Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia150490

Listopadowe Mamusie 2013

Polecane posty

Gość a.a.a.....
witam , ja podobnie tylko 25 listopad :) ale to termin podany z kalkulatora z internetu bo na usg za wcześnie:)

Gość a.a.a.....
ja poczekam do 12 tygodnia aby nie zapeszać :)

Hej dziewczyny :) Ja mam termin na 30 listopada 2013. Co do imienia dla chłopca to największe prawdopodobieństwo to Michał, z dziewczynką będzie dylemat. A jak u was??

hej ja mam 24 listopad . płci jeszcze nie znam takie wiercące dziecko , aktywnw jak mamusia he he ... piszcie kobietki, żadnych dolegliwosci nie miałam teraz dopiero lubie godz w dzien sie przespać ;-)))

Gość mamusiaa79
Hej , w koncu temat na listopad :)moj termin na 15.11.2013,jestem w 18tc. Juz wiem ,ze bede miala chlopca.Imiona mam dwa Dawid i Patryk ;) Dziewczyny dolaczajcie ,mam nadzieje ,ze bedziemy sie wspierac i wymieniac radami :) Na razie musze Was opuscic ,bo lece do pracy!

Gość gość
Ja mam aktualnie 16tc. Płci jeszcze nie znam, ale wizyta już za tydzień, więc pewnie jak się uda to poznam. Tak w ogóle to skąd klikacie? Nie wiem jak u was, ale u mnie pierwszy trymestr przeszedł cudownie. Żadnych mdłości, wymiotów, tylko byłam bardziej senna. No i zamiast delikatnie przybrać na wadze, schudłam 4 kilogramy. Macie już ochotę kupić jakiś ciuszek dla dzidziusia? Ja to się nie mogę już powstrzymać :P Ale z mężem stwierdziliśmy, że najpierw dowiemy się co będzie, a potem będziemy się rozglądać za drobiazgami :D

Gość mamusiaa79
paskuda oczywiscie ,ze ozna dolaczyc,teramin bardzo zblizony :) Madzia150490 jakie masz typy imion?Wiesz juz co bedziesz miala? Madziula masz podobne objawy jak ja,pierwsze 3 miesiace i w ogole do dzis czuje sie super tzn teraz sie troche mecze.Ale zero przygod z wymiotami itd.Bylam bardzo senna i zmeczona i po tym poznalam ,ze jestem w ciazy do tego dolaczylo cos jeszcze ,ale o tym moze innym razem. Czasami odrzucalo mnie od jakiegos jedzienia i to tyle. Myslalam ,ze bedzie dziewczynka, okazalo sie ,ze chlopiec :) Teraz zacznam sie troche meczyc,gdy dlugo stoje,chodze ,siedze.Boli mnie podbrzusze. Co do kupna rzeczy to sie wstrzymam jeszcze kilka tygodni.Na razie mysle moe jakie kolory w pokoju dziecka itp.Nie podoba mi sie podzial na rozowe i niebieskie,wiec u mnie niebieski nie bedzie rzadzil. Dziewczyny piszcie i dolaczajcie ;) Acha ktoras pytala skad klikamy..ja z bardzo daleka:)

Gość mamusiaa79
Zapomniaam dopisac,ze nadal jem tyle co przed ciaza,nie mam braku apetytu ani jakiegos nadmiaru.Jest tak samo,lekarz powiedzial ,ze to nawet dobry znak ,ze moze wiele nie przytyje, bo od poczatku ciazy tylko 2,5 kilo :) Dopero teraz moge zaczac troche wiecej jesc, bo zaczelam 4 miesiac. A jak jest u WAs?

:) No to super. Termin mam na 28 października, spodziewam się córy i to moje pierwsze dziecię. Ja na początku ciąży schudłam około 5 - 6kg, bo przez bite 2 miechy miałam nudności i rzygałam, nie jadłam praktycznie nic. Teraz jestem w 20tc i znacznie więcej jem, przytyło mi się nawet 3kg, ale dzidziuś waży już 320gram. Zachcianek nie miałam żadnych i nie mam, jem raczej normalnie i staram się pić dużo wody, to w sumie jedyny płyn, który mi wchodzi.

