Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepoleczka, niepoleczka

czuje sie lepsza że nie mieszkam w Polsce...

Polecane posty

i bardzo wam współczuje, szczególnie tym którzy pracują a nie stać ich na godne normalne życie, tylko wegetacje. Bardzo sie cieszę że wyjechalam. bo to co sie dzieje w polsce mnie rozpierdala.

Gość Rownież niepolka
Ja lepsza sie nie czuje, tęsknię za Polska. Ale cieszę sie ze nie mieszkam w tym kraju.

Gość NA 1 ZDJĘCIU SĄ ZWŁOKI
ja wyjechałam 2 miesiące temu i dziękuję Bogu,ze miałam w ogóle taką możliwość...

Gość a ja znam odpowiedź na to pyt.
a ja czuje się lepsza bo mieszkam w Polsce i to calkiem nieźle sobie zyjemy:P

A gdzie mieszkacie?

Gość Rownież niepolka
Erytrea

Gość a ja mam choć nie pracuję :D
Ja się nie czuję ani lepsza ani gorsza,ale jestem dumna,że sobie dajemy radę i nie musimy wyjeżdżać. I na dodatek żyjemy uczciwie! Mimo,że mieszkamy w mieście słynącym z mafii...

czeczenia

niestety wiekszosc z nas zyjac w polsce nie moze sobie pozwolic na wszystko na co by sie chcialo.Mi sie zle nie zyje tylko dlatego,ze moj maz pracuje w budzetowce bo ja sama mam najnizsza krajowa.A mamy rodzin wiele gdzie rodzice zarabiaja tylko najnizsza krajowa co pozwala na zaspokojenie tylko podstawowych potrzeb a i czasem zdarza sie tak ze na takowe brakuje.Harujesz caly miesiac i nie stac Cie na kupienie oryginalnych butow czy spodni,natomiast w innych krajach pracujesz na nie 2 dni.Przykre to,ze mieszkamy w takim kraju.

Gość tak, ja jestem szejkiem
Wiecie, mnie dzisiaj przyszła taka słabsza chwila, aż napłynęły mi łzy do oczu z bezsilności.. Byłam na zakupach i złapałam się na tym, że nawet kupując jakieś pieprzone mleko patrzę na to, żeby wybrać tańsze... Eh.

Gość autorko błędne masz odczucie:\
Jestes gorsza a nie lepsza zwykły nieudacznik co nie umiał sobie poradzic żenuła

Gość Dokładnie Ci co
nie potrafili sobie poradzić tutaj byli zmuszeni wyjechać. Taka prawda.

Gość tak, ja jestem szejkiem
tak, taka prawda. Pytanie: no i co z tego? Lepsi byliby wg ciebie, kiedy klepaliby bidę tu, w Polsce? Ja uważam, że trzeba mieć zajebiste jaja, żeby wyjechać do obcego kraju, często nie znając lub ledwo znając język, zostawiając całą rodzinę w Pl i zapuszczać korzenie z dala od bliskich i rodzinnego domu. Ale dla was to takie hop-siup, bułka z masłem. Łatwo oceniać innych, nie będąc w takiej sytuacji, oj łatwo.

Ale dlaczego nie umialam sobie poradzić, w Polsce obydwoje pracowaliśmy, we dwoje mieliśmy 4 tys i kredyt na 1500 miesięcznie. Bo niestety takie życie w Polsce. I nie stać mnie było na co teraz mam. Dziekuje mojej siostrze ze ściągał nas do siebie. Bo w Polsce to bym sie prędzej farba dorobila niż czegokolwiek. A wiem ze w Polsce są rodziny które nie maja nawet 4 tys.

Gość Zaradny wykształcony
człowiek zawsze sobie poradzi. Fakt faktem większość po studiach i tak pracujena kasie,mało która dostanie się do biura ale to jest wina tylko tego człowieka widocznie na tym kończą się jego ambicje.

Gość a my mamy dużo pieniędzy :)
Z mężem mamy dużo więcej niż po średniej krajowej na głowę. Jak ktoś myśli to ma :) I też oboje uczciwie pracujemy. Ja mam studia, mąż nie ale w tym samym zawodzie pracujemy. Co prawda on ma umowę zlecenie ale zarabia podobnie jak ja na umowę o pracę.

a ja nie czuje sie lepsza.... w Polsce zle sie nie zylo, wyjazd byl szansa rozwoju zawodowego przede wszystkim dla meza. pracuje w sumie w swoim zawodzie (jako inzynier). dla mnie w sumie tez. mam szanse nauczyc sie jezyka jak nigdzie w Pl. no i dla dzieci...beda dwujezyczne. ale lepsza sie nie czuje, mozna powiedziec ze czuje sie....hmmmm...nijaka.

Ja tez od lat nie mieszkam w Pl i wcale nie czuje sie lepsza niz inni.