Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotaaaaaa

zastoj w nerce w ciazy-krew

Polecane posty

Gość kotaaaaaa

Jestem w szpitalu od 4 dni bo mialam atak kolki nerkowej-zAczelam sikac krwia ,w szpitalu stwierdzili bardzo duzy zastoj w prawej nerce-badnia moczu tez zle-duzo erytrocytow, dostaje antybiotyk i kroplowki.Caly czas placze bo boje się ze mi nerki wysiada.Czy ktos mial podobny problem?

primo: jestes w szpitalu i pytasz się o kwestie zdrowotne na forum? xx secundo: odpowiem Ci jako osoba, ktora ma faktycznie troche trefne nerki i z doświadczenia koleżanki, która miała podobny problem jak Ty w ciąży. Otóż krwiomocz u młodych kobiet ma najczęściej podłoże bakteryjne (ale wtedy najczęściej jest to zapalenie pęcherza lub nerki) lub jest wynikiem podrażniania przez kamień, który próbuje się uwolnić. To drugie boli jak sku..syn :-) Jeśli masz zastój w nerce, to być może masz to co miała moja koleżanka - dzieciak 8 tyg. przed porodem tak jej się ułożył, że naciskał na moczowód i nerka jej spuchła do wielkości melona - bolało ją jak cholera i zeszło po porodzie, ale fakt, że nawet takie czasowe wodonercze nie jest niczym normalnym, więc dobrze, że Cię zostawili w szpitalu i to obserwują. xx życzę szybkiego powrotu nerki do normalnych rozmiarów :-) wtedy przestanie boleć od razu :)

Gość kotaaaa
może ktoś jeszcze pomoze

Gość bursztynek73
Witam Mam kamien w prawej nerce 6 mm Jakies 4 miesiace temu zamontowqli mi stend I mnialam mniec laser Ale Okazalo sie ze jestem w ciazy i mi nie zrobja. Czasem boli mnie ta nerka do tego mam infekcje w moczu I bralam kefalexin ale nie ma rezultatow , wciaz mam mocz o nie przyjemnym zapachu I z lekkim zabarwieniem krwi.( krwiomocz) Wczoraj bylam na usg to mi powiedziala ze nerka wyglada inaczej (powiekszona )niz prawa ale Mam sie nie martwic tak mowila babka z usg A ja sie tak martwie o to. ;(tez sie boje.