Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0jjosefin

czy z katarem trzeba iść do lekarza ?

Polecane posty

Gość 0jjosefin

półtora roczne dziecko ma katar i lekko podwyższona temperaturę,37,4 innych objawów nie ma, zakrapiam nosek Nasivinem. Czy powinnam iść do lekarza ?

Gość polecamCi
Ja bym nie szła. Ale na katar szczerze polecam krople olbas oil. My bez nich już nie funkcjonujemy. Dzieciak jest za mały, żeby kropić na piżamkę, ale ja kropiłam gdzie w pobliże główki, na ochraniacz albo jakoś tak. Wszystkim nam się lepiej oddychało. Są super te kropelki, jak tylko małemu zaczyna się katar, to je podaje. Odkąd mały skończył roczek, to je stosuje. Miał dotąd katar trzy razy co prawda, ale zawsze się sprawdzały. Oczywiście, powinnaś zapytać o to pediatry, ale ja zapytałam już po tym, jak je zakupiłam. :D Powiedział, że jak najbardziej mogą być.

Gość polecamCi
Sorry za byki... Jakieś mam zaćmienia dzisiaj. Poza tym, niezwykle irytuje mnie fakt, że jak coś napiszę, czytam to i sprawdzam, to wszystko wydaje się ok, a jak już edytuję albo co gorsza wydrukuję, to zawsze znajdę masę błędów i literówek... O bezsensownej składni nie wspominając... :O

Gość zonaKraka
Nie, jeśli tylko takie objawy. Z noworodkiem i małym dzieckiem biegałam i z katarem, ale półtoraroczne dziecko nie jest takim maleństwem. Zwłaszcza jak się czuje dobrze.

Gość hmmmmm hmmm
Pewnie nie idź. Ja wlasnie jestem w szpitalu z synem, którego zabrala karetka, bo tracil oddech przez zacisniecie oskrzelikow. Nie mial nawet kataru, a w szpitalu okazalo się, ze to zapalenie pluć. Na oddziale jest 8 takich dzieci, które mialy bezobjawowe zapalenie pluć. Kiedyś olalabym zwykly katar, ale teraz wiem że niczego nie wolno lekceważyć. Lepiej dmuchać na zimę.

znaczy nie miał kataru, ani innych objawów i wylądowałaś w szpitalu? to może poradź koleżance przeniesienie się do poczekalni w przychodni i codziennie widywanie lekarza?