Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mama a

Dziewczyny co robicie gdy widać po dziecku,że będzie chore?

Polecane posty

Gość taka jedna mama a

Podajecie coś czy czekacie aż pojawi się katar,moja córka wstała rano,oczka załzawione,ciągle kicha,ale kataru nie ma i taka markotna,główka niby ciepła ale żadnej gorączki nie ma, co robic w takiej sytuacji żeby nie dopuścić do rozwoju choroby?

Gość ja bym podała albo rutinoscorb
albo lipomal

Gość amerykaniepiszglupot
ja daję wówczas cebion i ewentualnie kwasy omega 3 ale mój to chorowity i zazwyczaj nie pomaga...

Gość u La La
Jak tylko pojawia się katar to od razu kilka razy dziennie przepłukuję noc solą morską. Czasem choroba się nie rozwija.

Gość cnbxncbnxcbnxcb
Podaję dużo płynów i owoców (obranych ze skróki np: kiwi), dbam by jadło lekkie potrawy. Przedewszystkim nawilżać śluzówki nosa solą morską i nie przecieplać (niech chodzi po domu lżej ubrane). Wszelkie owoce bogate w witaminę C, dania warzywno - mięsne ) oraz sok z cebuli na miodzie.

Gość daje rutinacee
i kalcium a na wieczór lipomal albo pyrosal, poję herbatą z malinami i lipą i mlekiem z miodem i czosnkiem. I czekam co się z tego rozwinie. Jak ma katar to do nosa woda morska a na wieczór otriwin.

Gość kwasu nie jadam
ja ostatnio kupilam sambucol i nie rozchorowala sie, jest drogi bo u nas w aptece kosztuje 28 zl , ale teraz kupuje przez allegro i place 22zl z przesylka.

ja jeżeli jestem pewna że będzie grypka (np. jeden z domowników ma grypę a dziecko staje się niewyraźne) wtedy daję na noc ibum i kropię na poduszkę kilka kropel oilbast. A najlepiej profilaktycznie dawać dziecku tran wtedy mało kiedy się jakieś dziadostwo przypląta :)

Gość misiamarysia
podaje rutinaceę, na noc lipomal, zaczynam wyjmować leki na gorączkę z ibuprofenem, np. milifen i czekam. na ogół nie udaje mi się zatrzymać choroby :(