Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koczkodania

Kiedy mam zbadać progesteron przy różnych cyklach. Bardzo prosze o poradę!

Polecane posty

Gość koczkodania

Mam cykle rozregulowane, stąd zalecenie by zbadac progesteron. Gin zaleciła by zrobić to 7 dni po 14 dc, ale to by się zgadzało przy ksiazkowych cyklach 28 dni, ale jeśli ja mam cykle 50 dni, 40 dni, to czy jest sens badać progesteron wg zaleceń na cykl 28 dniowy? Nie chcę by wynik był zafałszowany, czy możecie mi doradzic?

Gość koczkodania
może zakupić test owulacyjny, ale przecież przy takich cyklach musiałabym zużyć kilka paczek, a poza tym nie mam pewności, ze owulacja wystąpi :-( Czy mimo to jak pójdę w 21 dc to wynik coś powie o moim prawdziwym stanie?

Gość tikal
też miałam rozlegulowane cykle, chodziłam po lekarzach aż w końcu natrafiłam na jednego, który stwierdził, że taka moja uroda, zaszłam w pierwszą ciążę za pierwszym razem, a w drugą za drugim:) Tak czy siak warto się badać, ale nie warto martwić za bardzo.

Gość mamamammamaaa
Tez miałam rozregulowane cykle. Moja super ginekolog mowila, zeby nic z tym nie robic, bo widac, ze np. mam komorki jajowe w w jajnikach. Miała racje, w 2 ciaze zaszlam bez problemu. A po drugiej okres sie uregulował :)

Gość koczkodania
na pewno zmylił was temat forum, na którym napisałam, ale ja nie chce zajść w ciażę, bo mam już dzieci... zaczęłam mieć stany zanikowe na wargach sromowych i wiem, ze spowodowane jest to niedobrem hormonów, ale co badam, to ok, jeszcze progesteron muszę, wiec pytam kiedy najlpeiej, gin wie o moich długich cyklach a i tak zaleciła bym badała wg cyklu 28 dniowego, tymczasem dziś mam 14 dc a mam sucho jak pieprz, czyli owlacji na pewno nie mam.