Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc .

karmienie piersią a tabletki.

Polecane posty

Gość proszę o pomoc .

Witam. Jestem tydzien po porodzie. Karmie dziecko piersią i dokarmiam mm bo mój pokarm nie wystarcza.. Niestety mam problem. Odkąd urodzilam jeszcze sie nie wypróżnialam. Strasznie to uciążliwe gdyż szwy ciągle szarpia a dodatkowo czuje silny ucisk na jelitach. Przez całą ciążę miałam zaparcia jednak teraz aż boję sie korzystać z toalety przez te szwy. Chciałabym jutro przyjąć jakieś środki na przeczyszczenie i tu pojawia sie pytanie. Ile czasu od przyjęcia środku nie będę mogła karmić piersią?

Słuchaj, ja miałam też masakryczne zastoje ok. 7 dni. Ale rodziłam cc, więc nic mnie tam nie bolało. Lekarz i powiedział, że pownno się bardzo dużo pić, wody głównie, bo to pomaga poruszyć treści zalegające w jelitach. Ewentualnie kup sobie czopek glicerynowy. I spróbuj...;P Nie bierz chemii. A ja nie to prponuję spytać farmaceuty o lek ziołowy, napewno mają coś dla mam.

Gość kupno tak
czopek glicerynowy se włoz i po sprawie

Ja miałam syrop lactulosum-wg lekarki mogłam go pić w rozsądnej dawce nawet jak kamiłam, ale w sumie skorzystałam z niego tylko 1 raz, bo załatwianie się w żaden sposób nie wpłynęło na szwy ani nic nie bolało przy wizycie w wc.Spytaj lekarza lub położnej co może mama karmiąca piersią brać na popędzenie,ewentualnie próbuj czopki.

Gość zonaKraka
Czopki glicerynowe, a o inne popytaj w aptece. Też się bałam bólu, a jednak mimo że krocze bolało to samo załatwianie grubszych potrzeb nie było specjalnie kłopotliwe, problem był u mnie w głowie. Przede wszystkim spróbuj z czymkolwiek bo sobie zaszkodzisz. W szpitalu nie pytali Cię czy się wypróżniasz? Bo u mnie tak i sami dawali czopki jak ktoś miał problem.

Gość proszę o pomoc .
W szpitalu o nic nie pytali. Jak lekarze rano i wieczorem przychodzili na wizyte to tylko patrzyli w kartę czy nie ma gorączki. Ewentualnie spytali jak sie czuje. A położne i pielęgniarki pytały tylko czy krocze mi za bardzo nie dokucza bo jak chce to mogą dać mi tabletke.. Nic poza tym... Nie wiem już co robić bo krocze zamiast przechodzic to boli coraz bardziej...

Gość Zamiast
Miałam jak Zonakraka- bardziej się bałam niż było trzeba. Ale jak bardzo się boisz to czopek glicerynowy pomoże. A co do krocza to mnie pomogło moczenie tyłka w ciepłej wodzie z tantum rosa i okłady z rivanolu. Robiłam roztwór na waciki te duże i wkładałam do bielizny. szybko pomogło;

Gość Zamiast
Miałam jak Zonakraka- bardziej się bałam niż było trzeba. Ale jak bardzo się boisz to czopek glicerynowy pomoże. A co do krocza to mnie pomogło moczenie tyłka w ciepłej wodzie z tantum rosa i okłady z rivanolu. Robiłam roztwór na waciki te duże i wkładałam do bielizny. szybko pomogło;