i zrób test dla świętego spokoju ;) ja tak robiłam i nazajutrz lub tego samego dnia dostawałam okres ;]

Gość tusia28
czytam ten temat, jakbym sama pisala, mam taka sama sytuacje, brzuch mnie bolal w terminie @ to jest 2 dni temu, cmil itp., zazylam nawet tabletke przeciwbolowa i cisza. Dzis popoludniu z rozcienczonego moczu :( nie wytrzymalam i zrobilam test 25 mIU/ml i wyszedl negatywny. Wiec pewnie psychika zrobila swoje i jutro przujdzie spozniajaca sie ciotka. Dodam, ze sie staram o dziecko, ale juz dlugo. fajnie, gdyby bylo inaczej.

Gość asdfokkook[]'
czasem też tak bywało, że z tego stresu przez brak miesiączki, ona zwyczajnie się spóźniała:) spokojnie, bez nerwów. Zrób test i jak się uspokoisz to wtedy organizm Ci się może ''odblokuje'' ;) tusia28 poczekaj jeszcze parę dni i powtórz test jeśli nie przyjdzie @. Możliwe, że mocz był zbyt rozcieńczony lub za małe stężenie HCG w nim. Ja robiłam test wieczorem ale po około tygoniu i kreska wyszła blada. Tydzień później już mocna gruba krecha. Powodzenia:)

Gość tusia28
zobaczymy co to bedzie jutro, dziekuje za rade, zrobie moze test z porannego moczu, bedzie wszystko jasne, o ile @ mnie nie zaleje wczesniej hehe ;) ale jedynie mnie brzuch kluje, nie czuje skurczy teraz, ale piersi bola od tygodnia rowno, wiec przez piersi sie nie nakrecam, pozdrawiam. Autorko nie martw sie, zrob test dla pewnosci, zeby sie dluzej nie stresowac. Oy sie ulozylo po twojej mysli ;)

Gość inKAAntka
dzięki dziewczyny! Tusia 28-daj znać czy Cię "zalało " czy nie :) Ja po pracy postaram się napisać czy mnie z kolei zalało czy zrobiłam test :)

Gość asdfokkook[]'
powodzenia :)

Gość inKAAntka
Dziewczyny, u mnie cisza. Śluzu brak, miesiączki brak, bólu brzucha brak. Dzisiaj 30 dc, najpóźniej dostałam okres w 31, ale tak czy inaczej mam mega meega stresa. Szykuję się do pracy, do później :)

Gość tusia28
no u mnie nic, niestety znowu nic, niepotrzebnie sie ludzilam :( zaczelo sie plamienie, czekam na rozkrecenie @.

Gość inKAAntka
tusia- współczuję :( teraz musisz przeczekać i starać się za tydzień, 3mam mocno kciuki żeby się w końcu udało! Jakie życie jest niesprawiedliwe,ja tylko stanę pod wiatr i jestem w ciąży a Ty musisz się starać.. U mnie okresu nadal brak, niestety po test nie miałam czasu pojechać po synek się rozchorował. Więc nic, czekam dalej, jak jutro będzie czysto będę musiała wziąść to na klatę i kupić test, zrobić to i .. ehhh

Gość asdfokkook[]'
hej dziewczyny. No właśnie u Ciebie troszkę niepokojące mogą być te bóle brzucha i brak @. U mnie zawsze było tak, że brzuch bolał dzień wcześniej na wieczór a na drugi dzień dostawałam okres, rozkręcało wszystko. Nie wiem o czym to świadczy może faktycznie ze stresu podświadomie Cię zblokowało albo się przesunęło. Różnie bywa każdy ma inne objawy i symptomy, tak jak wspominałam mnie bolały sutki... Ciebie nie bolą więc może to tylko opóźnienie:) W każdym razie życzę Ci, żeby się ułożyło jak najlepiej dla Ciebie 🌼 tusia28 Nie martw się, rozumiem że Ci przykro, sama to przeżywałam bo starałam się o dziecko też dość długo. Wmawiałam sobie objawy, robiłam testy itp i nic.. w końcu przestałam o tym myśleć. Seks był dla mnie tylko przyjemnością i podeszłam do tego tak, że można szaleć bez zabezpieczenia a jeśli się coś zdarzy to tylko plus:) no i niedługo po tym się udało. Nie spodziewałam się tego zupełnie, tak jak pisałam po prostu zrobiłam test bo coś było nie tak. Zero wyszukiwania objawów, zero myślenia po prostu bóle brzucha i brak okresu kilka dni. Zrobiłam wieczorem bez żadnych ekscytacji czy nadziei no i wyszły dwie kreseczki:) aż słabo mi się zrobiło. Mimo wszystko to byłam jednak przerażona :D ale teraz już jest dobrze maluszek rośnie i wszystko jest ok ''odpukać''. Tobie też tego życzę i zobaczysz, że się uda. Troszkę mniej myślenia, więcej przyjemności :)🌼

Gość inKAAntka
Dokładnie tak, moja znajoma starała się o dziecko przez ponad 6 mc. A w zasadzie to dwie znajome, i obu udało się dopiero wtedy, kiedy po prostu wrzuciły na luz - a tak to co miesiąc każdy objawy kojarzyły z ciążą, a przychodziła @. Pomijam fakt, ile jedna z nich wydała na testy ciążowe, bo ona niemal od owulacji testy robiła :) No cóż, taka już nasza kobieca natura, kiedy czegoś bardzo chcemy..

Gość l99ololo989898
inKAAntka a ty nie chcesz tego dziecka bo nie jestes gotowa na drugie czy jak? hmm bd co ma byc napewno dasz rade a moze to przez stres nie dostajesz @?

Gość inKAAntka
Nie chce być w ciąży bo mam już dwoje dzieci, za 2 mc bierzemy kredyt, zmieniłam niedawno pracę, wszystko jakoś tak fajnie zaczyna się układać. Gdybym teraz zaszła w ciąże miałam bym po robocie, i nei stac by nas było na kupno wymarzonego mieszkania. I jestem zmęczona na samą myśl o pieluszkach, zarwanych nocach, kolkach..