Gość mamusiaa79
Witam dziewczyny! Zyjecie?:) Paskuda to podobnie do mnie,moze nie przytyjemy duzo w tej ciazy. Ja oprucz wody pije tez kawe, nie w duzych ilosciach oczywiscie. Czasem mieszam wode z sokiem. Powyzej sie pomylilam zaczelam 5 miesiac, jejku jak ten czas leci, nie obejrze sie a na porodowce wyladuje ;) Co do rzeczy dla dziecka zaczne kompletowac za miesiac, pprzyjade wtedy do Polski wybiore sie na zakupy z mama lub siostra,moze znajde cos co mie sie spodoba.Tyle mam mysli na minute o wszystkim, jakie rzczey beda mi potrzebne,nie chcialabym kupic w nadmiarze. To moje pierwsze baby, mowilam sobie ,ze szalec nie bede,ale tak sie ciesze ta ciaza :)

I u mnie to pierwsza ciąża :) normalnie już odliczam dni do wtorku (wizyta u gina)! Oby udało się podejrzeć płeć! Ja nie lubię takiego szufladkowania, że jak dziewczynka to wszystko różowe, jak chłopiec to wszystko niebieskie. I jedno wiem na pewno, jak będzie dziewczynka to owszem różowy ciuszek się znajdzie w szafie, ale bez przesady. Bo jak widzę mamy z dzieciątkiem od główki po nóżki odziane w róż, to mnie aż skręca z obrzydzenia! Ja na początku myślałam, że jak nie wymiotuję to chudnięcie jest wręcz niezdrowe, ale lekarz mi to wytłumaczył w ten sposób, że z tego co wie wyeliminowałam z diety szkodliwe rzeczy, a zaczęłam się odżywiać bardziej zdrowo, więc to jest naturalna reakcja organizmu. I jeśli nie poddaję się żadnej kategorycznej diecie to jest to jak najbardziej normalny objaw. P.s. Ja klikam z Białegostoku :)

Ja mam termin na 15.11.Będę miała chłopca,bardzo chcieliśmy z mężem:)Na imię damy mu chyba Jan/Janek/Jaś.Ja chciałam Dawida mąż Przemka a w efekcie imię do którego oboje nie jesteśmy w 100% przekonani;)

Gość mamusiaa79
Jak bylam ost na wizycie usg, meczyli mnie godzine i dzidzia nie chciala sie pokazac, a to raz sobie siadla,a to sie odwrocila pleckami :)dopiero pod koniec cos tam lekarz zobaczyl i powiedzial nam ,ze 95% chlopiec. Za 3 tyg znow ide i sobie zartuje,a tu z chlopca zrobi sie dziewczynka ;) chyba dziwnie bym sie poczula,bo nastawilam sie juz na chlopca. Madziula ta diete bardzo masz podobna do mnie tzn. ja tez nie jem niezdrowych po prostu nie mam ochoty,do slodkiego mnie nie ciagnie tez.Trzymam kciuki za usg ,abys zobaczyla to co chcesz:) Marusiek gratuluje chlopca :)Moj synus na drugie bedzie mial Jan po dziadku, na pierwsze sie nie odwaze.A termin masz tak jak ja ;) Gdzie sie podziala reszta przyszlych mam???Dziewczyny wchodzcie i przylaczajcie sie bedzie nam razniej :) Pozdrowionka ,znow lece do pracy!

Ja to na dzień dzisiejszy nie przywiązuję jakoś wagi, że musi być chłopiec/dziewczynka! Ważne żeby było zdrowe. Z imion dla dziewczynek to mi się strasznie podobają imiona zaczynające się na "K" np. Kira, Kornelia, Karina, Kasia :) A jeśli chodzi o chłopca to Michał, Kuba lub Igor :) Póki co czeka mnie ciężki dzień, muszę poinformować moją kierowniczkę o ciąży. Ogólnie stresuje się bo nie wiem jaka będzie jej reakcja. A jak u was w pracy zareagowali na wieści o ciąży??

