Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia85858585858

dziwne zachowanie niemowlaka

Polecane posty

Gość kasia85858585858

Moj 5tyg synek od wczoraj dziwnie sie zachowyuje. Spi prawie non stop,ma nieobecne chore oczy,jakby zamglone. Zdaje sie byc obojetny w okresie czuwania, śłabiej radzi sobie w podnoszeniu glowki. Czy ktos spotkal sie z takim przypadkiem/

Gość kasia85858585858
Dziecko nie goraczkuje,nie wymiotuje,b.dobrze przybiera

Gość kasia85858585858
Podnosze

ja na Twoim miejscu bym pojechała do lekarza skoro coś Cię niepokoi a nie radziła się na kafeterii.Dziecko to nie zabawka a kobiety tutaj Ci dziecka nie uleczą.

Gość Bądź sobą
ja bym pojechała do lekarza, ale na Twoim miejscu prywatnie-skoro nie ma gorączki ani nic, żeby nie podłapało czegoś, bo wiadomo ile dzieci na kasę chorych siedzi z różnymi chorobami a szkoda, żeby podłapał coś. Ja tak zrobiłam z wysypką-skazą białkową, jeśli lekarka pracuje w Twojej przychodni to dogadasz się, że po skierowanie, czy receptę przyjdziesz sama... Ja tak jestem dogadana-tylko mleko nam musiała od razu przepisać, to przepisała 4, żeby zobaczyć, czy będzie tolerował, a potem mam zgłosić się do przychodni tylko po receptę...

Gość natmik
dokładnie

Gość kasia85858585858
Poszlam do pediatry,bo maly ma zanokcice-chirurg powiedzial ze moze to byc gronkowiec. Dal mu masc z antybiotynkiem i kazal uwazac na stawy. To bylo rano,po powrocie maly spal o nietypowej porze,z krotkim czuwaniem. Na drugi dzien to samo. Pediatra dal skierowanie do szpitala. Tez zauwazyl ,ze maly dziwny pozatym zaniepokoila go sina otoczka wokol ust. Porobili badania- ekg,echo serca,m crp,morfologie,elektrolity,cala biochemie-wszystko ok. Uwazaja ze jestem wariatkaw a ja wjhem ze moje dziecie jest jakies inne

Gość Bądź sobą
my nie uważamy, że jesteś nienormalna, tylko że tutaj Ci nikt nie pomoże... Kiedy byłaś w szpitalu? Dzieci też przeżywają... Ja Ci radzę iść do pediatry prywatnie-żeby się nie zaraził zapaleniem płuc czy czymś innym, sama tak zrobiłam. Mój Mały też się z wtorku na środę i w środę troszkę dziwniej zachowywał, ale od wczoraj wieczorem jest ok, on miał po prostu dość lekarzy.

Gość cikdocfi2d
nie mial ostatnio szczepien?

Gość ????
Wlaśnie miałam o to zapytać, nie byłaś z nim ostatnio na szczepieniu? Bo jeśli tak to bankowo dziecko ma NOP!

Gość kasia85858585858
Nie. Szczepiony byl w szpitalu. Podejrzewaja jakas utajona infekcje wirusowa,ale kurde dziwne to. Robi tez rzadkie kupy,ale twierdza ze na piersi to ok

Gość kasia85858585858
Dostalam wypis-na wypisie pisze,ze dziecko zdrowe,tyle ze przekarmione-ale zerkam m siatki i tak-waga. 97,obwod głowki 90,a wzrost poza skala. Dziecko karmione piersia,wczoraj i dzis po 1sluzowej kupie. Lekarze twierdza,ze panikuje. Wezwali mh nawet psychologa,a ja widze ze od 6dni dziecko jest oslabsze i senne (mimo zd nastapila poprawa,choc dzis w nocy niemogalam go dobudzic na karmienkge po 6h)

To zasinienie wokół ust mnie przeraźiło, dziecko może być niedotlenione, to moze byc trojkat siniczny swiadczacy o zapaleniu płuc, może przebiegac bez gorączki.Obserwuj dziecko czy nie ma bezdechu, i ja bym poszla prywatnie do kardiologa i innych lekarzy. Albo nalegała jeszcze w szpitalu.

Gość kasia85858585858
byla konsultacja-pod tym wzgledem ok. Saturacja ok,biochemia,cukier,tarczyca,crp,morfologia... ogladalo go5pediatrow i kazdy mowil ze przesadzam. Ale mi nagle dziecko spi jak w1. Tygodniu i znacznie slabiej podnosi glowe.

Gość mhadjshakhccjn
może jest osłabione po antybiotyku. infekcje ma to i slabe jest

a miał sprawdzany poziom bilirubiny? Czasami tak się dzieci zachowują przy przedłużającej się żółtaczce fizjologicznej