Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska28

Beta karoten - opalanie

Polecane posty

Gość ciekawska28

Na początku czerwca wylatuję na wakacje i mam zamiar się dużo opalać. Na dzień dzisiejszy jestem blada jak ściana ( nie chcę korzystać z solarium). Chciałabym przygotować skórę tak żeby później nie leczyc poparzenia słonecznego i myślałam żeby łykać beta karoten. Moje pytanie do Was kiedy powinnam zacząć łykać beta karoten? Już teraz? Czy wystarczy miesiąc przed wakacjami?

Najlepiej jak najwcześniej. Jeśli oczywiście jesteś zupełnie zdrowa i nie masz chorej wątroby! Ja łykałam blisko rok, do tego piłam prawie codziennie domowy sok z 1kg marchwi - niestety u mnie nie przełożyło się to na jakiś zauważalny zmieniony pigment skóry, za to przestałam się opalać na czerwono, kiedy za długo byłam na słońcu lub w solarium. Nie opalałam się, jak dawniej na brązowo - jednak zauważyłam brak pieczenia i zaczerwienienia po dłuższym opalaniu :) Mam dość ciemną karnację i zawsze opalałam się na piękny kolor - dopiero po dużych dawkach karotenu się to zmieniło. Lekarz wyjaśnił mi, że to jest właśnie ochronne działanie karotenu :) Ale zdecydowanie NIE odkładaj łykania kapsułek na ostatnią chwilę - im dłużej łykasz, tym lepiej działają!

Gość femina nina
Od około 5 lat zawsze na wiosnę łykam belisse sun i biorę przez ok 3-4 miesiące. Efekty: szybko się opalam, o oparzeniach słonecznych nie ma mowy, opalenizna jest trwała. Polecam :)

Gość arz
Belissa sun dla mnie za słaba, ale po SOLARIN MAX już był efekt :) Buźka ma fajny odcień brązu :)