Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wspieram i pomagam

ZANIK CHRZASTEK W KREGOSLUPIE !!!!!!

Polecane posty

Gość wspieram i pomagam

moja kuzynka 23 lata miala przez kilka mies bole w czesci ledzwiowej kregoslupa, po przeswietleniu i kilku badanaich okazalo sie ze zanikly jej chrzastki w tym odc kregoslupa, lekarz pow ze w wieku 40 lat moze byc juz na wozku :/ ktos mial lub slyszal o czyms takim albo sposobach leczenia???

Gość czyli po prostu ma osteoporozę
czyli odwapnienie organizmu. Dość wcześnie jej to wyszło... Odchudza sie notorycznie?

Gość wspieram i pomagam
no wlasnie nie :/ lekarz powiedzial ze to wina stresu jest strasznie spieta i miesnie tam nie trzymaja i dlatego ocieralo o siebie i ztarlo chrzastki :/ ale nie wiem lekarz jest troche hmm oewawczy moim zdaniem :/

Gość czyli po prostu ma osteoporozę
jedyna metoda - znaleźć innego lekarza :D Czegoś tak durnego jak ta diagnoza, że stres spowodował zanik chrząstek jeszcze nie słyszałam :D

Gość wspieram i pomagam
PORADZILAM JEJ ZMIANE LEKARZA I W 30 sec znalazlam na internecie sposoby leczenia a on pow jej ze sie nie da nic zrobic!!

Gość lesia254
Moja droga są naturalne produkty które wzmacniają i odbudowują chrząstkę kostną Sama je zaczęłam stosować od dwóch m-cy gdyż z badań wyszło mi,że mam osteoporozę i boli mnie biodro. Stosuję 2-a suplementy EnjoyNT Stosowanie preparatu jest zalecane w celu utrzymania zdrowego stanu tkanki chrzęstnej stawów, wzmacnia układ kostno- mięśniowego oraz normalizacji przemiany materii Osteosanum Osteoporozę trzeba leczyć naturalnymi produktami, które mają w swoim składzie naturalny wapń,który wzmacnia tkankę kostną,nawet zdrowa i zbilansowana dieta nie jest w stanie dostarczyć organizmowi odpowiedniej ilości wapnia, ponieważ wraz z pożywieniem przyswajamy zaledwie 20% tego mikropierwiastka .aby wapń właściwie się wchłaniał potrzebne są naturalne wit.z grupy D,niedawno odkrytą K2 , oraz mumio, D3, mumio zawiera maksymalną ilość mikro i makropierwiastków,niezbędnych do prawidłowego przyswajania wapnia.nie każdy produkt posiada tak bogaty skład jak OsteoSanum.który zapewnia ochronę kości przed osłabieniem oraz wzmacnia mięśnie.Wit K2-pelni funkcję kierującego ruchem,ponieważ wysyła wapń do tych tkanek które najbardziej go potrzebują. K2 również zapobiega osadzaniu się wapnia na ściankach naczyń, dzięki czemu chroni serce.Mumio przyśpiesza proces dostarczania wapnia do mięśni i tkanki kostnej, poprawiając strukturę i skład mineralny.OsteoSanum zapewnia utrzymanie właściwego stosunku ilościowego makro i mikropierwiastków w organizmie a dzięki temu- mocne kości, napięte mięśnie,zdrowe włosy i paznokcie . Rozpisałam się ale przemyślcie ,że nie warto stosować jakiś tabletek chemicznych bo to nic nie da.Organizm tabletek chemicznych nie poznaje i dlatego nie działają..Mój brat jest tego przykładem, szkoda mu było pieniędzy na suplementację,a teraz ma już wymienione 2-ie endoprotezy i bardzo osteoporozę ale wierzył tylko w leki które mu lekarka przepisywała.Coraz więcej ludzi, lekarzy stosuje dobrą suplementację znam ich osobiście nawet w mojej rodzinie- znajomy neurochirurg -ordynator -swoją córkę operował i sam aplikował jej produkty VISION tylko się nie przyznają.Przecież jakby wszyscy leczyli się [ wspomagali organizm] naturalnymi produktami lekarze nie mieli by pracy.Musimy swoje zdrowie wziąć w swoje ręce.