Gość mamusiaa79
Fajnie ,ze sie odzywacie,moze bedzie nas male grono ,ale bedzie milo :) Jesli chodzi o moja prace, to szef zareagowal super pogratulowal.A na pewno dlatego tak sie stalo, bo moj maz z nim pracuje, wiec relacje sa troche inne.Ale tez zwlekalam, bylam juz w 3 miesiacu i powiedzialam ,ze niedawno sie dowiedzialam ;) Na razie pracuje ,jak dlugo czas pokaze.Wiem natomisat ,ze jak urodze szef przyjedzie z rodzina zobaczyc nasze baby,nawet z jego rodzicami mam super stosunki.I szkoda mi ,ze bede musiala odejsc. Reszta dziewczyn napiszcie wlasnie,co porabiacie?Pracujecie,uczycie sie,jak Wam dzien mija? Poki co u mnie wszystko zwalilo sie na raz.Teraz bedziemy mieli przeprowadzke,mamy miesiac na remont.Chodze do pracy i mam tysiac mysli na minute co i jak.Poza tym planuje za jakies 3 tyg zawitac do kraju,wiec najbardziej zajmuje mnie ten wyjazd :) nie moge sie juz doczekac :) Wczoraj mialam jakies potworne bole zoladka,malo jadlam.Musze uwazac,przeciez nasze zoadki sa teraz bardziej wrazliwe na to co jemy.Poza tym budze sie w nocy i nie moge spac.Doslownie co noc.Macie cos podobnego? A ta w gole chcialam jeszcze spytac dziewczyny ile lat macie? Pozdrowka i do pozniej! :)

Gość mamusiaa79
hej dziewczyny! Jak widze chyba malo jest "listopadowek".Wszystkie chyba sie gdzies przeniosly:( Czy na prawde tak malo przyszlych mamus na listopad? Inaczej jest widze z mamami na pazdziernik i grudzien...

Gość mamusiaa79
mamusie zyjecie?Co u Was?

Ja mam termin na 6 listopada, jestem teraz w 21 tyg ciąży. Już wiemy, że będzie córeczka - Amelia. :-)

Hej:) A więc rozmowa w pracy już za mną. Nie było kolorowo, ale w sumie pół biedy jeszcze. Kierowniczka tylko zasugerowała mi, że dla niej lepiej byłoby jakbym poszła na zwolnienie. Umowa mi się kończy jakoś w lipcu więc do końca ciąży mam ją przedłużoną, a później pewnie już będę bezrobotna;/ nasze polskie realia. Może wy się orientujecie ile urlopu macierzyńskiego mi wtedy przysługuje?? A co wy byście zrobiły, mimo dobrego samopoczucia poszły na sugerowany urlop czy byście pracowały póki sił starczy?? Na wizycie u lekarza byłam, ale nie robił mi USG więc nie wiemy dalej co będzie;/ tak troszkę się wkurzyłam, ale co się dziwić skoro wybrałam opcję ginekologa na fundusz. Czasami ta polska mnie przeraża!

A co do samopoczucia to jest całkiem dobrze, tylko te upały nie są fajne. Ostatnimi czasy bolą mnie troszkę mięśnie brzucha, ale to pewnie temu że za dużo siedzę skulona, co było moim przyzwyczajeniem, a tu brzuszek rośnie i już raczej trzeba się opierać na siedzeniu. A propo pytania o wiek, ja w tym roku kończę 25 lat, a Wy??

Gość mamusiaa79
Hej postanowilam tu znow zawitac ,choc czasu mam bardzo malo codziennie z powodu remontu,pracy... Co do mojego brzuszka to od ost tygodnia urusl,ojej na prawde teraz widac ,ze jestem w ciazy :) W poniedzialek znow ide na usg beda badac serduszko dzieciaczka. Brzuch tez mnie bardzo bolal w pachwinach i jakis tydzien temu ustal troche i sie ...powiekszyl. Czuje juz wyraznie ruchy dziecka jest to moj 20sty tydzien. No i dziewczyny wrocila ochota na slodkie czasamiwiec musze sie pilowac. Och u nas tez goraco, ze oddychac nie mozna. Chyba jestem tu najstarsza co widac z mojego rocznika w nicku. Tez zastanawiam sie czy pracowac ,az mi tchu starczy,ale zobacze za jakies poltora miesiaca jak wroce z wakacji czy bede dawac rade.Jesli nie to zrezygnuje. U mnie to chyba tyle na razie.Chyba musze kupic wiecej ubran na lato :)