Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ki_nga

CO SADZICIE O AROMATYZACJI SALONU?

Polecane posty

WITAM, KILKA DNI TEMU ZAPREZENTOWANO MI URZĄDZENIE KTÓRE MOGŁOBY ROZPROWADZAĆ W MOIM SALONIE KOSMETYCZNYM WYBRANY ZAPACH. PODZIĘKOWAŁAM, ALE POWIEM SZCZERZE TEMAT MNIE ZAINTERESOWAŁ I POSTANOWIŁAM POSZPERAĆ TROCHĘ W POSZUKIWANIU NAJLEPSZEJ OFERTY. ZNALAZŁAM FIRMĘ, KTÓRA ZAOFEROWAŁA SIĘ STWORZYĆ ZAPACH SPECJALNIE DLA MOJEGO SALONU, CENY TEŻ MAJĄ BARDZO PRZYSTĘPNE W PORÓWNANIU Z INNYMI FIRMAMI ZAJMUJĄCYMI SIĘ TZW. AROMAMARKETINGIEM... ZASTANAWIAM SIĘ CZY ZAPACH RZECZYWIŚCIE MOŻE PRZYCIĄGNĄĆ KLIENTÓW? BO TO ŻE ODPRĘŻA I POPRAWIA NASTRÓJ PRZETESTOWAŁAM ,,NA WŁASNEJ SKÓRZE":) MOŻE KORZYSTACIE JUŻ Z TAKIEJ USŁUGI I MOGŁYBYŚCIE MI DORADZIĆ CZY WARTO?

Uważam ,że jest to bardzo dobry pomysł...;) Na Twoim miejscu nawet bym się nie zastanawiała . Zapach ma baedzo duży wplyw na móżg człowieka:) Często nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy ...Badania są zaskakujące ,czasem spędzamy w sklepie 20procent czasu dłużej niz normalnie ;) Muzyka też tak działa oczywiscie w salonie najlepiej jakas spokojna :) Pozdrawiam :*

w salonie jeszcze się z tym nie spotkałąm ale za to w sklepach i uważam to za super pomysł- od razu przyjemniej robi się zakupy w miejscu w którym pachnie. Sądze że w salonie efekt będzie podobny:) przynajmniej ja bym chętnie do takiego chodziła:0

:) jeśli jesteś z Wrocławia to serdecznie zapraszam:) - z tym,że jeszcze się nie zdecydowałam czy w to wchodzić...miałam nadzieję,że może ktoś korzysta z aromamarketingu i mi opowie o + i -... Poza tym obawiam się,że sam zapach może niektórym nie pasować...a raczej trudno wybrać coś co będzie wszystkim odpowiadało...

Gość hxzjjdb
Ja jestem na nie. Mam silna alergie i wszystkie mocne zapachy to dla mnie zabojstwo.

no właśnie i to jeden z minusów, alergia doskwiera wielu os.a nie chciałabym stracić żadnego Klienta -wręcz przeciwnie chciałabym ich przyciągnąć:) coraz więcej wątpliwości, ale przyznam że naprawdę się waham czy chociaż nie spróbować przez jakiś czas z delikatnym zapachem...chciałam żeby kojarzył się on z moim salonem więc zaproponowano mi jeszcze nasączenie nim moich ulotek i wizytówek ...z czasem pomyślę o jakichś gadżetach dla stałych Klientek... Przede wszystkim muszę sprawdzić czy są one naprawdę naturalne. Nie chcę żadnej chemii...

Gość gość
Wydaje mi się, że są na rynku firmy które mają bezpieczne zapachy dla alrgików

Gość wiktoria741
Moim zdaniem marketing zapachowy to świetny pomysł i naprawdę może pomóc w przyciągnięciu klientów. Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z tą firmą http://www.aromacorp.pl/ - znają się na zapachach jak mało kto i na pewno pomogą ci dobrać odpowiedni do salonu.

Gość BrygidaX
Osobiście uważam że to bardzo interesujące posunięcie i możliwe że część klientów między innymi ze względu na ten aromat, będzie chciało wrócić do twojego salonu. Swoją drogą marketing zapachowy nie jest nowością, można o tym przeczytać między innymi tutaj http://www.projekt.net.pl/marketing-zapachowy-wplywa-na-samopoczucie/ . Warto przeczytać :)

Gość gość
Aromatyzacja to bardzo ciekawy temat. Wiele się dowiedziałem o tej dziedzinie, od kiedy koleżanka wskazała mi www.aromasens.pl . Jestem pod ogromnym wrażeniem, zupełnie bym się nie spodziewala czegoś takiego!