Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiaaaaaa

Umowa o prace a ciaza

Polecane posty

Gość zosiaaaaaa

Witam mam takie pytanie odnosnie umowy o prace. Na poczatku maialam umowe na okres probny na 2,5 mies a teraz mam umowe juz normalna ale tylko na miesiac (do konca tego mies) poniewaz pracodawca ne wiedzial czy wroci dziewczyna z macierzynskiego. Teraz dziewczyna potwierdzila ze nie wraca i pracodawca oznajmil mi ze przedluzą ze mna umowe. Wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy co mam teraz robic mam mowic pracodawcy teraz czy dopiero jak podpisze z nim umowe i czy ta umowa bedzie wazna? Czy moga mi zarzucić to ze ich oszukalam? Boję sie ze jak im teraz powiem to mi nie przedluza umowy wiec chyba lepiej poczekac? Co na moim miejscu byście zrobili?

Gość wiem z dosc
najpierw podpisz umowe ! opotem odczekaj 2 tyg i powiedz nic Ci nie moze zazucic ja mam umowe do koca pazdziernika ale niestety jestem juz na l4 jestem w 13 tyg ze wzgledu na zagrozenie wiec do koca bd na l4 i nie moze mnie zwolnic potem ide na macierzynski i zapewne po nim nie przedłuzy ze mna umowy ale nie martwie sie tym bo w zasadzie az tak praca mi nie potrzebna. w dodatku szefa mam ok cieszyl sie i nawet dzwonil juz 3 razy jak tam sie czuje.

Gość zosiaaaaaa
ja tak dobrze nie mam poniewaz pracuje w sieciuwce wiec wiadomo nie beda zadowoleni

Gość ale ogolnie to naprawde wredne
zachowanie wobec pracodawcy.

Gość jalinka
zależy jakiego masz pracodawce :] jeśli jest spoko, możesz powiedzieć już teraz,bo i tak przedłużą. Jednak jak nie za bardzo masz kontakty, poczekaj.. trudno, tak,czy siak do konca ciązy muszą się Ci przedłużyć umowę- nawet jak powiesz teraz.

Gość zosiaaaaaaaa
nie mam pojecia co zrobic nie planowalam tego ale zamiast teraz sie cieszyc to sie martwie praca

jalinka jaki by pracodawca nie był to nie będzie sobie robił kosztów z powodu baby w ciąży. Zaraz mu wyskoczy na zwolnienie i co. Ja jako pracownik jednak bym poczekała i podpisała umowę. Teraz przydadzą Ci sie autorko pieniądze bo maluch dużo kosztuje ;) Pracodawcy pracowników w większości dymają jak tylko mogą więc czemu nie opdwrotnie. Choc ja narzekac nie mogę bo miałam w porządku. Niestety prawo dżungli : albo Ty ich albo oni Ciebie.