Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BondJamesBond

Rozmiar pierścionka. Pytanie przyszłego narzeczonego

Polecane posty

Gość BondJamesBond

Nie znam się kompletnie na biżuterii, a zamierzam niedługo oświadczyć się mojej dziewczynie. Znam jej gust więc z wyborem nie będzie dużego problemu ale kompletnie nie znam rozmiaru jaki nosi moja przyszła narzeczona. Ona również go chyba nie zna, bo nie nosi żadnych pierścionków. Jak to sprawdzić by się nie domyśliła co planuje?

Gość BondJamesBond
chyba powinienem spytać na innym forum bo panie raczej takiego problemu nie miały...:)

kup na oko. jesli bedzie za duzy zawsze mozna zmniejszyc :) lepiej zeby nie byl za mały bo wyjdzie ze ma grube palce ;) bardzo rzadko pierscionek zareczynowy udaje sie wybrac idealnie wiec sie nie martw zawsze mozna oddac do zmniejszenia, w aparcie jakos czeka sie do miesiaca

Gość BondJamesBond
a nie ma jakiś magicznych sposobów żeby zmierzyć bez jej wiedzy? :) boje się, że będzie jej przykro jak dostanie pierścionek a nie będzie mogła go od razu nosić.

Magicznych może nie... ;) ale możesz poprosić o pomoc mamę Twojej Wybranki, przyjaciółki, kuzynkę... Organizując takie niespodzianki czasem warto wtajemniczyć osoby 3-cie. Lub bardziej ekstremalny pomysł: na spaniu zmierz obwód palca swojej wybranki w mm :D i z wynikiem do jubilera.

Niestety żadnych "magicznych" sposobów nie ma:P Gdyby nosiła jakies pierścionki to można by jakoś zdobyć jej biżuterię i zmierzyć w jubilerskim rozmiar:P A tak to tylko na oko:P Jesli jest szczupła i ma delikatne dłonie to pewnie nosi rozmiar od 8-12 maksymalnie. Jak widzisz rozpiętość jest dosyć duża... Poza tym ja np noszę dwa rozmiary- mam pierścionki zarówno 11 jak 12, bo osobiście wole luźniejszą biżuterię.. Poza tym chyba nikt nie lubi uczucia, gdy pierścionek lub obrączka uciska mu palce, więc generalnie najlepiej zrobisz, jeśli kupisz rozmiar większy, niż Ona nosi. A może zapytaj po prostu Jej koleżanki? Może Ona jakoś podpyta Toją Lubą? Powodzenia:D

Gość BondJamesBond
Hehe, myślałem o tym żeby zmierzyć jak śpi, ale ona się budzi przy każdym moim ruchu. Poza tym tak jest przeczulona już na punkcie zaręczyn, że pewnie się zorientuje jak zacznie się wypytywać jej koleżanka o rozmiar, no bo po co jej to :)

ciezko bedzie podstepem ;) zreszta skoro mowisz ze nie nosi pierscionkow to pewnie nawet nie wie jaki ma rozmiar a tym bardziej kolezanka :) ja dopoki nie dostalam pierscionka zareczynowego nie mialam pojecia czy nosze 10 11 czy 12 :) jesli ma drobne dłonie wez 12 zawsze mozna zmniejszyc. napewno sie nie obrazi powodzenia :)

Gość dgyeed56
kup jej jakiś tani srebrny pierścionek na jakąś inna okazję, najlepiej w sklepie, w którym można w razie czego wymienić na inny rozmiar. pójdziecie razem, wymienicie i będziesz wiedział. zreszta może uda ci sie trafić od razu podaj jej wzrost, rozmiar ubrań jaki nosi i jakie ma ręce: smukłe o długich cienkich palcach, pulchne, normalne, małe, duże, to spróbuję strzelić

Gość dgyeed56
12 na serdeczny palec, to raczej nie sa drobne dłonie, tylko przecietne. sama jestem wielką babą prawie 180 cm i noszę 8/9

no widzisz a ja jestem wysoka baaardzo szczupla wrecz chuda i nosze 10 :) dlatego lepiej kupic za duzy niz za maly ;)

Gość here comes your man
Moj facet zalatwil to tak, ze daaawno temu kiedy jadalismy razem sniadania i otwieralismy sok pomaranczowy, to zawsze wciskal mi na palec takie koleczko, ktore sie zrywa przy otwieraniu oslonki z plastiku, niby ze to pierscionek mial byc. Pozniej kilka lat minelo, ale on przy wyborze prawdziwego pierscionka juz wiedzial, ze moj rozmiar to wlasnie idealnie to koleczko. :d Autorze, tez sie mozesz pobawic w ten sposob, wez jej na palec jakiegos tymbarka zaloz albo cos w tym stylu, niby w zartach. Nawet jak nie bedzie pasowal to juz jakies porownanie bedziesz mial, czy za duzy, czy za maly, zawsze to jakies punk wyjscia. :P

Gość sonninkkka
ja jestem spora baba bo 175 cm i 70 kg a dlonie mam drobne, wiec to nie regula :)

Dobre z tym Tymbarkiem-mój się po prostu kiedyś w żartach zapytał rozmiar- jeszcze na początku związku i zapamiętał:) Każdy sposób jest dobry..:D