Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zarazzzzzza

czy wynik TSH 1,96 to wynik dobry, czy zły?

Polecane posty

Gość Zarazzzzzza

myślałam, ze dobry, ale czytam,. ze powinien być 1, więc po co daje się wyższe normy? u mnie w lab było to 4,20

to zalezy czy mowa o ciazy czy tez nie....jesli starsz sie o dziecko to najlepiej abys miala ok. 1, ale ja mialam 1,46 i zaszlam w 1 cyklu staran(wczesniej mialam 6,04). jesli natomiast to twoj normalny wynik-tzn nie myslisz o dziecku to nie jest zly:) im wyzszy to niedoczynnosc, im nizszy - nadczynnosc!

Gość Zarazzzzzza
mam już dwójkę dzieci, mam 33 lata, ale mam kłopt z miesiączką od kilku cykli więc zmierzyłam między innymi to TSH, a teraz nie wiem co myślec, bo myślałam, ze jest ok, ale czy taki wynik może świadczyc o tym, ze cykle są za długie?

Gość mami-016
Dobry. A zwłaszcza jak się dobrze przy nim czujesz. 1 zalecają przy zachodzeniu w ciążę i w ciąży. Pozdrawiam mami-016@gazeta.pl

Gość mami-016
Czyli na tarczyce się nie leczysz, dobrze zrozumiałam? Jeśli tak i nie bierzesz żadnych hormonów tarczycowych, to wynik ok. Myślałam, że jestes w trakcie leczenia, wtedy można do jakiegoś wyniku dążyć regulując tabletkami. Ale tak to wszystko ok. Popytaj jeszcze ginekologa. A z TSH, żeby mieć pewność, że z tarczycą jest ok, to trzeba zrobić FT3 i FT4. Po ciąży b.ważne, żeby tej tarczycy przypilnować. mami-016@gazeta.pl

Gość Zarazzzzzza
to wiem, szukam tylko powodu, dla kórego mam problem z miesiączką. dziekuję wam za odp!